Polaganje voznje

mislim da malo ko od vozaca divlja... [polazim od sebe] ja cak auto ne vozim po gradu... zasto cu se gurati kolima, placati parking i razmisljati, ovako sednem u autobus i dodjem od tacke A do tacke B

inace, jesi upoznala vlasnika AS koji se zove Buda?

Sa ovime se bas i ne bih slozio, narocito ne u BGu, gde se ne zna da li su gori adolescenti, blesavi taxisti ili onako neki ludak koji je ko zna zbog cega nervozan, pa su mu svi krivi.

@_Look_Of_Expectancy_
Skoro svi strepe od polaganja voznje, narocito ako je to prvi put da izlazis. Kad srednjoskolci polazu, to dodje uglavnom kao neko ispitivanje kod mnogo strogog profesora od kojeg se svi traumiraju, a kod starijih je opet sramota ako padnu, narocito ako su clanovi komisije mladji od njih, pa se tako svi sture, bez veze i onda zbog gluposti naprave gresku, ni sami ne znajuci kako.

Pre polaganja voznje sam citao komentare na ovom forumu i mogu reci da su mi bili od koristi.Zato osecam potrebu da i ja dam neke savete onima koji tek treba da polazu.Ja sam polozio iz treceg puta.Prvi put pao zbog retrovizora.Drugi put na poligonu.Iz mojih gresaka proizilaze ovi saveti.
1.Kao prvo na vozacki ispit trebate doci smireni i da mislite samo o voznji i niocemu drugom.Ovo je narocito kod poligona gde se najmanja nepaznja moze sve da uprska.
2.Poligon vozite polako iako vam se cini da mozete vi to brzo.Niko nije pao jer se predugo zadrzao na poligonu.
3.Obavezno cim udjete u vozilo namestite sediste,retrovizore i proverite menjac i rucnu kocnicu
4.Prilikom skretanja,stajanja i kretanja obavezno gledajte retrovizore ovim redom srednji,desni ili levi,okret glave, pa zmigavac pa tek onda papucica i volan
5.Obavezno je okretanje glave na svakoj raskrsnici,pesackom prelazu
6.Obavezan zmigavac kod obilazenja i najmanje prepreke na putu (kao pod 4.)
7.Ukoliko vam pandur nesto prigovori tokom voznje ne dozvolite da vas to omete. Jer postoji verovatnoca da cete na kraju poloziti na poene. Dakle vozite kako treba do samog kraja.
8.Kad je pesak na kolovozu stanite da prodje. To se odnosi i kad je na trotoaru a ima realnu nameru da kroci na pesacki prelaz.

SRECNO:zjelka:

mene zanima jedna stvar... jel retrovizore namestamo cim udjemo u auto ili kad udje komisija? isto pitanje i za paljenje svetala... jel ih palimo pre nego krenemo poligon da radimo ili kad krenemo da vozimo ulicama (ukoliko dobro odradimo poligon) ???

mene zanima jedna stvar... jel retrovizore namestamo cim udjemo u auto ili kad udje komisija? isto pitanje i za paljenje svetala... jel ih palimo pre nego krenemo poligon da radimo ili kad krenemo da vozimo ulicama (ukoliko dobro odradimo poligon) ???

Retrovizore nameštaš čim udješ u auto.Naravno,pričamo o trenutku kad si na polaganju. :)
Komisija ulazi tek kad odradiš propisno parkiranje,napred nazad,bez gaženja linije i slične gluposti ... Tako da tu mogu da ti prigovaraju što nisi odmah namestio retrovizore,upalio svetla,vezao pojas i sl. Dakle,retrovizore nameštaš čim udješ u auto.

Za svetla važi isto. :)

... I ne zaboravi da spustiš ručnu,pri polasku sa parkinga. ;)

Radis sve kao da nema nikog..ako radis namenski da se vidi da zelis pokazati da znas pukla si..a i zasta placas instruktora

Back