Poliamorija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
378.153
Monogamni ste, imate samo jednog ljubavnog i seksualnog partnera.
Poligamni ste i imate više partnera.
A šta je onda poliamorija?

Polamorija je veza sa više ljudi istovremeno.Poliamoristi kazu da je monogamija prevaziđena i često završi tako što neko u takvim vezama bude prevaren i zato poliamoristi više vole iskrenost otvorenih veza sa više partnera.
Takva ljubav funkcioniše i sasvim je moguće imati više od jednog prijatelja kog volite. Ali kada ovaj tip ljubavi dovedemo u vezu sa ljubavnim odnosom, mnogi ljudi postanu skeptični i to je prva od predrasuda koja se vezuje za ovo seksualno opredeljenje.

Imate li vi predrasudu prema poliamoriji i verujete li u to da se moze voleti i biti u vezi sa vise ljudi istovremeno.

Nemam predrasuda...naravno da može!
P. S. Šta je to inače,ili kako bi to stručnom terminologijom nazvali kada muškarac ima ženu i ljubavnicu. Zar to nije, isto...?!
Ili kada muškaraci u muslimanskim delovima sveta, imaju više zakonitih žena?Onda je ozakonjena, pa je samim tim sve ok.

Полигамија је сексуална веза између више субјеката, а полиаморија љубавна.

Брак ту нема везе. Он само ставља имовинске и породичне односе у законски оквир. Нико ти не забрањује да имаш два мужа (или више жена) у кући, забрањено ти је само да законски будеш у браку са више њих истовремено.

Monogamni ste, imate samo jednog ljubavnog i seksualnog partnera.
Poligamni ste i imate više partnera.
A šta je onda poliamorija?

Polamorija je veza sa više ljudi istovremeno.Poliamoristi kazu da je monogamija prevaziđena i često završi tako što neko u takvim vezama bude prevaren i zato poliamoristi više vole iskrenost otvorenih veza sa više partnera.
Takva ljubav funkcioniše i sasvim je moguće imati više od jednog prijatelja kog volite. Ali kada ovaj tip ljubavi dovedemo u vezu sa ljubavnim odnosom, mnogi ljudi postanu skeptični i to je prva od predrasuda koja se vezuje za ovo seksualno opredeljenje.

Imate li vi predrasudu prema poliamoriji i verujete li u to da se moze voleti i biti u vezi sa vise ljudi istovremeno.
Grupnjaci.

Nažalost nisam u stanju da registrujem druge osobe ako postoji jedna o kojoj trenutno razmišljam, a gde njih više istovremeno :/

Како ниси? Рецимо имаш бившег дечка кога још увек волиш, али ниси са њим јер је наркоман. Сад имаш мужа, али то те не спречава да овога и даље волиш. И никада немаш намеру да будеш у било каквој вези са њим, али га и даље волиш.

Како ниси? Рецимо имаш бившег дечка кога још увек волиш, али ниси са њим јер је наркоман. Сад имаш мужа, али то те не спречава да овога и даље волиш. И никада немаш намеру да будеш у било каквој вези са њим, али га и даље волиш.
Nije isto neko koga si voleo, tj nije tu, u tvom životu i osobe koje jesu tu. Ne živim u uspomenama. I o tome govorim, ako jedna od prisutnih je predmet interesovanja ne vidim ostale... barem dok tu jednu ne otpišem.

---

PS: bata

Poliamoria je jedinstveno osecanje,koje ni muskarca ni zenu ne opterecuje.Sve se svodi na lep,opustajuci seks,koji krepi i dusu i telo.Ono sto je
interesantno,kod ovakog gledanja na intimne odnose,nikada ne dolazi do zasicenja,nikada ljubavni zar ne tinja,vec narocito kod muskaraca,izaziva
veliku potentnost,vece uzbudjenje.Dok sa jednom (zenom ili prijateljicom) prosecni muskarac ima eventuano (najcesce) dva odnosa nedeljno,
onaj ko koristi tu divnu Poliamoriju,moze bez ikakve muke i zamora,da kada je naravno slobodan (slobodno vreme) ima ko od sale,po cetiri pet
snosaja,sa isto toliko raznih partnerki......medicinski je dokazano.da odnos sa stalnom partnerkom,ubija potentnost kod muskarca,dok odnosi
sa vise partnerki deluju,kao najbolji afrodizijak.......

to nije grupnjak.. vec sloboda izbora da volis i imas seks sa vise osoba
Vidim niste iz zivota onih koji to praktikuju, zato da Vam pojasnim, u pitanju su obicni grupnjaci u kojima ste zaljubljeni i volite sve partnere. Obicno se pocinje sa seksom sa jednim partnerom, ali vremenom se pretvori u grupnjake pre ili kasnije, posle nedelju dana, mesec ili godinu dana, ali krajnji ishod je takav. Zato ... grupnjak. Pozdrav

Vidim niste iz zivota onih koji to praktikuju, zato da Vam pojasnim, u pitanju su obicni grupnjaci u kojima ste zaljubljeni i volite sve partnere. Obicno se pocinje sa seksom sa jednim partnerom, ali vremenom se pretvori u grupnjake pre ili kasnije, posle nedelju dana, mesec ili godinu dana, ali krajnji ishod je takav. Zato ... grupnjak. Pozdrav
Ko o čemu...baba o uštipcima! 😆

Ne verujem.
Za mene ne može da postoji više osoba sa kojima bih u isto vreme imala vezu...
Ne kritikujem , svako zna šta mu odgovara , ne zameram , svi misle svojom glavom , pa tako i biraju za sebe ono što im je potrebno ..
Ali ja, lično ...Nikada ne bih bila u toj priči.

Ali to nije definicija. Ovaj termin se bas odnosi na veze u kojima nema povlašcenog para i u kojima svi znaju sve za ostale, tj postoji iskrenost. Dakle, ne na sve ljubavi koje čovek oseća u sebi u nekom momentu već na više veza istovremeno koje mogu ali ne moraju biti sexualne. Msm za to se koristi taj termin.

E sad, naravno da čovek može voleti više osoba istovremeno, ne dešava se to često, ali se jedna osoba voli na jedan način, druga na drugi, no ovde se ne misli na to. Nužno je da svi znaju za sve, dakle sve otvoreno. Tu dakle ne spada muž ima ljubavnicu i ženu i obe voli, ali skriva od žene ljubavnicu, ne "U poliamornim vezama ne postoji „središnji“ par, one nisu hijerarhijski poređane, nego su decentralizovane poput interneta, i svi koji se nalaze u ovom krugu jednako su vredni kao partneri." "Osobe u poliamornim vezama nemaju takve reakcije (ljubomoru). Za njih poliamorija nije nevera, nego - viševernost. Ističu postojanje tzv. „komperzije“ - zadovoljstva zbog emotivne i seksualne realizacije partnera (i) s drugom osobom, osećaj sličan onom „kao kad ti najbolji prijatelj dobije posao svojih snova“.

Ja ne bih u tome učestvovala, suviše sam introvertna. Ne mogu da budem realno sa njih nekoliko u sexualnoj vezi, to me iscrpljuje i ne čini srećnom. Pa ne mogu čak ni u nesexualnoj vezi ). Nekako gubim tada osećaj bliskosti.

Ali to nije definicija. Ovaj termin se bas odnosi na veze u kojima nema povlašcenog para i u kojima svi znaju sve za ostale, tj postoji iskrenost. Dakle, ne na sve ljubavi koje čovek oseća u sebi u nekom momentu već na više veza istovremeno koje mogu ali ne moraju biti sexualne. Msm za to se koristi taj termin.

E sad, naravno da čovek može voleti više osoba istovremeno, ne dešava se to često, ali se jedna osoba voli na jedan način, druga na drugi, no ovde se ne misli na to. Nužno je da svi znaju za sve, dakle sve otvoreno. Tu dakle ne spada muž ima ljubavnicu i ženu i obe voli, ali skriva od žene ljubavnicu, ne "U poliamornim vezama ne postoji „središnji“ par, one nisu hijerarhijski poređane, nego su decentralizovane poput interneta, i svi koji se nalaze u ovom krugu jednako su vredni kao partneri." "Osobe u poliamornim vezama nemaju takve reakcije (ljubomoru). Za njih poliamorija nije nevera, nego - viševernost. Ističu postojanje tzv. „komperzije“ - zadovoljstva zbog emotivne i seksualne realizacije partnera (i) s drugom osobom, osećaj sličan onom „kao kad ti najbolji prijatelj dobije posao svojih snova“.

Ja ne bih u tome učestvovala, suviše sam introvertna. Ne mogu da budem realno sa njih nekoliko u sexualnoj vezi, to me iscrpljuje i ne čini srećnom. Pa ne mogu čak ni u nesexualnoj vezi ). Nekako gubim tada osećaj bliskosti.
Ja ne znam ni jedan ni približan primer ovog što je navedeno. čitava postavka je fikcija.

Ja ne znam ni jedan ni približan primer ovog što je navedeno. čitava postavka je fikcija.
Ma i meni se tako činilo, ali znaš li da postoje... zapravo postoje već i psihološka istraživanja takvih veza. ono što sam citirala su isečci tj citati realnih ljudi koji u tome učestvuju. Deluje čudno, ali vidiš ima takvih osoba. Evo jedan link, odnosi se na London, "radionica" )).
https://www.vice.com/sr/article/wj9...nje-poliamorista-i-saznali-sta-je-to-polikula

Back