Pokrajinski sekretarijat za polj. raspisao je konkurs za rekonstrukciju ribnjaka

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Hoćete da gajite ribu - po ha i 800.000 RSD

Za te namene obezbeđeno je 20 miliona dinara.

Kako piše u konkursnoj dokumentaciji, Pokrajina sufinansira 50 odsto ukupne vrednosti posla, a sredstva su namenjena za čišćenja terena, izgradnju nasipa, prevoza iskopanog materijala na najbližu deponiju...

Privredna društva i zemljoradničke zadruge novac mogu da dobiju za ribnjake koji se nalaze na površini ne manjoj od jednog, i ne preko 50 hektara površine.

Za rekonstrukciju, koja se odnose na zemljane radove na ribnjaku, korisnik može dobiti maksimalno 500.000 dinara po hektaru, dok je najviši iznos za podizanje novih ribnjaka 800.000 dinara po hektaru.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava otvoren je do utroška planiranog budžeta, a zaključno sa 15. septembrom ove godine.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2018&mm=05&dd=02&nav_id=1388048
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

U Vojvodini postoji mnogo PRIRODNIH RIBLJAKA, odnosno voda gde se mogu vrlo uspesno uzgajati ribe BEZ IKAKVIH dodatnih ulaganja (osim poribljavanja i ishrane ribe).

Opet se vidi da je vlast ODLEPLJENA OD REALNOSTI ili je u pitanju neko NAMESTANJE nekome?

Ja sam uveren,prateci genijalne predloge,koje BLAJBI redovno servira preko ove mreze, da bi nasa zemlja odavno bila napredna i prosperitetna,u ekonomskom smislu.
Na zalost,dobri predlozi se u ovoj ekonomski propaloj zemlji,ne uvazavaju,ukoliko ne dolaze is politickih krugova.Ma da je takodje dobro poznato,da politicari ma koje boje
i orijentacije,nemaju sluha ni smisla za dobro vodjenje ekonomije.:rtfm:

Poslednja izmena:
Ja saem uveren,prateci genijalne predloge,koje BLAJBI redovno servira preko ove mreze, da bi nasa zemlja odavno bila napredna i prosperitetna,u ekonomskom smislu.
Na zalost,dobri predlozi se u ovoj ekonomski propaloj zemlji,ne uvazavaju,ukoliko ne dolaze is politickih krugova.Ma da je takodje dobro poznato,da politicari ma koje boje
i orijentacije,nemaju sluha ni smisla za dobro vodjenje ekonomije.:rtfm:

Hvala Lorde....:hvala:

Moj deda je bio generalni direktor velikoposednika Dundjerskog iz Vojvodine celih 45 godina...

I on je podigao iz nicega ovu cuvenu familiju koja je jedno vreme bila najbogatija u Evropi.

Verovatno sam i ja nesto nasledio, ali nema Dundjerskog da mogu da se iskazem...:D

Evropu da, svet ne.

ne karikiraj.

Ma iebeš ribnjak... kome da prodaš?
Evropa neće tudje, znaju za ekonomski jadac šta znači kad kompleks sirotinjski kupi tudje
a ovde pre Svetog Nikole niko ne jede ribu pošto su džorali za jeftinije Slave a jedino Nikola pada nezgodno.

Reč je o nameštaljki

Poslednja izmena:
One lopovske fore da se nova država izgradjuje preko malih i srednjih preduzeća je priča za malu decu

ali i za domaće lopine koje su namirisale keš za kradju jer ni jedna država to nije uspela da izvede

čak je i Amerika morala kao država da stoji iza svojih stubova

- - - - - - - - - -

Znači javiš se, ako si iz neke bitnije stranke, uzmeš pare
i potrošiš na lubenice i kurfe

Biološka riba cena odlična potraznja takodje.. Ovde su slali informaciju na tv pisali po novinama,,, da je ogroman deficit bio ribe na tržištu cena kg tolika ulaganja tolika slali informaciju non stop.. Sad nzn koliko njih je krenulo u to ali sa obzirom da imaju jako ograničene resurse sumljam da je nesto puno

- - - - - - - - - -

Prvo što bi se čovek zapitao je zašto su potrebna državna podsticajna sredstva nekom privatniku koji ima da rekonstruiše ribnjak?

Ako je biznis unosan neka ga rekonstruiše iz svojih sredstava, a ako nije, zašto da ga državni novac vadi iz bule?

Biće da se tu peru neke pare.

Uvek je to tako tamo gde nemaš vladavinu prava i slobode i izbor onog ko dobija subvencije verovatno zavisi od reketa tako da najverovatnije ni te subvencije ne završavaju u pravim rukama..

Ma kakva crna profitabilna delatnost?

Pa eno ribnjak Ečka grca u problemima, privatizovan od strane ozbiljne firme još pre 15 godina.

Sva okolna sela žive od krađe ribe + ojadiše ih kormorani koje ne smeju da ubijaju je su, hebiga zaštićena vrsta.

Proslo je vec skoro 100 godina od ekoloskog zlocina na Ecki, pa su ga ljudi vec zaboravili....

Tada su isto kormorane i vodene price proglasili za neprijatelje ribnjaka, pa su ih na zlocinacki nacin unistavali...

I sta se desilo?

Izlov ribe je drasticno opadao..

Kako je nestajalo vodenih ptica - u istoj proporciji su nestajale i ribe!

Tada su jedno vreme, pedesetih godina proslog veka, UVOZILI vodene ptice!

Shvatili su da svaka vrsta u prirodi IMA SVOJE MESTO i da jedni bez drugih NE MOGU.

Danas su to opet prazni mozgovi zaboravili....

Za ekonomske probleme na Ecki nisu krivi ni ptice ni lopovi: KRIVI SU NESPOSOBNI LJUDI KOJI VODE RIBNJAK!

Poslednja izmena:
Prvo što bi se čovek zapitao je zašto su potrebna državna podsticajna sredstva nekom privatniku koji ima da rekonstruiše ribnjak?

Ako je biznis unosan neka ga rekonstruiše iz svojih sredstava, a ako nije, zašto da ga državni novac vadi iz bule?

Biće da se tu peru neke pare.

Zato sto svuda u kapitalisatic kom svetu kapitalista ne ulaze svoj novac...

Iako ga ima vise nego dovoljnno.

Ulaze drzavni novac koji dobija u vidu povoljnih kredita.

Tako funkcionise kapitalizam i zato je uspesan.

Zato sto svuda u kapitalisatic kom svetu kapitalista ne ulaze svoj novac...

Iako ga ima vise nego dovoljnno.

Ulaze drzavni novac koji dobija u vidu povoljnih kredita.

Tako funkcionise kapitalizam i zato je uspesan.

Ja nzn gde to država daje kredite.. U nekim oblastima imaš ne povratnu pomoć za start ali za kredit nisam čuo

- - - - - - - - - -

To nije posao države niti oni rade. Te stvari postoje fondovi za razvoj banke

Proslo je vec skoro 100 godina od ekoloskog zlocina na Ecki, pa su ga ljudi vec zaboravili....

Tada su isto kormorane i vodene price proglasili za neprijatelje ribnjaka, pa su ih na zlocinacki nacin unistavali...

I sta se desilo?

Izlov ribe je drasticno opadao..

Za ekonomske probleme na Ecki nisu krivi ni ptice ni lopovi: KRIVI SU NESPOSOBNI LJUDI KOJI VODE RIBNJAK!

Čisto retoričko pitanje, pošto ne očekujem suvisli odgovor:
Šta to korisno radi kormoran pri uzgoju šaranske mlađi, osim što je UNIŠTAVA?

Što se tiče same Ečke, sadašnji vlasnici su se 100 puta pokajali što su se zahebali pa uzeli ribnjak.
I ne, nisu u pitanju nesposobni ljudi jer im svih ostalih 10 firmi perfektno radi, a u pitanju su uljara, mlekara, farme, poljoprivredna gazdinstva, uzgoj hibridnih sorti semenskog kukuruza, trgovina poljoprivrednim proizvodima na veliko.

E da, i vraćam te na listu za ignore, ekstremno glupim komentarom si opravdao razlog zbog kog si tamo.

Poslednja izmena:
Čisto retoričko pitanje, pošto ne očekujem suvisli odgovor:
Šta to korisno radi kormoran pri uzgoju šaranske mlađi, osim što je UNIŠTAVA?

Što se tiče same Ečke, sadašnji vlasnici su se 100 puta pokajali što su se zahebali pa uzeli ribnjak.
I ne, nisu u pitanju nesposobni ljudi jer im svih ostalih 10 firmi perfektno radi, a u pitanju su uljara, mlekara, farme, poljoprivredna gazdinstva, uzgoj hibridnih sorti semenskog kukuruza, trgovina poljoprivrednim proizvodima na veliko.

E da, i vraćam te na listu za ignore, ekstremno glupim komentarom si opravdao razlog zbog kog si tamo.

Vidis, iako neki kazu "zdrav kao riba!" ribe cesto nisu zdrave.....

Proganjaju ij bolesti, EPIDEMIJE......

Kada nema kormorana i drugih vodenih ptica OBOLELE RIBE PLIVAJU ZA JATOM I ZARAZAVAJU GA DOK POTPUNO NE ISCEZNE...

Bolesne ribe ne plivaju dobro i brzo kao zdrave.... ZATO NJIH VODENE PTICE PRVE POJEDU...I TIME PREKIDAJU LANAC ZARAZE...

ZATO SU BITNE!:rtfm:

Kada bi meni neko dao Ecku na upravljanje i saku kredita, brzo bih od njega naporavio najveci ribnjak u Evropi, turisticku atrakciju koju bi posecivali ribolovci iz Evrope i sveta, naucni istrazivacki centar za istrazivanje slatkovodnih zivotinja i biljaka...

I dalje sam uveren da je Ecka u potpuno krivim i nesposobnim rukama.

Takvim kao sto su tvoje Miki 75....:aha2:

Poslednja izmena:
Vidis, iako neki kazu "zdrav kao riba!" ribe cesto nisu zdrave.....

Proganjaju ij bolesti, EPIDEMIJE......

Kada nema kormorana i drugih vodenih ptica OBOLELE RIBE PLIVAJU ZA JATOM I ZARAZAVAJU GA DOK POTPUNO NE ISCEZNE...

Bolesne ribe ne plivaju dobro i brzo kao zdrave.... ZATO NJIH VODENE PTICE PRVE POJEDU...I TIME PREKIDAJU LANAC ZARAZE...

ZATO SU BITNE!:rtfm:

Kada bi meni neko dao Ecku na upravljanje i saku kredita, brzo bih od njega naporavio najveci ribnjak u Evropi, turisticku atrakciju koju bi posecivali ribolovci iz Evrope i sveta, naucni istrazivacki centar za istrazivanje slatkovodnih zivotinja i biljaka...

I dalje sam uveren da je Ecka u potpuno krivim i nesposobnim rukama.

Takvim kao sto su tvoje Miki 75....:aha2:

:hahaha:

Što bi bilo dobro da su moje, tj. da imam toliko para.

Poznajem ljude u čijim je rukama i u potpunosti im verujem.
Izuzev Ečke, nisu imali nijedan promašaj.
Kada su prodali udeo u jednoj tada domaćoj banci, veliki deo su stukli u Ečku.

Rezultat je debeli minus i danas, nakon 10 godina.
Ko zna, možda su trebali tebe da angažuju?

Da se vratimo na korisnost ptica na uzgoj ribe
Znači, kormoran jede samo bolesnu ribu?
Onu drugu, zdravu neće ni da dirne?

Za informaciju, odrastao kormoran pojede dnevno pola kilograma ribe.
Izraženo u mladom šaranu, može da pojede od 5 do 10 komada dnevno.
Znači, odgajiš šaransku mlađ (ili je kupiš), pustiš je u ribnjak i onda ti ptice (nekoliko hiljada njih) desetkuju ribu za nekoliko dana.

Ekvivalent bi bio da u štalu sa ovcama i jaganjcima pustiš nekoliko vukova koji će da prikolju samo bolesne primerke, kako se zaraza ne bi širila. :eek:

YZxzyfS.jpg

:hahaha:

Što bi bilo dobro da su moje, tj. da imam toliko para.

Poznajem ljude u čijim je rukama i u potpunosti im verujem.
Izuzev Ečke, nisu imali nijedan promašaj.
Kada su prodali udeo u jednoj tada domaćoj banci, veliki deo su stukli u Ečku.

Rezultat je debeli minus i danas, nakon 10 godina.
Ko zna, možda su trebali tebe da angažuju?

Da se vratimo na korisnost ptica na uzgoj ribe
Znači, kormoran jede samo bolesnu ribu?
Onu drugu, zdravu neće ni da dirne?

Za informaciju, odrastao kormoran pojede dnevno pola kilograma ribe.
Izraženo u mladom šaranu, može da pojede od 5 do 10 komada dnevno.
Znači, odgajiš šaransku mlađ (ili je kupiš), pustiš je u ribnjak i onda ti ptice (nekoliko hiljada njih) desetkuju ribu za nekoliko dana.

Ekvivalent bi bio da u štalu sa ovcama i jaganjcima pustiš nekoliko vukova koji će da prikolju samo bolesne primerke, kako se zaraza ne bi širila. :eek:

Izvini, usuvise si glup, promitivan i neobrazovan da bi mogao sa mnom da razgovaras.

Bas takvi su nas upropascavali u Vojvodini odmah nakon 2. sv. ratra.

Izgleda da jos nisu iskorenjeni, jos uvek dizu prazne glave?

Back