Politička situacija u Crnoj Gori

Koju opciju podržavate na političkoj sceni u Crnoj Gori?

• Demokratski front (Mandić, Knežević, Medojević)

glasova: 62 53,0%
  • ES, Demokrate, URA (Spajić, Bečić, Abazović)

glasova: 25 21,4%
  • DPS, SD, SDP (Đukanović, Brajović, Krivokapić)

glasova: 30 25,6%

• Ukupno glasova
    117
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Razlika je ogromna, ES i Demokrate su protiv Vučića ali nisu protiv SPC dok recimo Dritan nije ni protiv Vučića a ni protiv SPC što je dokazao učestvovanjem vezano za Open Balkan i Temeljnim ugovorom. Ako ta koalicija bude sledeća vlast to će taman biti nešto na sredini.
Šta ES i Demokrate zanima predsednik druge države? Oni se mešaju u posla suverene države Srbije. Idem sad da zovem ambasade da ih prijavim!

Zato što su protiv autokratskih i proruskih političara pa se tako dokazuju zapadu plus žele biti drugačiji od DF koji se mnogo vezuje za Vučića i Rusiju. Sa druge strane Dritan može sa Vučićem pa eto mu on za Open Balkan.
Nisi odgovorio na pitanje.

Kakve veze imaju Vučić i Rusija? Vučić bi dupe dao zapadu, nego zna da bi time izgubio već sledeće izbore. Na ekonomskom nivou već to i radi, no tema nije Vučić.

Crnogorci koji su protiv Rusije treba da se vrate u osnovnu školu, jedinica iz istorije. Pritom Putin se nije nikada mešao u unutrašnju politiku CG, za razliku od zapadnih službi, koje konstantno to rade. Anti - srpski faktor zna da jedini način da politički skrajnu srbe je da ih pritiskaju tako što će da ih vezuju za Rusiju (maligni ruski uticaj).

I "Majke Srebrenice" tvitovale su protiv Marka Kovačevića, gradonačelnika Nikšića nazvale su "fašistom".
"Majke Srebrenice su još jedna politička organizacija."
(Ne, ovo nije izjava Marka Kovačevića, ovo je zvanična izjava predsjednika Hrvatske, članice Evropske unije, Zorana Milanovića, data novembra 2022.)

Razlika je ogromna, ES i Demokrate su protiv Vučića ali nisu protiv SPC
Ja mislim da ni Evropa sad ni Demokrate nisu protiv Vučića. Mislim da bi ga i oni u mnogim stvarima slušali. Ali samo do one mjere do koje im dozvoli zapad. Oni ipak znaju ko je glavni gazda. Druga je stvar što Vučić od crnogorskih vlasti traži apsolutnu poslušnost a ne partnerstvo. Kao što to traži od Srba na Kosovu i u BiH. Zbog toga je bio u lošim odnosima sa Amfilohijem i kasnije njegovim izborom za premijera Krivokapićem.

I "Majke Srebrenice" tvitovale su protiv Marka Kovačevića, gradonačelnika Nikšića nazvale su "fašistom".
"Majke Srebrenice su još jedna politička organizacija."
(Ne, ovo nije izjava Marka Kovačevića, ovo je zvanična izjava predsjednika Hrvatske, članice Evropske unije, Zorana Milanovića, data novembra 2022.)
Pa i Milanović je produkt ruskog malignog uticaja z:lol:

Ja mislim da ni Evropa sad ni Demokrate nisu protiv Vučića. Mislim da bi ga i oni u mnogim stvarima slušali. Ali samo do one mjere do koje im dozvoli zapad. Oni ipak znaju ko je glavni gazda. Druga je stvar što Vučić od crnogorskih vlasti traži apsolutnu poslušnost a ne partnerstvo. Kao što to traži od Srba na Kosovu i u BiH. Zbog toga je bio u lošim odnosima sa Amfilohijem i kasnije njegovim izborom za premijera Krivokapićem.
Komite pokušavaju da me uvere da neko ko nije ni zucnuo 2020. kad je bila opšta kriza u CG i egzistencija srba u pitanju da je on taj koji oće "apsolutnu poslušnost" crnogorskih vlasti. Odsustvo uma.

Da, to bi bila suština. ES i Demokratama je na prvom mestu Crna Gora pa Zapad i onda Srbija. Kod DF je to Crna Gora, Srbija, Rusija a Zapad pitanje gde je pa se čude što ih neće.

Onaj autonomaš ?
Ovo je uvreda.. Nemojte blazenopocivseg mitropolita Amfilohija u dnevnu politiku molim vas, to rade neki krugovi u Srbiji kojima ni Amfilohije nije bio dovoljno veliki Srbin... to je sramota, takve izjave! To koju je on muku prosao to samo on zna, lako ga je osudjivati iz udobne fotelje da je autonomas... to sire neki krugovi oko onog Igora Jaramaza, a evo malo klipova kako je Amfilohiju bilo svih godina dok je sluzio u Cetinjskom manastiru...

https://youtu.be/Oyr41JZxr20

https://youtu.be/GGs-LBj6iqw

Komite pokušavaju da me uvere da neko ko nije ni zucnuo 2020. kad je bila opšta kriza u CG i egzistencija srba u pitanju da je on taj koji oće "apsolutnu poslušnost" crnogorskih vlasti. Odsustvo uma.
Nije uopšte tajna da Vučić otvoreno finansira DF. I da DF igra kako Vučić svira. Recimo kao Srpska lista na Kosovu. DF je trenutno obični produžetak Vučićeve SNS u Crnoj Gori. I nije tajna da Vučić želi da ga smatraju predsjednikom svih Srba, kako to promoviše njegov trbuhozborac Vulin. Znači i crnogorskih Srba.

Nije uopšte tajna da Vučić otvoreno finansira DF. I da DF igra kako Vučić svira. Recimo kao Srpska lista na Kosovu. DF je trenutno obični produžetak Vučićeve SNS u Crnoj Gori.
dobro, i? Dje su dokazi za to?
i sto cemo ako Vucic pomaze? Sta je tu problem?
Da se 30% naroda opet getoizira?
Nemojte se onda cuditi ako vam pola naroda onda ne navija za drzavu

Muslimansko pitanje se rešava kao što je u Srbiji rešeno. Imaju određeni stepen lokalne autonomije, na državu ne mogu da utiču i nacionalna manjina su u rangu sa mađarima, slovacima itd.

Problem kod njih je kada dobiju politički uticaj, onda se osile. Ako im daš do znanja da su političko ništavilo smiriće se.
Jes kad su pijavice , nije malo 2 mlrd za u autoput
I to preko njihovih sela .
Favorizoavnjae mujagi če dovesti do masovnog iseljavanja Srba,

Sve se ovo desava zbog Zdravka pijanog Krivokapica i njegovih apostola i eksperata... :D
da se od pocetka vlada formirala kako je trebala ne bi imali sad ove nove orkestrirane napade na Srbe ;) Ali dobro, mozda se ovo desava jer je i ovaj komitski blok zaboravio koliko je naroda bilo na ltiijama, neka pogledaju opet one snimke na youtube da vide koliko je naroda bilo ;) Zaboravili su izgleda ili se prave ludi i zele da nametnu svoju ideologiju srpskom narodu u cg ;)

Nije uopšte tajna da Vučić otvoreno finansira DF. I da DF igra kako Vučić svira. Recimo kao Srpska lista na Kosovu. DF je trenutno obični produžetak Vučićeve SNS u Crnoj Gori. I nije tajna da Vučić želi da ga smatraju predsjednikom svih Srba, kako to promoviše njegov trbuhozborac Vulin. Znači i crnogorskih Srba.
Vulin je klovn i on služi kako bi Vučić skupio "sve srbe". Ono što komite ne spominju, a što je isto istina je to da postoji i pro-zapadna struja SNS/a koju predvodi Zorana Mihailoviću.

Uglavnom, njegov cilj je da prikupi apsolutnu podršku naroda tako što će imati po jednu marionetu za svaku političku opciju (nacionaliste, pro-zapadnjake, rusofile, germanofile itd)

Što se tiče Srpske liste, to jeste, mada tu ni nemaju puno izbora s obzirom da su egzistencijalno ugroženi, za razliku od CG gde je tu samo identitetski.

DF nije, to bi komite volele da je tako. Sve se vrti oko Vučića, čudo je prirode da više pričaju o Vučiću nego mi u Srbiji koji direktno snosimo posledice ukoliko uradi nešto užasno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back