Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gfgfg.png

hhhh.png

Od Putina smo čuli da je ukrajinska nacija Lenjinova izmišljotina, a od srpskih nacionalista redovno čujemo da su Crnogorci Đilasova izmišljotina.
Pa ja samo da provjerim priviđaju li mi se neke stvari.
Takvih pojava imas u svakoj zemlji i medju svakim narodom. Razlika je sto u Srbiji takvi sede na stadionima i po kafanama a u Crnoj Gori sede u vladi i skupstini vec 30 godina. Za mrznju prema nekom je uvek lako napraviti opravdanje a ti si ga verujem vec napravio :)

gfgfg.png

hhhh.png

Screenshot-2022-03-01-at-17-17-42-Srbija-Global-on-Twitter.png

Od Putina smo čuli da je ukrajinska nacija Lenjinova izmišljotina, a od srpskih nacionalista redovno čujemo da su Crnogorci Đilasova izmišljotina.
Pa ja samo da provjerim priviđaju li mi se neke stvari.

Osim toga Ukrajinu naziva ruskom spartom.

E sad ko je tu od koga prepisivao. 🙄

Rakoviću će ostati da ubjeđuje Eskime da su u stvari Srbi zalutali daleko na sjeveru planete.

To je taj profil.

Спрема се хапшење Страхиње Булајића и Воја Лаковића? ИН4С 01/03/2022 16:30 Посљедња измјена: 01/03/2022 16:43

Страхиња Булајић је предсједник Скупштине у Црној Гори, а Војо Лаковић је савјетник премијера Здравка Кривокапића…
https://www.in4s.net/sprema-se-hapsenje-strahinje-bulajica-i-voja-lakovica/

Takvih pojava imas u svakoj zemlji i medju svakim narodom. Razlika je sto u Srbiji takvi sede na stadionima i po kafanama a u Crnoj Gori sede u vladi i skupstini vec 30 godina. Za mrznju prema nekom je uvek lako napraviti opravdanje a ti si ga verujem vec napravio :)
Ne uopšte.
Imam rođaka koji se deklarišu kao Srbi, prijatelja iz škole, sa fakulteta, posla...
Crna Gora je nacionalno heterogena sredina, i ako smo ovdje često retorički na nož između sebe, mali je broj onih koji stvarno mrze drugu stranu.

Ali ne znam kakva je situacija gore, pošto vam se ovakvi kao Raković ne skidaju sa televizija.

Ne uopšte.
Imam rođaka koji se deklarišu kao Srbi, prijatelja iz škole, sa fakulteta, posla...
Crna Gora je nacionalno heterogena sredina, i ako smo ovdje često retorički na nož između sebe, mali je broj onih koji stvarno mrze drugu stranu.

Ali ne znam kakva je situacija gore, pošto vam se ovakvi kao Raković ne skidaju sa televizija.
Ne znam ja, eno bivsa vlada Crne Gore pokusala da otme crkve i manastire ovima koje kazes da ne mrze a koje pride diskriminisu 30 godina. A situacija je dobra dokle god takvi kao Rakovic sede u studiju neke sklj televizije umesto u ministarskoj fotelji aktivno sprovodeci sve ono sto su u svojim bolesnim glavama osmislili.

Ne znam ja, eno bivsa vlada Crne Gore pokusala da otme crkve i manastire ovima koje kazes da ne mrze a koje pride diskriminisu 30 godina. A situacija je dobra dokle god takvi kao Rakovic sede u studiju neke sklj televizije umesto u ministarskoj fotelji aktivno sprovodeci sve ono sto su u svojim bolesnim glavama osmislili.
Bravo! U centar!

"Vreme je da se stavi tacka na te konstrukte nacionalnih identiteta, kao sto je ukrajinska nacija i kao sto je takozvana crnogorska nacija."
Aleksandar Raković, šestog dana invazije Rusije na Ukrajinu

Nadam se da neki značajan broj ljudi u Srbiji ne razmišlja kao Raković da ne bismo završili ovako kao Ukrajinci i Rusi.
То је истргнуто из контекста. У питању је уводни део размишљања које има каснији наставак и појашњење. Историчар Александар Раковић не негира постојање црногорске и украјинске нације, само је мишљења да су то нације произашче из српског односно руског етноса и да је у том насљеђу и покушају отклона од извора узрок данашњих неспоразума.
У излагањима кроз емисију историчар Александар Раковић није рекао ништа погрешно, наравно износи своје виђење много чега које се неком допада, неком не, и наравно ако истргнете део реченице можете дати потпуно другачији смисао од оног што Раковић каже.

Спрема се хапшење Страхиње Булајића и Воја Лаковића? ИН4С 01/03/2022 16:30 Посљедња измјена: 01/03/2022 16:43

Страхиња Булајић је предсједник Скупштине у Црној Гори, а Војо Лаковић је савјетник премијера Здравка Кривокапића…
https://www.in4s.net/sprema-se-hapsenje-strahinje-bulajica-i-voja-lakovica/
Iznogudu je biti ili ne biti

Aha,znači Raković piše i priča o srbosaurusuma.

Kao precima cijeloj svijeta.

Baš je inspirativan. 🙄

Samo što to zanima samo one koji bi da nahrane do nezasitosti svoj nacionalni ponos na mitovima i srednjovjekovnim herojima.

Dok udobno sjede u fotelji,i pijuckaju koka kolu.

I poslije Deretića, Deretić.

Još samo da krene da se obračunava sa nekih sedam miliona kako najavi nego mu se nešto ne da.

Siti smo mi tih prijetnji i gluposti.

Историчар Александар Раковићсе осврнуо и на актуелну ситуацију у Украјини, дао своје виђење какве би рефлексије могла имати, али се највише бавио тренутном политилком ситуаџијом и процесима који се дешавају у Црној Гори.

Koliko je sendviča pojeo Raković sada, pitam se.

То је истргнуто из контекста. У питању је уводни део размишљања које има каснији наставак и појашњење. Историчар Александар Раковић не негира постојање црногорске и украјинске нације, само је мишљења да су то нације произашче из српског односно руског етноса и да је у том насљеђу и покушају отклона од извора узрок данашњих неспоразума.
У излагањима кроз емисију историчар Александар Раковић није рекао ништа погрешно, наравно износи своје виђење много чега које се неком допада, неком не, и наравно ако истргнете део реченице можете дати потпуно другачији смисао од оног што Раковић каже.

Njegova je vizija da Srbija anektira Crnu Goru i da se Crnogorci svedu na oko 100.000 koje će 8 miliona Srba u unitarnoj političkoj tvorevini bez ikakvih poteškoća moći preglasavati i kojoj sledi sudbina slična Moravcima u Češkoj, tako da će i vremenom tih stotinjak hiljada brojčano se smanjivati emigracijom, odumiranjem, prihvatanjem stavova kroz prosvetu, kroz mejnstrim u medijima i slično.

O tome je i otvoreno govorio; nema tu nikakvog izvlačenja iz konteksta.

Njegova je vizija da Srbija anektira Crnu Goru i da se Crnogorci svedu na oko 100.000 koje će 8 miliona Srba u unitarnoj političkoj tvorevini bez ikakvih poteškoća moći preglasavati i kojoj sledi sudbina slična Moravcima u Češkoj, tako da će i vremenom tih stotinjak hiljada brojčano se smanjivati emigracijom, odumiranjem, prihvatanjem stavova kroz prosvetu, kroz mejnstrim u medijima i slično.

O tome je i otvoreno govorio; nema tu nikakvog izvlačenja iz konteksta.

Nije nikad rekao da treba da se "anektira" nista. Covek ti propagira neku vrstu konfederacije Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

I cim vi toliko pricate o njemu, vec 2 stranice, i opsednuti ste sa njim, to znaci da ipak radi pravu stvari, jer da ne radi, ne bi ga ni spominjali.

Nije nikad rekao da treba da se "anektira" nista. Covek ti propagira neku vrstu konfederacije Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

I cim vi toliko pricate o njemu, vec 2 stranice, i opsednuti ste sa njim, to znaci da ipak radi pravu stvari, jer da ne radi, ne bi ga ni spominjali.

Ne, nije govorio nikada o konferenciji. Dosta mu je raznih SFRJot i SRJ iskustava; on ni povratak na 1918. godinu tj. tako doživljava srpsko regionalno ujedinjenje. Uostalom kakva bi uopšte smisao bila nekakve labave konfederacije, nevezano za Rakovića...

Ja ga znam vrlo dobro i pratim već više od 15 godina; pominjao sam ga daleeeelo više od 2 stranice i to verovatno pre nego što su mnogi na ovoj temi i čuli za njega. :D

Jel pročitao od Crnjanskog tragediju srpstva?

A da,jes u suzama.

Građani Rusije protestvuju protiv Putina ovaj mu se uvlači,dok Putin batina sopstevne građane.

Ovakvi ljudi su najveći neprijatelji sopstvene države,koja ih pri tom tovi dok im gura "nacionalni ponos" na mitovima i bajkama.

Svaki balon pukne,oće to.

Žao mi je samo normalnih ljudi koji će tu cijenu platiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back