Pokretanje Zemlje

Ne ako je guma samo metafora.Pricam samo o izjednacavanju sila....ali, zaboravio sam pritom na prvi aksiom rasprave: ne raspravljaj se sa budalom, neko sa strane moze da pomisli da ste isti.....

Lepo ti rekli ljudi da fuziona reakcija nije isto sto i lancana reakcija i da se radi o spajanju atoma, a ne o cepanju.
Hajde i ja da pokusam:

Spajanje atoma je nastalo POD UTICAJEM GRAVITACIONOG SAZIMANJA.
Kada se predje odredjena granica, medjuatomski prostor i sile koje drze atome na rastojanju, slabe, urusava se elektronski omotac i dolazi do procesa fuzije. Ako bi nestalo sile koja "pritiska "atome, i fuzionisanje (spajanje) bi prestalo.
Znaci, da ti jos uprostim:

Zamisli kutiju u kojoj imas mnogo misolovki.
Ako bacis lopticu u kutiju i odapnes jednu misolovku, ona ce odskocivsi, da odapne jos po koju, a ove dalje i to ti je lancana reakcija...ne bas potpuna analogija za cepanje atoma ili FISIJU, ali dovoljno blizu.

A Fuzija ili spajanje atoma, najpribliznije se moze objasniti slikovito porastom temperature vazduha u cilindru koji se sabija. Dok god sabijanje postoji, postoji i porast temperature. To bi bila FUZIJA.(ne bas potpuno, ali priblizno, dovoljno da razume i moja cerkica kojoj sam pokusao da objasnim-skapirala iz prve)

Ako treba, nacicu i za to neki film...

Guma nije metafora, vec je trebala da bude paralelan primer.
Ona ne daje konstantnu silu, vec se sila koju daje povecava sa naduvavanjem, ali ne moze da ga spreci, jer ce pre ili kasnije - puci (kao sto bi "puklo" i Sunce da u njemu ima fuzione reakcije).

Fuziona reakcija je takodje lancana reakcija.
Jesi li cuo za Gregori Brajta?

:r:Пријатељу погледај дизајн фузионих бомбишки, има то на интернету, па ћеш видети да се фузиони експлозив(углавном деутеријум+трицијим) налази између две фисионе групе које чине примарну и секундарну фисиону бомбу која потом детонира фузиони експлозив и температуром, али и притиском(ударни талас) јер се наведени деутеријум и трицијум налази у средини!!!
И немој се више тако неуко и дечији испаљивати.

Mozda nisi razumeo smisao sopstvenih recenica?

Mozda nisi razumeo smisao sopstvenih recenica?
Можда си ти као мали ношен па испуштен?
:sad2:
Или ти је агнозија урођена
:think:
У сваком случају те ствари функционишу, објашњене су онако како ти је наведено, а на основу тога развијени си нови проналасци и машине.
:bye:

Da li je fuzija lancana reakcija?
Da li si cuo za Gregori Brajta?

U nuklearnim reaktorima se eksplozija sprecava sipkama od kadmijuma koje apsorbuju neutrone.
Ne emituju one nikakvu silu. (dakle, corak-primer)

Moja postavka je da u Suncu nema nikakve fuzije, jer je tamo cista, neiskondenzovana energija, dok se samo na povrsini nalaze vodonik (i helijum) i koji eksplodira kada se nakupi dovoljna kolicina i steknu odgovarajuci uslovi, i to su erupcije na Suncu.
Sunce emituje energiju-prostor te tamo nema nikakve gravitacije, niti pritiska mase.

Za zapocinjanje fuzije potrebna je visoka temperatura.
Zato se kao upaljac kod H-bombi koristi fisiona bomba.

Voleo bih da navedes neko moje "neprecizno" pitanje?

Evo dva:

Kuda vodi rasprava o tome? Naročito, o ovom poslednjem.

Kadmijum ne odaje nikakvu silu.
Ne mora neka reakcija, uvek da se reguliše silom suprotnom a jačom.
To se koristi samo kad nismo dovoljno pametni da smislimo prirodniji način. Inače kao princip daje kratkoročne prednosti, ništa više. Nepotrebna konstatacija 'corak primer', je upravo dobar primer za to što hoću da kažem.

Sama ideja o čistoj energiji u Suncu je zanimljiva, mada ne vidim zašto bi smetalo da usled tog emitovanja prostora, ne bi mogla da nastane pojava koju svet klasične nauke vidi i naziva gravitacijom i da deluje tačno kako je izmerena i na osnovu do sad poznatih pojava, spolja deluje, i da se umesto prepucavanja sa očiglednim činjenicama, posvetimo daljem razumevanju te čiste i neiskodenzovane energije, mislim ako hoćemo dalje u spekulaciju.
Čini mi se da se tu još ima dosta poraditi, a ti kao da si završio posao.

Evo dva:

Kuda vodi rasprava o tome? Naročito, o ovom poslednjem.

Kadmijum ne odaje nikakvu silu.
Ne mora neka reakcija, uvek da se reguliše silom suprotnom a jačom.
To se koristi samo kad nismo dovoljno pametni da smislimo prirodniji način. Inače kao princip daje kratkoročne prednosti, ništa više. Nepotrebna konstatacija 'corak primer', je upravo dobar primer za to što hoću da kažem.

Sama ideja o čistoj energiji u Suncu je zanimljiva, mada ne vidim zašto bi smetalo da usled tog emitovanja prostora, ne bi mogla da nastane pojava koju svet klasične nauke vidi i naziva gravitacijom i da deluje tačno kako je izmerena i na osnovu do sad poznatih pojava, spolja deluje, i da se umesto prepucavanja sa očiglednim činjenicama, posvetimo daljem razumevanju te čiste i neiskodenzovane energije, mislim ako hoćemo dalje u spekulaciju.
Čini mi se da se tu još ima dosta poraditi, a ti kao da si završio posao.

Nije to rasprava, vec pitanje.
Sta je bio zadatak Gregori Brajta?
Pronadji, pa vidi da li je fuzija lancana reakcija.

Bilo je reci o sili kojom se sprecava nuklearna eksplozija.
Kadmijum ne emituje nikakvu silu, vec jednostavno apsorbuje slobodne neutrone i tako kontrolise lancanu reakciju, ili je zaustavlja.
Zato je to primer koji nema veze sa raspravom.

Gravitacija je definisana kao sila koja proistice iz mase.
Masa je iskondenzovana (zarobljena) energija, te tako ona ne moze da daje nikakvu silu.
Privlacna sila bilo kog objekta potice od slobodne energije u njemu.
Recimo, protoni su cestice (masa), elektroni su energija.
TA energija privlaci drugu energiju (pa samim tim i masu koja je sa njom vezana (protone).
Sunce je gotovo cista energija (nesto malo mase od vodonika i helijuma na povrsini).
Ono i privlaci i odbija kamene planete.
Medjutim, posto su one vise masa, rezultanta je da ih odbija (uslovno - odbija, emitovanjem energije-prostora).
Gasoviti dzinovi su uglavnom energija, te ih zato Sunce privlaci.
Zato su kamene planete (bile) poredjane od najmanje do najvece (gledano od Sunca), a gasoviti dzinovi - od najvece do najmanje (gledano od Sunca).
Zato je orbita Meseca nakrivljena u odnosu na ravan Sunce-Zemlja, iako bi po svim fizickim zakonima, da ga oba ta tela privlace, MORALA biti u ravni sa njima.(ovako, Sunce ga "gura" od sebe, a Zemlja (vise) privlaci).

Poslednja izmena:

Back