ja imam izuzetno pozitivno iskustvo sa sudijom za preksaje u novom pazaru...pozitivno naravno...
dakle---pre nekoliko godina sam putovao sa porodicom na odmor na CG more...kroz pazar --na izlazu me zaustavi oilicajac i sasvim korektno me priupita i gde idem ..i koliko dugo putujem..i da je guzva,..i da se odmaram redovno itt..zatrazi mi dokumenta i ja mu dam--pri tom mi kaze da dodjem kod njega u sluzbeni auto..ja odem..covek uze neki blok i na koricama bloka prepisa sve moje podatke...vrati mi dokumente i vratismo se do mojih kola...usput smo jos moja porodica i ja hvalili kulturu u ophodjenju policajca...elem--nakon mesec dana dobijam poziv kod prekrsajnog sudije u mom gradu...prijava iz NP od policajca da sam vozio 74 km/h a dozvoljeno 40..?? odem kod sudije i ne vredi...ne veruje mi...kaze --gde ti je zapisnim od olicije...dzaba je bilo i to sto se kunem u decu da ja zapisnik u zivotu nisam video a kamo li tada...vratim se kuci i kazem zeni da napise izjavu i starijem sinu o tom dogadjaju...napisu oni--ja odnesem sudiji...i nakon opet mesec dva..dobijem poziv iz NP od sudije da idem na suocenje sa policajcem...posto zivim poprilicno daleko ja telefonom nadjem sudiju---i sve ispricam...jos kazem da necu doci...a ako policajac dodje i nakon 2 meseca se seti da me opise sudiji kako izgledam--prihvaticu krivicu...zovnem sudiju na dan suocenja posle vremena suocenja---kaze policajac dosao...priznao da nisam potpisao zapisnik koji mi nije ni nudjen...ne moze da se seti lika---I SUDIJA ODBIJE PRIJAVU....to se u mom gradicu gde zivim ne bi desilo u zivotu...svaka cast sudiji...