Političke osude današnjice

NDH ne postoji, niti je priznata, pa zato ne treba tu nikakva tolerancija.
Kako što se vidi nema tolerancije prema tome ni u Hrvatskoj.

Tolerancija u onom obliku koji nisi citirala iz istog mojeg posta,
to je ta tolerancija o kojoj pišem.

U tvom uvodnom postu, ako sam dobro razumela, ti se ne slažeš s kaznom koju je dobio mladić zbog isticanja simbola NDH? Nešto kasnije se pozivaš na toleranciju prema različitostima. Teško mi je da te pratim, ali moje je mišljenje da treba kažnjavati sve one koji ističu nacističke simbole, sad, da li Hitlerove Nemačke ili NDH, meni je svejedno.

To je "civilizacijski standard", kako lepo kaže Derer.

U tvom uvodnom postu, ako sam dobro razumela, ti se ne slažeš s kaznom koju je dobio mladić zbog isticanja simbola NDH? Nešto kasnije se pozivaš na toleranciju prema različitostima. Teško mi je da te pratim, ali moje je mišljenje da treba kažnjavati sve one koji ističu nacističke simbole, sad, da li Hitlerove Nemačke ili NDH, meni je svejedno.

To je "civilizacijski standard", kako lepo kaže Derer.

Dobro si me pratila, to mi je drago :D

Pojasnit ću, svako ovakvo kažnjavanje smatram političkim suđenjem,
a politički zatvorenici ne postoje u demokratskim državama.

Ne podržavam isticanje fašističkih obilježja, ali ih ne bi kažnjavao osim
u slučajevima da takvi incidenti su prijetnja sigurnosti građana.
Nešto slično ima Velika Britanija.

Dobro si me pratila, to mi je drago :D

Pojasnit ću, svako ovakvo kažnjavanje smatram političkim suđenjem,
a politički zatvorenici ne postoje u demokratskim državama.

Ne podržavam isticanje fašističkih obilježja, ali ih ne bi kažnjavao osim
u slučajevima da takvi incidenti su prijetnja sigurnosti građana.
Nešto slično ima Velika Britanija.

Što u prevodu znači da je po tebi u redu i isticanje kukastog krsta i svih drugih simbola Hitlerove Nemačke? Ne slažem se s tim i smatram da ta vrsta "političkog suđenja" treba da postoji, ti se ne slažeš i ok.

Što u prevodu znači da je po tebi u redu i isticanje kukastog krsta i svih drugih simbola Hitlerove Nemačke? Ne slažem se s tim i smatram da ta vrsta "političkog suđenja" treba da postoji, ti se ne slažeš i ok.

Ne kažem da se slažem s Hitlerom, mrzim njegovu ideologiju :evil:

Govorim samo o političkim suđenjima u svim zemljama
sa nesumljivo različitim civilizacijskim standardima

Staljin je u istom košu kao i ostali navedeni,

samo sam dao primjer da se može pogledati i s druge strane

jar kao što sam rekao civilizacijski standardi nisu

isti u svim državama, nažalost
Pa ne može se pogledati i s druge strane, jer, Staljinov režim i ustaški režim ne mogu se nikako stavljati u isti koš. Niko se od svih tih različitih primera ne može tek tako trpati u isi koš. (Već sam pisala opširan odgovor ovde ranije, neću da ponavljam).

Ne kažem da se slažem s Hitlerom, mrzim njegovu ideologiju :evil:

Govorim samo o političkim suđenjima u svim zemljama
sa nesumljivo različitim civilizacijskim standardima

Ne kažem ni ja da se slažeš s Hitlerovom ideologijom, ali smatraš da isticanje nacističkih simbola ne bi trebalo kažnjavati. Isto važi i za NDH, Hitlerovog saveznika u WW2. Ne vidim u čemu je razlika. Opet se pozivam na fenomenalnu Dererovu odredinicu - civilizacijski standard. Razmisli o tome.

Dobra ti dilema. Nije Staljin ostavio manje nevinih zrtava za sobom nego ustase. Dobro, posytoji bitna razlika, Staljin, koliko je meni poznato, nikada nije izvrsio veoma masovna stereljanja, ali stoji da je ubio milione.

Mislim da treba zabraniti isticanje zlocinaca, ustase, Hitlera i novijeg datuma Sadama. Naravno, kod nas Mladica, Karadzica itd...

Jesi li cuo za Katinsku Sumu i masovna streljanja Poljaka?Izmedju osam i dvadeset hiljada Poljaka je streljano.
Nije vrsio masovna streljanja ali je ubio milione:dash:
koliko treba da bude u danu streljanih pa da to bude proglaseno za masovno?
Ako recimo KGBovci u jedno jednom zatvoru ubiju desetine "nepodobnih"to nije masovno zato sto su likvidacije vrsene jedan po jedan?
Hoce li biti kaznjen onaj ko nosi majicu sa slikom Atomske pecurke a ispod pise Hirosima?
Tesko porazenima
Ubi jednog i bices ubica.Ubi hiljade i bices osvajac

NDH ne postoji, niti je priznata, pa zato ne treba tu nikakva tolerancija.
Kako što se vidi nema tolerancije prema tome ni u Hrvatskoj.

Tolerancija u onom obliku koji nisi citirala iz istog mojeg posta,
to je ta tolerancija o kojoj pišem.

NDH ne postoji na papiru,ali je u srcima dobrog dela Hrvata:mrgreen:
Toleranciju cete dokazati ako budete osudjivali ratne zlocince.Te price neko je kaznjen zato sto je nosio majicu ili kapu sa U simbolima,macku o rep.Da ste maksimalno kaznili one za Loru,Osijek,...to bi bio dokaz da ste na putu izlecenja.Ovo je samo sminka za EU,znamo se veoma dobro;)

Jesi li cuo za Katinsku Sumu i masovna streljanja Poljaka?Izmedju osam i dvadeset hiljada Poljaka je streljano.
Nije vrsio masovna streljanja ali je ubio milione:dash:
koliko treba da bude u danu streljanih pa da to bude proglaseno za masovno?
Ako recimo KGBovci u jedno jednom zatvoru ubiju desetine "nepodobnih"to nije masovno zato sto su likvidacije vrsene jedan po jedan?
Hoce li biti kaznjen onaj ko nosi majicu sa slikom Atomske pecurke a ispod pise Hirosima?
Tesko porazenima
Ubi jednog i bices ubica.Ubi hiljade i bices osvajac

Covece, lupaj se. Rekao sam da ne znam, kontas. Nisam tvrdio. Ti nepismen malo.

A nikada ja cuo nisam da neko nosi majicu sa slikom atomke na Hirosimu :eek:

Sada da lupamo svi. A da nekome ipak padne na pamet da nosi tako nesto definitivno bi ga trebalo kazniti.

Covece, lupaj se. Rekao sam da ne znam, kontas. Nisam tvrdio. Ti nepismen malo.

A nikada ja cuo nisam da neko nosi majicu sa slikom atomke na Hirosimu :eek:

Sada da lupamo svi. A da nekome ipak padne na pamet da nosi tako nesto definitivno bi ga trebalo kazniti.

Izvini,ali morao sam da reagujem tako kad neko u istu recenicu stavi Staljina i Ustase.Takvo poredjenje samo od tebe se moze ocekivati.Staljina koji je ubijao iz ideoloskih i despotskih razloga,i Ustase koji su vrsile genocid.
Nisam ti ja kriv sto si toliko ogranicen pa nerazlikujes zlocine pobednika i zlocine porazenih.Pitanje je da neko nosi majicu u USA sa odstampanom A-pecurkom i natpisom Hirosima da li bi bio kaznjen?Naravno da ne jer je A-Bombu bacila pobednicka strana i ako je tom prilikom zbrisala 70 000 zivota, i ko zna koliko je jos stradalo godinama kasnije.
Gering je odgovarao u Ninbergu zbog bombardovanja civilnih ciljeva.Dok su Englezi bombardujuci Hamburg ubili za noc 40 000 civila i nikom nista.
Tebe i tebi slicne svrbi streljanje u Srbrenici,a nikom nista sto su upravo ti muslimani iz Srebrenice pobili preko 2000 civila prethodnih godina.
Ta logika je zacudjujuca,Staljin nije vrsio masovna streljanja kako ti kazes ali je pobio milione.Sta mu je to olaksavajuca okolnost sto nije vrsio masovna streljanja a jeste?
Ima li razlike sa Titom i komunistima,nisu ni oni masovno streljali(mada jesu), a pobili su desetine hiljada.
Sta cemo sa Pol Potom,pobio je milione Kambodzanaca,ali je8iga Zapadu nije interesantan,nema nafte u Kambodzi.
Burma,ko zna koliko je pomrlo u Burmi u poslednjih 20ak godina.Da ima nafte u Burmi bi li Zapad preduzeo neku "demokratsku "akciju svrgavanja vojne hunte?
Koliko su Amerikanci pobili civila u Avganistanu i Iraku,a nije bilo masovnih streljanja,ali je bilo masovnog demokratskog bombardovanja.Demokratsko bombardovanje nespada u zlocine jer je demokratsko
Likovi kao ti su za posmatranje jer vecito "osudjuju"zlocine po tome sta pise dnevna stampa bez toga da malo i promisle svojom glavom.Imaju o sebi visoko misljenje jer posmatraju svet "demokratski"jer po misljenje svrate na recimo B92
Tema,to sto je taj lik u Hrvatskoj osudjen za nosenje Ustaskih simbola je licemerno kad polovina Hrvatske u srcu nosi takve simbole,i nikad se Hrvatska nece boriti protiv toga jer ustastvo je deo folklora polovine Hrvata.
Kad nebudes pravio razliku izmedju zlocina pobednika i porazenih, mozda bi trebao da das misljenje na slicnoj temi.Mada mozda i shvatis da je optuzivanje porazene strane za zlocine samo jedan od vidova obracunavanja,ako je pobedniku to u interesu

Back