Политички аналитичари!?

Каква, бре, "либерална Србија"? Шта ти уопште знаш О ЛИБЕРАЛИМА? И још се изјашњаваш као либерал-антикомуниста, па ово је већ црни хумор.
Тебе и остале балонџије О ЛИБЕРАЛИМА учи Латинка Перовић - а она је на линији свих НВО и И.Стамболића у чијем презимену ћеш наћи реч СТАМБОЛ, тј: ИСТАМБОЛ и онда ћеш схватити да је у питању потурица. Ви тзв."либерали" сте јадни и бедни наследници СКОЈ-еваца који су у својој глупости и у недостатку вере у праве вредности ЧАК ЖРТВОВАЛИ И СВОЈ ЖИВОТ И УМИРАЛИ У НАЈСТРАШНИЈОЈ СМРТИ због комунистичких лажи и обећања О БОЉЕМ ЖИВОТУ. Исти сте, исто сте глупи и исто сте кратковиди!

Opet,ova analiza bi bila jako zanimljiva,samo da ne znam da si ti isti kao i skoro sve dicne Srbende- covek koji pljuje po komunistima,a ovamo ima shvatanje o ekonomiji kao Maksim Gorki u svojim delima...Da nije tuzno bilo bi smesno u sta su se to pretvorili komunisticki disidenti...:)

I molim te,ti me nauci nesto o liberalizmu....Eto mozes da pises Cavoskom da mi preporuci neke tekstove...

A sto se tice pravih vrednosti-tu odjebi...Pa nece mene covek koji brani koljace,silovatelje,lopove i ubice da prica o pravim vrednostima...

Pa eto ti bre Mito,ti si klasican primer da nacionalista moze da bude ostrascen...
A to sto ti o osnovnim drzavnim i pravnim pojmovima ucis od ljudi kao sto su Dj.Vukadinovic (sto se i vidi po tvojim postovima), govori da ne znas ni od koga treba da ucis,jer su ti ljudi vecinom sociolozi,eventualno pravnici starog kova koji ne priznaju moderna shvatanja o pravu i drzavi...

Inace,pojam nacionalista nije derfinisan,vec svi koriste preskriptivne definicije tog pojma,tako da kada kazes da nacionalista ne moze da bude ostrascen,samo ispadnes glup u drustvu...Pa naravno da ne moze u krugovima Djordja Vukadinovica i Slobodana Reljica koji taj pojam definisu kao 'covek koji voli svoju naciju'

Ај кад те молим прочитај овај текст:

Национализам је одредница која значи наклоност и оданост према својој нацији која происходи из културно-духовне, историјски формиране самосвијести о свом националном идентитету. Дио аутора се бави тзв. градирањем ове наклоности и оданости својој нацији не водећи рачуна о основним принципима научног сазнања, а то је дефинисање критеријума приликом типологизације било које врсте. У овом случају, градуирање квантума и квалитета оданости, привржености и наклоности својој нацији подразумијевало би сврставање различитих нивоа у типове или моделе, па би се, стога, могло говорити о типологизацији различитих градираних степена национализма, односно привржености својој нацији. Денунцијантски став према категорији национализма у којем је садржана некаква, метафизичка бојазан од ње, може бити посљедица идеолошко-политичке навике уобличаване дугододишњим животом у оним совијалним условима у којима се зарад других принципа (претежно политичко-идеолошких прим. аут.) национализам представља као пратећа јерес. Разлози за овакав однос према једном термину могу бити и друге, углавном сродне природе. Сигурно је, са друге стране, да је код појединаца више или мање изражен овај осјећај, док су други, могуће је, потпуно индиферентни према било каквој националној припадности. Наука није ту да суди и пресуђује већ да констатује, дескриптује и објашњава. Једноставно, реч национализам има такво значење, а други је проблем који се тиче злоупотребе и инструментализације овог националног осјећања у различите али понајприје политичко-идеолошке или чак војне сврхе. Дакле, бесмислено је бавити се којекаквом градацијом националних осјећања као осјећања заједничке националне припадности, привржености и оданости својој нацији, без ваљаних параметара и потребе.

Инструментализација национализма и његово преобликовање у одбојност и мржњу према другој или другима нацијама, означава се именом шовинизам. Тачно је, према томе, да шовинизам има коријене у национализму, али то не значи да се између ова два појма може ставити знак једнакости. Иначе, шовинизам као термин настао је по имену једног француског војника-Николаса Шовена, који је као велики прситалица Наполеона и поштовалац своје нације, активно радио на ширењу одбојности и мржење према другим нацијама.

Dobro,procitao sam tekst,i sta sad? Itekako je bitna ta 'gradacija nacionalnih osecanja', a jos je vaznije da u modernom drustvu,pojmovi kao sto su sovinizam i nacionalizam polako postaju sinonimu.I to upravo zato sto je nauka tu da opisuje,a ne deli neke moralne stavove o tome zasto je nacionalizam dobar,a sovinizam los. Nacionalizam Dj. Vukadinovica je jako blizak pojmu sovinizma,a sad sto to neko ne zeli da vidi jer je zaljubljen u pojam 'nacionalista' zaista nije moj problem

Inace,analiticari kod nas su blagi uzas,vecina ih je DS-ovaca ili DSS-ovaca...
.
Самом "политичком наклоношћу"? :roll: А да су за ЛДП били би добри?

sociologija nije matematika,
Бар неки тачан закључак. ;) :)

Od DS-ovaca,meni najvise bode oci onaj Nikolic,muz Sonje Liht,bivsi disident,koji je klasican primer zasto su radikali danas najjaca stranka-zato sto je cela ta ekipa oko DS nesposobna da shvati gde su najozbiljniji problemi u ovom drustvu,nego samo znaju da ponavljaju k'o papagaji,
Типично лдповско " "пљување" по дсовцима.
Управо јер људи говоре нешто иоле разумно и уравнотежено. Са свешћу о реалности. Лихт нарочито.

da Srdja Popovic i Natasa Kandic nisu normalni..
А, као, "нормални" су. :roll:

Самом "политичком наклоношћу"? :roll: А да су за ЛДП били би добри?

Ako pogresno zakljucuju o tome koliko ce ljudi da glasaju za SRS,kao sto to rade Nikolivc i Liht,naravno da bih 'opljuvao' i LDP-ovce... I neki clanovi LDP-a mene jako nerviraju,ali generalno,to ne moze da se poredi sa ostrascenosti jednog Vukadinovica,i gluposti Nikolica i Liht.Njih dvoje zive u bajci koja kaze da je Srbija vecinski za demokratske snage zato sto je za Milosevica pre 7,5 godina glasalo 1,7 miliona,i nema sanse da ikad vise toliko ljudi glasa za retrogradne snage... Kako to nazvati drugacije nego pravim imenom- BUDALASTINA I GLUPOST.

Ako pogresno zakljucuju o tome koliko ce ljudi da glasaju za SRS,kao sto to rade Nikolivc i Liht,naravno da bih 'opljuvao' i LDP-ovce... I neki clanovi LDP-a mene jako nerviraju,ali generalno,to ne moze da se poredi sa ostrascenosti jednog Vukadinovica,i gluposti Nikolica i Liht.Njih dvoje zive u bajci koja kaze da je Srbija vecinski za demokratske snage zato sto je za Milosevica pre 7,5 godina glasalo 1,7 miliona,i nema sanse da ikad vise toliko ljudi glasa za retrogradne snage... Kako to nazvati drugacije nego pravim imenom- BUDALASTINA I GLUPOST.

Једно су њихове "анализе" у вези с изборима, гласањем, и слажем се да су те "процене2 свих врло омашиле, али друго, неки општи ставови.

Ја у толиком нападању на Лихт видим, ипак, пре свега - лдповску острашћеност.

Познат ми је тај ваш манир.

А још, кад је "поткаче" и радикали...
И стрпају у "исти кош" са Кандићком, Бисерко, Вучо...

Заједнички сте - против ње.

Није јој лако.

(Слично, заправо, као и против самог, рецимо, Тадића).

Али, можда, то, донекле, управо значи, да су, у доста тога - у праву.

(Лихт, нарочито, јер, просто, на таквој је позицији.)

Једно су њихове "анализе" у вези с изборима, гласањем, и слажем се да су те "процене2 свих врло омашиле, али друго, неки општи ставови.

Ја у толиком нападању на Лихт видим, ипак, пре свега - лдповску острашћеност.

Познат ми је тај ваш манир.

А још, кад је "поткаче" и радикали...
И стрпају у "исти кош" са Кандићком, Бисерко, Вучо...

Заједнички сте - против ње.

Није јој лако.

(Слично, заправо, као и против самог, рецимо, Тадића).

Али, можда, то, донекле, управо значи, да су, у доста тога - у праву.

(Лихт, нарочито, јер, просто, на таквој је позицији.)

Znas,jedno je kada ja uvazavam Liht kao zenu koja je pristojna i zeli dobro Srbiji,koja je jako dobronamerna i zeli da gradjanima bude bolje (sto ja licno i mislim)... Ali sasvim drugo je kada mislim da je potpuno izgubljena u svemiru kada su u pitanju metodi kojim bi Srbiji bilo bolje.Ti metodi su pogresni ne zbog njene zlonamere,vec zbog neznanja,nerazumevanja koja je osnova tih problema. Najjednostavnije objasnjenje.

Znas,jedno je kada ja uvazavam Liht kao zenu koja je pristojna i zeli dobro Srbiji,koja je jako dobronamerna i zeli da gradjanima bude bolje (sto ja licno i mislim)... Ali sasvim drugo je kada mislim da je potpuno izgubljena u svemiru kada su u pitanju metodi kojim bi Srbiji bilo bolje.Ti metodi su pogresni ne zbog njene zlonamere,vec zbog neznanja,nerazumevanja koja je osnova tih problema. Najjednostavnije objasnjenje.

Ах, да, циљеви су, приближно, исти. (Надам се. :roll: )

Увек и јесте, изгледа, заправо, највећи спор око - "метода". ;) :)

Ах, да, циљеви су, приближно, исти. (Надам се. :roll: )

Увек и јесте, изгледа, заправо, највећи спор око - "метода". ;) :)

A ti mislis da je Kandicki cilj da svaki Srbin bude ekonomski unisten?

Sto se tice metoda,naravno da je tu najvece sporenje,ali ja za to nikako ne bih rekao 'samo' :)

A ti mislis da je Kandicki cilj da svaki Srbin bude ekonomski unisten?
Не знам шта јој је циљ.
Али, за мене је она, благо речено - врло негативан лик, у односу на - државу Србију, и Србе уопште.

И то, само на основу свега оног што сам - лично чула од ње, и видела.

А, како рекох, за разлику од многих, правим јасну дистинкцију између тих особа, (кад говоримо о тој групи), сваке понаособ, Вучо, Лихт, Павићевић, Бисерко...

Неком одговара да их трпа у исти кош, да би правио још већу конфузију, као да и ова постојећа није довољна.

Јер, нису се ни понашале, ни говориле ни писале исто, током свих ових година.

Sto se tice metoda,naravno da je tu najvece sporenje,ali ja za to nikako ne bih rekao 'samo' :)
Не кажем ни ја "само".

Dobro,procitao sam tekst,i sta sad? Itekako je bitna ta 'gradacija nacionalnih osecanja', a jos je vaznije da u modernom drustvu,pojmovi kao sto su sovinizam i nacionalizam polako postaju sinonimu.I to upravo zato sto je nauka tu da opisuje,a ne deli neke moralne stavove o tome zasto je nacionalizam dobar,a sovinizam los. Nacionalizam Dj. Vukadinovica je jako blizak pojmu sovinizma,a sad sto to neko ne zeli da vidi jer je zaljubljen u pojam 'nacionalista' zaista nije moj problem

Дај ми молим те чињенице на основу којих ти изводиш овакав закључак везано за Вукадиновића. А што се тиче тога да у модерном свијету национализам и шовинизам постају синоними, ти мора да живиш у неком паралелном универзуму! Мислиш да ће ти и један Француз, Енгелз, Шкот, Нијемац, Кинез, Рус, Американац изједначити та два појма?! Па наравно да неће, то је само могуће у главам људи испраног мозга овдје у Србији, у оквиру пројекта стварања нације зомбија, послушника који узимају сваку ријеч господара здраво за готово! Према твом резоновању национална свијест, осјећање припадности је лоше, што је бесмислено јер је свијет састављен од различитости, културних, идеолошких, вјерских, националних... и такав увијек треба да остане! Живјела демократија, правда, љубав, једнакост, мир... али и различитост!

Дај ми молим те чињенице на основу којих ти изводиш овакав закључак везано за Вукадиновића. А што се тиче тога да у модерном свијету национализам и шовинизам постају синоними, ти мора да живиш у неком паралелном универзуму! Мислиш да ће ти и један Француз, Енгелз, Шкот, Нијемац, Кинез, Рус, Американац изједначити та два појма?! Па наравно да неће, то је само могуће у главам људи испраног мозга овдје у Србији, у оквиру пројекта стварања нације зомбија, послушника који узимају сваку ријеч господара здраво за готово! Према твом резоновању национална свијест, осјећање припадности је лоше, што је бесмислено јер је свијет састављен од различитости, културних, идеолошких, вјерских, националних... и такав увијек треба да остане! Живјела демократија, правда, љубав, једнакост, мир... али и различитост!

Vidis poenta je u tome da je istorija tog pojma pokazala,da nacionalizam ne znaci samo osecanje pripadnosti jednoj naciji.. Nemcu liberalu,Kinezu liberalu,i Rusu liberalu,ta dva pojma ce biti slicna,narocito kada uzmu u obzir definisanje pojma nacio0nalizma od svojih sunarodnika koji su konzervativci...
Sto se tice Vukadinovica,primera je mnogo,sto on vesto pokusava da prikrije svojom 'objektivnoscu'...Zaista mnogo ga pratim, i postoje milion primera...

Kada je jednom procitao vest u novinama,da je neki konzervativni idiot,Hrvat iz Dubrovnika koji je vlasnik picerije,stavio natpis na svom lokalu 'Nemamo picu na parce' u sred letnje sezone,Vukadinovic je u toj svojoj glavi iskonstruisao(posto smatra da je nacionalisticki diskurs kod Hrvata mnogo veci nego u Srbiji,zato sto je po njemu Puhovski vise hrvatski patriota negoli sto je Biserko srpski patriota) da su to uradili svi vlasnici picerija po Dubrovniku... I onda je taj lazan primer naveo u emisiji kao dokaz da je u Hrvatskoj situacija gora nego u Srbiji. A inace elementarne cinjenice kao sto su broj glasaca nacionalistickim opcijama u SR i HR ga konstantno demantuju...Ali po njemu to nije bitno,jer i glasac SDP-a smatra da je Srbija izvrsila agresiju na Hrvatsku...Zaista uporedjuje neke neuporedive stvari,pa iz toga izvlaci konstrukcije koje su zaista prikriveno sovinisticke...

:roll:ali definitivno je jasno da srbijanci nisu nakloni da poslusaju
misljenja,istrazivacke prezentacije eminentnih beogradskih
analiticara:idea:dosta analiticara ima mozda pogresan
nastup ili prilaz biracima:idea:mislim da bi
analiticari trebali vise vremena posvetiti
politickoj edukaciji znacajnog dela
birackog tela u ostatku srbije:idea:
tim ljudima je neophodno
svako jutro,dan i vece
objasnjavati sta je
dobro a sta ne.:idea:
a za pocetak