Polaganje male mature 2012/2013

• Začetnik teme Začetnik teme Jukie
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li imate neke nedoumice vezane za malu maturu?
DA li mislite da je laksa ili teza od prijemnog ispita? (konkretno mislim ma ovu 2011. god)
Lakše je u smislu da će najinteligentniji đaci imati manje toga da vežbaju, ali će stres biti podjednak ako neko želi da se upiše u školu za koju je potreban veliki broj poena. Oni koji su imali sve dvojke će se opet upisati na iste trogodišnje smerove gde bi se ionako upisali, škole koje su imale veliki raspon broja poena između prvog i poslednjeg upisanog će opet imati taj raspon itd.

Pravi dobitnici novog sistema su inteligentne osobe koje imaju problem sa bubačenjem, jer će dobiti veliki broj poena "na pamet" koje ne bi dobili "napamet".*
Ja bih recimo zaradio mnogo više poena ovom novom metodom (na moju sreću u moje vreme mi nismo polagali prijemni).

*koja dobra igra reči. Bravo ja :klap:

Matematika na internetu

Mada obrazovanje jeste besplatno, mnogi roditelji se pred upis dece u srednju školu ili na fakultet nađu pred dodatnim finansijskim troškovima – privatnim časovima. To više ne bi trebalo da bude problem, bar za osnovce.

Ukoliko se spremate za ispit iz osnovno-školske matematike, obavezno posetite "profesortube"-a na Youtube-u.

Svi osmaci koji se pripremaju za završne ispite svakako bi trebali da posete najveći online video portal

zdavo svima,ja imam jedno pitanje.
zavrsavam osmi razred i 99 posto cu biti djak generacije.ne znam sta da upisem:Devetu gimnaziju,koja je veoma teska,ali te dobro spremi itd. ili Trecu koju mi svi savetuju tipa laka je extra,fensi itd.(za Devetu mi svi govore:,,dal si normalna,pa gde da Devetu upises?") ucenje mi nije problem jer brzo ucim,cak bolje radim kad sam pod pritiskom.ako je moguce,ne bih da se vozim dugo jer mi je glupo da mi pola dana ode na razvlacenju po busu.ali najbitnije mi je drustvo.za obe skole sam cula razne price:za Devetu da je streberska,za Trecu da je snobovska.ne znam koju da upisem ,a vec polako moram da razmisljam o tome jer su to jedine skole koje bih upisala.direktor i ostali su uvek za Devetu,ali ipak sve vise njih upisuje Trecu(bar iz moje skole).svi su zadovoljni,kao ne rasturaju se od ucenja,ali ne znam.i plus u Devet se uci ruski koji vec ucim i volim,tako da ga ne bih menjala.ako neko moze da mi kaze nesto za obe skole ili bar koje bih predmete imala na drustvenom smeru.Hvala

zdavo svima,ja imam jedno pitanje.
zavrsavam osmi razred i 99 posto cu biti djak generacije.ne znam sta da upisem:Devetu gimnaziju,koja je veoma teska,ali te dobro spremi itd. ili Trecu koju mi svi savetuju tipa laka je extra,fensi itd.(za Devetu mi svi govore:,,dal si normalna,pa gde da Devetu upises?") ucenje mi nije problem jer brzo ucim,cak bolje radim kad sam pod pritiskom.ako je moguce,ne bih da se vozim dugo jer mi je glupo da mi pola dana ode na razvlacenju po busu.ali najbitnije mi je drustvo.za obe skole sam cula razne price:za Devetu da je streberska,za Trecu da je snobovska.ne znam koju da upisem ,a vec polako moram da razmisljam o tome jer su to jedine skole koje bih upisala.direktor i ostali su uvek za Devetu,ali ipak sve vise njih upisuje Trecu(bar iz moje skole).svi su zadovoljni,kao ne rasturaju se od ucenja,ali ne znam.i plus u Devet se uci ruski koji vec ucim i volim,tako da ga ne bih menjala.ako neko moze da mi kaze nesto za obe skole ili bar koje bih predmete imala na drustvenom smeru.Hvala

Evo predmeta na društvenom smeru:
http://www.cetrnaestgim.edu.rs/pred.htm
(Predmeti su inače isti u svim školama koje imaju društveni smer, uključujući i ruski koji nastavljaš)

Što se tiče snobovsko-štreberske dihotomije tu ćeš nažalost morati da prelomiš kojoj grupi više pripadaš. Ne reče koja ti je škola u stvari bliža u vezi prevoza.

Evo predmeta na društvenom smeru:
http://www.cetrnaestgim.edu.rs/pred.htm
(Predmeti su inače isti u svim školama koje imaju društveni smer, uključujući i ruski koji nastavljaš)

Što se tiče snobovsko-štreberske dihotomije tu ćeš nažalost morati da prelomiš kojoj grupi više pripadaš. Ne reče koja ti je škola u stvari bliža u vezi prevoza.

hvala puno za ovaj spisak predmeta.deveta mi je bliza 5 puta,treba samo da se vozim nekoliko stanica.
najveci predmet je to sto se ja ne pronalazim ni medju streberima ni medju snobovima,ali volim da sam u okruzenju pametnih ljudi.msm da cu ipak upisati devetu,ali i dalje nisam sigurna...:confused::(:roll::neutral::dash::dash::dash:

e ljudi jel moze neko da mi da sajtove sa resenjem zadataka za srpski jezik,i sajtove koji objasnjavaju o knjizevnossti,gramatici,stilskim figurama itd. Ne znam za vas al meni je srpski nekako tezi od matisa.......
I meni matematika dobro ide... A i ako nesto nije jasno, tu je ProfesorTube...:) Ne znam stvarno za neki dobar sajt za srpski.. I meni je problem jer neke stvari nismo radili u skoli...:/

Imam problem.. Slusajte me..

Ja sam svake godine imao 5 iz matematike i bas mi je super isla.. Ove godine nam je dosla nova nastavnica koja je prema meni bezobrazna, ne zna nista da objasni i svi imamo lose ocene.. u prvom polugodistu sam imao 4 iz matematike.. trudim se da popravim posto cu biti vukovac ako budem imao 5 iz matematike.. Medjutim.. Prvo radili piramidu i tu dobijem 4, posle pismeni 3 dobijem i iznerviram se.. Danas bio kontrolni ponovo dobijem 3/... Sta da radim??? Kako da popravim matematiku kad ja ne znam matematiku ove godine bas najbolje, nastavnica se ponasa drsko prema meni!!! Da li imam sanse, posto je razredna rekla da nece poklanjati ocene na vecu, to znaci da sad i nemam sansu da budem vukovac!! Ko ima neko resenje nek mi kaze. znaci ce mi!!!

Back