Politička karikatura (politički aforizmi, satira, memovi) 2.0

1669782865767.png

Veci IQ ne znaci automatski i inteligentnija osoba (a i nemogice je utvrditi neciji nivo inteligenciju samo na osnovunekog testa u kom im daju da resavaju neke matematicke probleme, puzzle-oveili sta vec) jer prosto covek ne funkcionise po principu algoritama a pritom tu postoje i razne druge vrste inteligencija kao sto su emocionalna inteligencija, socijalna inteligencija, interpersonalna, lingvisticka inteligencija, vizuelno-prostorna inteligencija, muzicka inteligencija, itd.

Takodje IQ nije nikakva nepromenjiva i fiksna kategorija vec relativna i nesto sto je vremenom sklono promenama, mislim dokazano je da IQ raste uz pomoc ucenja, citanja, nekog kreativnog rada i praktivovanja raznih umnih aktivnosti (kao i da vremenom usled zapostavljanja umnih aktivnosti opada), to je kao misic ukoliko ga vezbas i drzis aktivnim on raste i biva fleksibilan a ukoliko ga zapustis on se smanjuje i krzlja, znaci isti princip je i sa mozgom i inteligencijom.
Takodje dokazano je i da IQ raste i sa obrazovanjem (delimicno i zbog te mozdane aktivnosti) i da danas ljudi generalno imaju bar za 20-25% veci IQ nego ljudi pre 100 ili 200godina, takodje ne mozes nekom koje nepismen, neobrazovan ili nikad nije isao u skolu da das da radi IQ test i da tamo resava neke matematicke probleme, geometrijske puzzle-ove i slicno kad on ne zna ni sta je to (recimo zato bi nasi preci po tim nekim merilima imali katastrofalne rezultate) , ali to ako je neko neobrazovan ili nije navikao na tu vrstu umne aktivnosti ne znaci da je neinteligentna osoba i da nema neku prirodnu inteligenciju i da ne pokazuje neki visok nivo inteligencije na druge nacine kao sto su recimo socijalna i interpersonalna interakcija, emotivna inteligencija, vizuelno i prostorno snalazenje, osecaj za ritmiku i ta muzicka inteligencija (a ritmika je vrlo slicna matemaickim obrascima, cak se moze i prevesti u matemaicke formule i obrasce) i tako kroz neke druge stvari koje ne zahtevaju tu vrstu obrazovanja i tu vrstu iskustva.

"Klinac ujutru za doručkom, pita oca:
- Tata, šta je to politika?
- Vidi sine. Naša porodica je kao država.
Ja radim, donosim kući novac. Ja sam, znači, kapitalista.
Mama te pare rasporedjuje i brine da imamo sve što treba.
Ona je vlada.
Devojka koju imamo, radi sve po kući i zato je ona radnička klasa, a deda je kao sindikat, jer prati kako sve funkcioniše.
Svi želimo da tebi bude dobro i ti si narod, a tvoj brat je budućnost.
Jesi shvatio?
- Ne baš, tata, moram malo da promislim. Reći ću ti sutra.
Dečaka je tokom noći probudio plač brata koji se ukakio u pelenu. Hteo je da pozove majku, ali je ona čvrsto spavala. Pošao u sobu kućne
pomoćnice,kad tamo tata na njoj. Deda uopšte nije reagovao i mali se vratio u krevet.
Ujutru ga tata pita da li mu je jasno šta je politika.
- Naravno da jeste. Shvatio sam da kapitalisti jebu radničku klasu, vlada samo spava, a sindikat je nezainteresovan. Na narod niko ne obraća pažnju, a budućnost je u govnima."

Back