ПОЛИТИЧКА СЦЕНА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

Evropenda

Domaćin
Banovan
Poruka
4.980
Цео свет зна да је Европенда објективан и увек на страни истине. Тако се често и деси да сам у стању да похвалим и појаве које ми се не свиђају, а овај пут је то случај са Републиком Српском.

Наиме, синоћ сам гледао вођу опозиционе СДС на БН телевизији. Човек је све време критиковао власт, али све се одликовало неком одмереношћу и културом. Ни трага од отрова који се може видети у односима између опозиције и власти у Србији.
Пристојност, култура, објективна критика. Имао сам утисак као да посматрам неког Европског политичара, негде из Скандинавије.

Такође, још једна похвала за политичку сцену у РС је што се локални избори одржавају две године после парламентарних и председничких. То је права Европска и демократска пракса и тако се ради у свим парламентарним демократијама Европске Уније.

Увек је пожељно да локални избори буду две године после општих јер се тада може проверити расположење грађана и грађанки према властима и евентуално казнити власт за лоше резултате. Уједно се врши децентрализација моћи, ако опозиција победи на локалним изборима, као што је случај са СДС у Републици Српској.

У сваком случају, свака похвала за Европску браћу из суседне државе, јер по свему судећи политичка сцена им изгледа много сређеније, уљудније и Европскије него што је то случај са нама у Србији.

У сваком случају, свака похвала за Европску браћу из суседне државе, јер по свему судећи политичка сцена им изгледа много сређеније, уљудније и Европскије него што је то случај са нама у Србији.

...

Komplimenat od ovakvog...

Opet smo najebal.i...

:lol:

Kraljevina Srbija i Kneževina Crna Gora.

На трибинама су и витешки краљ Александар други Карађорђевић, као и Краљ Никола на умору.

Јел пратиш ти текму? Пошто си женско, вероватно не гледаш овај фудбалски празник.

На трибинама су и витешки краљ Александар други Карађорђевић, као и Краљ Никола на умору.

Јел пратиш ти текму? Пошто си женско, вероватно не гледаш овај фудбалски празник.

Kad je igra naše reprezentacije postala praznik za oči?
Godinama su te zamlate mene nervirale sa njihovom ispašom na terenu, sve to u državnom dresu.
Kad budu igrali fudbal opet ću da gledam. Do tada bih im naplaćivala igranje za reprezentaciju.

Kad je igra naše reprezentacije postala praznik za oči?
Godinama su te zamlate mene nervirale sa njihovom ispašom na terenu, sve to u državnom dresu.
Kad budu igrali fudbal opet ću da gledam. Do tada bih im naplaćivala igranje za reprezentaciju.

Да је остала Југославија, сад би репрезентација кидала.

Играли би и Един Џеко и Лука Модрић а њих двојица су баш добри играчи. Плус би можда Златан Ибрахимовић играо исто за нас. Југославија би била један од фаворита за освајање светског првенства 2014. Фаворит из сенке.

Цео свет зна да је Европенда објективан и увек на страни истине. Тако се често и деси да сам у стању да похвалим и појаве које ми се не свиђају, а овај пут је то случај са Републиком Српском.

Наиме, синоћ сам гледао вођу опозиционе СДС на БН телевизији. Човек је све време критиковао власт, али све се одликовало неком одмереношћу и културом. Ни трага од отрова који се може видети у односима између опозиције и власти у Србији.
Пристојност, култура, објективна критика. Имао сам утисак као да посматрам неког Европског политичара, негде из Скандинавије.

Такође, још једна похвала за политичку сцену у РС је што се локални избори одржавају две године после парламентарних и председничких. То је права Европска и демократска пракса и тако се ради у свим парламентарним демократијама Европске Уније.

Увек је пожељно да локални избори буду две године после општих јер се тада може проверити расположење грађана и грађанки према властима и евентуално казнити власт за лоше резултате. Уједно се врши децентрализација моћи, ако опозиција победи на локалним изборима, као што је случај са СДС у Републици Српској.

Da dobro, ova izborna kampanja jeste protekla dosta, mogu reci, civilizovanije nego predhodne a to je zasluga odlaska stranaca koji su palili i zarili po nasoj politickoj sceni svadjajuci medjusobno srpske stranke. Upravo to se danas desava preko raznih NVO i izdajnickih politicara u Srbiji. Kod nas nisu uspjeli posvadjati narod i odlaze. Srbi se izmedju sebe nikad nisu svadjali nego su nas upravo drugi zavadjali.
Samo mi se povraca od tog idealiziranja Evrope. Eto mi iz BL imamo privilegiju da nam je EU na par sati voznje, bukvalno isto km ima do Austrije i Italije kao do BG i daleko je to od onoga sto mnogi Srbi imaju u glavi. Jedna Italije ja daleko primitivnija, prljavija i nazadnija drzava u svakom smislu (osim arhitektonskom a to nije zasluga danasnje njihove generacije) od Srbije ili Srpske. Njihovi putevi su me podsjetili na nas ratni period.
Slicna stvar i u Francuskoj. U Nici se ne moze hodati po plazi od izmeta. Tako prljava kod nas nisu bila ni najzabacenija sela.

https://www.frontal.rs/milan-nikcevic-iako-zaboravljen-spo-je-drzavotvorna-stranka-srpske/
Screenshot_20210113-185714~2.png

Back