Politička rasprava Srbi-Albanci

Grunf1942

Domaćin
Poruka
3.333
Znam da je tema već postojala,ali kada znamo gde smo grešili,hajde da sada na osnovu svojih grešaka nešto naučimo i to ne radimo ovde...

Sada bih stvarno zamolio moderatora da pozove Albance na diskusiju,jer ne može da ide diskusija bez toga.

Prvo pitanje:

Zašto Albanci smatraju da Kosovo treba da bude nezavisno ili deo Albanije?
Zašto Srbi smatraju da Kosovo ne može da bude nezavisno i da treba da bude sastavni deo Srbije?

To su prva dva osnovna pitanja,i na prvo odgovaraju Albanci,a na drugo Srbi(tako je logično...)

Samo,ponovo bih zamolio da se ovde demokratija poštuje dok ne koga ne ugrožava.Takođe,ne vidim zašto sam provokator,ako pokušavam da online rešim Kosovski problem...

Uredu,hajde počnimo,ali imajte u vidu da će svaki spam post ili post pretnje i ugrožavanja nekoga,biti prijavljen moderatorima.

Prvo pitanje:

Zašto Albanci smatraju da Kosovo treba da bude nezavisno ili deo Albanije?
Zašto Srbi smatraju da Kosovo ne može da bude nezavisno i da treba da bude sastavni deo Srbije?

Zato što Albanci čekaju oslobođenje koje su čekali decenijama, a Srbi žele da ne otvore pandorinu kutiju separatizama i izgube jedan od Srbijinih najdragocjenijih djelova.

Srbi smatraju da Kosovo ne može da bude nezavisno iz prostog razloga što je Kosovo oteto demografski, ali i nasilno. Odnosno, srpsko stanovništvo je decenijama zastrašivano od strane Albanaca i danas imamo na Kosovu takvu demografsku strukturu koja odlično sama po sebi kazuje ko je nad kim vršio presiju i kako....

E, sad, što se rešenja tiče, ja mislim da je Srbija izgubila ovaj dugodecenijski rat i da popravke nema. Zato, treba raskrstiti s Kosovom... i čekati, eventualno, vreme kada će se u svetu na granice gledati kao na uporednike - tu su, ali kao i da nisu... Ja verujem da će takvo vreme doći.

Glad za teritorijama imanentan je područjima zaostalim u razvoju (ne govorim o političkoj sferi, već o realnoj, međuljudskoj). Kada se to bude promenilo i kada shvatimo da smo svi jedno, onda će se ovakvi problemi rešiti... sami od sebe...

Ono sto je cinjenica da su se Srbi zenili i udavali sa pripadnicima Hrvatskog,Muslimanskog,Madjarskog...naroda,ali na prste mozete izbrojati koliko je i u SFRJ bilo brakova izmedju Srba i Albanaca.Problem je jako komplikova i slozen.
Kosovo kao SAPK,je bilo sastavni deo Srbije,ali je Albanska populacija bila brojnija od Srpske i stalno je taj broj rastao.Na osnovu njihove brojnosti koja raste jos od 1918,Albanci smatraju Kosovo delom Albanije.Za nas Srbe je Kosovo srce Srbije,zbog celokupne istorije i vere,bez obzira sto su Srbi proterani sa Kosova,da se Srbija nikada ne sme odreci Kosova.

Nekoliko razloga

Na KiMu je srpska kolevka...koliko zaduzbina,koliko spomenika nase proslosti i nase kulture,koje isti ti Siptari zele da prisvoje.
Na istom toj zemlji su nasi preci branili sprski rod od najezde Turaka...i nije branjena samo Srbija....nego i Evropa.....
Kako se ta vecina stvorila tamo....proterivala je,ubijala,otimala i ucenjivala Srbe....svako ognjiste koje je bilo napusteno,na kraju je ispalo da je "legitimni" vlasnik te zemlje bio Aljbanac.
Jesmo li im pomagali u vidu hrane,vode,odece,skolovanja?Jesmo
.Sta su dzukele uradile?To se zna......
Isto tako se zna(i medju nama i medju samim siptarima) da san Adema Jasarija nece jos dugo da potraje.....zgromice je isti oni koji su stvorili tu "drzavu",a mi cemo moci ili da se pridruzimo ili da sedimo i posmatramo....bice nam sve jedno:)

Da li je ovo malo razloga?
Evo ih jos
Gospodi koja pricaju da ih boli ***** za KIM i Srbe na KiMu porucujem:
Kreteni da li stvarno mislite da ce Albanci tu da stanu....pokrenite ono malo mozga i razmislite opet........taj problem ce doci i pred vasu kucu.....a onda ce nekog drugog boleti ***** za vas i vase jade!
A izuzimajuci sve ovo sto sam napisao......Slaven777 je rekao da je KIM pandorina kutija separatizma........dobra definicija........:)

svaki dijalog sa siptarima je prekinut marta 1999.

pogledajte samo vesti, sve zlikovacko izivljavanje nad srbima - civilima

da se vrati stanje od pre nato agresije, i jos ponesto, pa da vidimo

ovako dijalog, a strana voska silom boravi na okupiranoj srpskojh teritoriji...malo je sumanuto i moze samo da koristi siptarima

Molio bih da ovo moje pitanje ne shvatite kao provokaciju, zaista me interesuje:

Kada govorite o Kosovu kao srcu Srbije iz istoriskih razloga, na sta mislite?
Ja polazim od predpostavke da se tu radi o simbolu drzavnosti. Medjutim koliko je meni kao laiku na ovu temu poznato, Kosovo je u srednjem vijeku prije bilo pogranichna provincija srpskih drzava nego njihovo srce ili centar.

Molio bih da ovo moje pitanje ne shvatite kao provokaciju, zaista me interesuje:

Kada govorite o Kosovu kao srcu Srbije iz istoriskih razloga, na sta mislite?
Ja polazim od predpostavke da se tu radi o simbolu drzavnosti. Medjutim koliko je meni kao laiku na ovu temu poznato, Kosovo je u srednjem vijeku prije bilo pogranichna provincija srpskih drzava nego njihovo srce ili centar.

KIM je srce(kolevka) nase kuture izmedju ostalog.......

albanci nisu ljudi to su zivotinje
kosovo je srce srpsko
kosovo je nase, nije njihovo
bolje pitanje ....'sta ce nam zivotinje u kosovo?'

:D

Zivotinje su oni koji nazivaju zivotinjama one koje svi drugi priznaju kao ljudska bica.
Kosovo mozete smatrati srpskim srcem ali to srce nije na pravo mesto i stalno mu treba terapija(chitaj sila)da bi se odrzavalo u radu.
Kosovo je nase i svih onih koji ga vole onakvo kakvo jeste.
A sto se tiche zivotinja potrebne su i one na kosovu zato si dobro dosao i ti.

Zivotinje su oni koji nazivaju zivotinjama one koje svi drugi priznaju kao ljudska bica.
Kosovo mozete smatrati srpskim srcem ali to srce nije na pravo mesto i stalno mu treba terapija(chitaj sila)da bi se odrzavalo u radu.

Na osnovu cega je Kosovo ''vase"?

Ovo je dobro, bas dobro!!! :rotf:
Svi ih priznaju kao ljudska bica.

Ma ne bre, to oni vama tepaju :rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha:

:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf: ajooooj sto si smesan :hahaha:

nek su potrebne te zivotinje tvoje, al za nas nisu
mi volimo zivotinje koje mozemo da koristimo
a ne zivotinje koje nas ubijaju i koje nam kradu zemlju!!!

imas li ti srpsko drzavljanstvo

Back