Covece, lupaj se. Rekao sam da ne znam, kontas. Nisam tvrdio. Ti nepismen malo.
A nikada ja cuo nisam da neko nosi majicu sa slikom atomke na Hirosimu
Sada da lupamo svi. A da nekome ipak padne na pamet da nosi tako nesto definitivno bi ga trebalo kazniti.
Izvini,ali morao sam da reagujem tako kad neko u istu recenicu stavi Staljina i Ustase.Takvo poredjenje samo od tebe se moze ocekivati.Staljina koji je ubijao iz ideoloskih i despotskih razloga,i Ustase koji su vrsile genocid.
Nisam ti ja kriv sto si toliko ogranicen pa nerazlikujes zlocine pobednika i zlocine porazenih.Pitanje je da neko nosi majicu u USA sa odstampanom A-pecurkom i natpisom Hirosima da li bi bio kaznjen?Naravno da ne jer je A-Bombu bacila pobednicka strana i ako je tom prilikom zbrisala 70 000 zivota, i ko zna koliko je jos stradalo godinama kasnije.
Gering je odgovarao u Ninbergu zbog bombardovanja civilnih ciljeva.Dok su Englezi bombardujuci Hamburg ubili za noc 40 000 civila i nikom nista.
Tebe i tebi slicne svrbi streljanje u Srbrenici,a nikom nista sto su upravo ti muslimani iz Srebrenice pobili preko 2000 civila prethodnih godina.
Ta logika je zacudjujuca,Staljin nije vrsio masovna streljanja kako ti kazes ali je pobio milione.Sta mu je to olaksavajuca okolnost sto nije vrsio masovna streljanja a jeste?
Ima li razlike sa Titom i komunistima,nisu ni oni masovno streljali(mada jesu), a pobili su desetine hiljada.
Sta cemo sa Pol Potom,pobio je milione Kambodzanaca,ali je8iga Zapadu nije interesantan,nema nafte u Kambodzi.
Burma,ko zna koliko je pomrlo u Burmi u poslednjih 20ak godina.Da ima nafte u Burmi bi li Zapad preduzeo neku "demokratsku "akciju svrgavanja vojne hunte?
Koliko su Amerikanci pobili civila u Avganistanu i Iraku,a nije bilo masovnih streljanja,ali je bilo masovnog demokratskog bombardovanja.Demokratsko bombardovanje nespada u zlocine jer je demokratsko
Likovi kao ti su za posmatranje jer vecito "osudjuju"zlocine po tome sta pise dnevna stampa bez toga da malo i promisle svojom glavom.Imaju o sebi visoko misljenje jer posmatraju svet "demokratski"jer po misljenje svrate na recimo B92
Tema,to sto je taj lik u Hrvatskoj osudjen za nosenje Ustaskih simbola je licemerno kad polovina Hrvatske u srcu nosi takve simbole,i nikad se Hrvatska nece boriti protiv toga jer ustastvo je deo folklora polovine Hrvata.
Kad nebudes pravio razliku izmedju zlocina pobednika i porazenih, mozda bi trebao da das misljenje na slicnoj temi.Mada mozda i shvatis da je optuzivanje porazene strane za zlocine samo jedan od vidova obracunavanja,ako je pobedniku to u interesu