Policija u Turskoj ispalila suzavac na učesnike gej parade

• Začetnik teme Začetnik teme Fring
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fring

Domaćin
Poruka
3.271
Turska policija ispalila je suzavac kako bi rasterala učesnike Parade ponosa u centralnom delu Istanbula. Tom prilikom privedeno je 20 osoba, uključujući i nekoliko fotoreportera, javljaju turski mediji.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policija pod punom ratnom opremom gura i vuče pedere, dok neki okolo mašu zastavama u bojama duge u jednoj od sporednih ulica u Istanbulu.

Ovo nije prvi put da turske vlasti zabranjuju okupljanja LGBT zajednice. Turska je već nekoliko godina kandidat za ulazak u EU, međutim ovaj proces se godinama usporava, a jedan od razloga je i zbog suspenzije ljudskih prava.

POGLEDAJTE GALERIJU

Policija suzavcem rasterala učesnike​

Foto: Tanjug/AP​

U zajedničkom pismu većina lidera EU prošle nedelje, obavezala se da će nastaviti da se bori za prava LGBT zajednice. Ovo je usledilo nakon žestokih rasprava i sukoba koji su se prošle nedelje dogodili u Mađarskoj. Vlasti ove, nama susedne zemlje, zabranili su školama da distribuiraju materijal i sadržaj koji promoviše homoseksualnost ili promenu pola.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...-u-ratnoj-opremi-suzavcem-krenula-na-ucesnike

Erdogan Putin Orban osovina.

Poslednja izmena od moderatora:
Turska policija ispalila je suzavac kako bi rasterala učesnike Parade ponosa u centralnom delu Istanbula. Tom prilikom privedeno je 20 osoba, uključujući i nekoliko fotoreportera, javljaju turski mediji.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako policija pod punom ratnom opremom gura i vuče pedere, dok neki okolo mašu zastavama u bojama duge u jednoj od sporednih ulica u Istanbulu.

Ovo nije prvi put da turske vlasti zabranjuju okupljanja LGBT zajednice. Turska je već nekoliko godina kandidat za ulazak u EU, međutim ovaj proces se godinama usporava, a jedan od razloga je i zbog suspenzije ljudskih prava.

POGLEDAJTE GALERIJU

U zajedničkom pismu većina lidera EU prošle nedelje, obavezala se da će nastaviti da se bori za prava LGBT zajednice. Ovo je usledilo nakon žestokih rasprava i sukoba koji su se prošle nedelje dogodili u Mađarskoj. Vlasti ove, nama susedne zemlje, zabranili su školama da distribuiraju materijal i sadržaj koji promoviše homoseksualnost ili promenu pola.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/...-u-ratnoj-opremi-suzavcem-krenula-na-ucesnike

Erdogan Putin Orban antipederska osovina i antisatanisticki pakt
ovo je jos jedan razlog da amerika aktivira kurde da prave teroristicke napade na turski narod.

Deenov dečko na Instagramu: Svi osmijesi s mojom ljubavi​

Klix.ba
Foto: Instagram

Muzičar i stručnjak za modni biznis Fuad Backović Deen pojavio se, na fotografiji koja je podijeljena na društvenoj mreži Instagram, u zagrljaju muškarca koji se zove Will Phearson III.

U opisu fotografije koju je na svoj profil postavio Phaerson stoji "All smiles w my love (svi osmijesi sa mojom ljubavi op.a.)". Uz komentar je stavio emotikon srca.

https://www.klix.ba/magazin/showbiz...agramu-svi-osmijesi-s-mojom-ljubavi/211003098

Zavladao sejtan i kod bosanskih Muslimana

Deenov dečko na Instagramu: Svi osmijesi s mojom ljubavi​

Klix.ba

Muzičar i stručnjak za modni biznis Fuad Backović Deen pojavio se, na fotografiji koja je podijeljena na društvenoj mreži Instagram, u zagrljaju muškarca koji se zove Will Phearson III.

U opisu fotografije koju je na svoj profil postavio Phaerson stoji "All smiles w my love (svi osmijesi sa mojom ljubavi op.a.)". Uz komentar je stavio emotikon srca.

https://www.klix.ba/magazin/showbiz...agramu-svi-osmijesi-s-mojom-ljubavi/211003098

Zavladao sejtan i kod bosanskih Muslimana

:) / Hrvat i Amerikanac vjenčali se u Opatiji: "Pisale su nam gay osobe s Balkana"​

1656328295561.png

"Nedavno smo imali naše gay vjenčanje u Opatiji s kojeg smo stavili videa na YouTube kanal i kasnije su svi mediji objavili snimku s vjenčanja. Mi zaista nismo očekivali da će to uopće doći do medija, ali što je tu je, valjda je tako trebalo biti.

Možda je zanimljivo to da se ovdje radi o meni Hrvatu iz Splita koji sam bijelac i mom mužu Amerikancu koji je crnac i to što smo se oženili u Hrvatskoj. Privatno nam je dosta ljudi pisalo i zahvalilo na hrabrosti, također i gay osobe koji žive u strahu u Hrvatskoj i na Balkanu i rekli su da im puno ovo znači. Ako smo pomogli jednoj osobi onda je sve ovo imalo smisla.

https://radiosarajevo.ba/multimedia/video/hrvat-i-amerikanac-vjencali-se-u-opatiji/461404

I Balkan puk'o

POGLEDAJTE GALERIJU

Erdogan Putin Orban osovina.
Treba i normalni ljudi da imaju svoja prava i da se odmore,od tih skupova gej parada.

Back