Polanski u pritvoru

Svajcarci ga u'apse na osnovu americke poternice;Ameri zatraze ekstradiciju,i sta?Ovaj status quo je toliko licemeran,da Polanskovo hapsenje deluje poput predmeta trgovine izmedju nekoliko zemalja.Fr.i Po.agituju za oslobodjenje,Ameri za ekstradiciju,a Svajcarci....ono k'o da uzivaju u celoj fami koja se digla oko toga.Sad se cenjkaju oko kaucije...ma strasno.
Neka pedofil oseti barem delic toga sto je morao osetiti mnogo,mnogo pre.
 
Nakon što je u pritvoru proveo više od dva meseca, slavni reditelj Roman Polanski prebačen je u svoju vilu u švajcarskom gradiću Gštatu, gde će vlasti elektronski pratiti njegovo kretanje do odluke o ekstradiciji u SAD.

Francusko-poljski reditelj Roman Polanski prebačen je u svoju vilu u poznatom švajcarskom zimskom turističkom centru Gštatu, gde će, u iščekivanju odluke o ekstradiciji u SAD, biti u kućnom pritvoru, saopštile su švajcarske vlasti.


Ministarstvo pravde Švajcarske navelo je da se Polanski „obavezao da ni u jednom trenutku ne pređe granicu svog poseda".

Do eventualnog izručenja, takođe će morati da nosi narukvicu za elektronski nadzor.

Sedamdesetšestogodišnji sineasta uhapšen je 26. septembra u Cirihu na osnovu naloga o pritvoru izdatom u SAD gde treba da mu bude suđeno zbog nedozvoljenog seksulanog odnosa sa trinaestogodišnjom maloletnicom 1977. godine.

Iako je tvrdio da je devojčica imala prethodno seksualno iskustvo i da je pristala na seks, Polanski je tada ipak pobegao iz SAD neposredno pred izricanje presude.

Švajcarski sud prihvatio je njegov zahtev da, uz kućni pritvor i kauciju od četiri i po miliona švajcarskih franaka, što je oko tri miliona evra, bude pušten na slobodu.
 
završi se i ovo....

Oslobođen Polanski

Švajcarska pustila na slobodu režisera Romana Polanskog, odbacivši zahtev SAD za njegovo izručenje. Prilikom puštanja Polanskog na slobodu uzeti su u obzir nacionalni interesi, saopštilo švajcarsko Ministarstvo pravde.

Švajcarska je danas pustila na slobodu francusko-poljskog režisera Romana Polanskog, odbacivši zahtev SAD za njegovo izručenje pod optužbom za ilegalne seksualne odnose koje je pre više od 30 godina imao sa maloletnicom.
Agencije su javile da je Ministarstvo pravde Švajcarske saopštilo da su nacionalni interesi uzeti u obzir prilikom donošenja odluke o puštanju sedamdesetšestogodišnjeg Polanskog na slobodu.
"Mere koje su ograničavale njegovo kretanje ukinute su", dodaje se u švajcarskom saopštenju.
Režiser je uhapšen po američkoj poternici iz 1978. godine.
Svojevremeno je priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos, ali je pobegao iz SAD u Francusku pre izricanja presude 1978. godine.
Polanski je 26. septembra 2009. godine uhapšen po dolasku u Cirih, gde je na jednom festivalu trebalo da primi nagradu za životno delo.
Početkom decembra je pušten uz kauciju od 4,5 miliona švajcarskih franaka i od tada je bio u kućnom pritvoru u svojoj vili u planinskom mestu Gštatu.
Hapšenje Romana Polanskog osudile su njegove kolege i vlade Francuske i Poljske.
Roman Polanski dobio je Oskara 2003. godine za film "Pijanista"
 
Polanski.JPG


On kako je stariji sve više liči na pokojnog Vladetu Jerotića...
 

Back
Top