Pokloniti osmjeh

Molim iskrenost a ne laganie! Kad ste poklonili poslednji put iskren prijateljski osmjeh

• Juče

glasova: 2 14,3%
  • Danas

glasova: 9 64,3%
  • Ima već par dana

glasova: 1 7,1%
  • Ne sjećam se

glasova: 2 14,3%

• Ukupno glasova
    14
Razumem
Ali užasna je blokada straha ka tom što bih preduzeo
Kažu da ljudi koji žive u budućnosti (u svojim mislima) imaju veliki strah, a za one koji žive u prošlosti (u svojim mislima)
da imaju veliki bes...

Treba živeti u "Sada"... to je najbezbednije mesto u kome nam je najbolje i najlepše i u kome se sve sastoji...
a, prošlost i budućnost - ne postoje... samo postoji ovaj momenat... sada...
:vzagrljaj:

Pa to što sada radiš i kako živiš ti škodi. Treba nešto mijenjati.
Nije to komplikovano toliko.
Ako previše misliš, a malo se krećeš - idi sada u šetnju odmah.
Ako se previše krećeš, onda uspori, lezi i samo diši.

Čitaj knjigu Emocije od Zorana Milivojevića
i promeniti život od Goulding-a.

To je literatura za psihologe, pa ako voliš čitati - eto.

A uvijek će se popraviti život ako poradiš na mikrobiobu crijeva, jer se 90% serotonina stvra u crijevima. Istraži šta su probiotici, prebiotici, itd.
Fizička aktivnost dovodi do dopamina i serotonina.

Ma mi komplikujemo svojim izgovorima: Ne mogu, Sutra ću, Ne da mi se, Takva sam, Obakva sam...

Jednostavno je, ali treba na silu na početku
Nije u tome poenta

Fizički sam vrlo aktivan

Ali

Nije lako baciti sve nataložene obrasce

Iznutra sebe zavoleti i odjwbati sve što nije tvoje

Literaturu zaista ne želim da.čitam

Hvala.u svakom slučaju

Često se smešim iz prilično sebičnih razloga, onako za sebe-jer mi je lep dan, jer mi vremenski uslovi i rokovi idu na ruku, jer postižem baš sve/dosta/malo/makar jednu stvar što sam isplanirala... a i družim se dosta sa mališanima... a sa njima je sve radost, smeh, vedrina;
Ovako, u formalnim susretima/na javim mestima osmeh smatram prvo kao lep manir, a drugo... pa i tu smo da bismo nešto postigli, tako da... eto radosti-osoba preko puta nam pomaže da nešto postignemo, makar da kupimo nešto što volimo, uradimo nešto što nam je potrebno.
Kad sretnem poznata lica, od kojih mi mnogi nisu posebno nikad bili bliski, iskreno se obradujem i pozdravim sa osmehom.
Podsetili su me na neko vreme od ranije, izazvali flashback, ako ništa drugo...
Malo samo kad napravim napor i pokušam da nastavim komunikaciju, ljudi se obično očevidno razvesele, pa ako se ima vremena, stanemo i proćaskamo.
Ima i ljudi koji na moj osmeh reaguju ledeno-praznim izrazom lica, kao da mi zameraju na... neozbiljnosti, i da je dozvoljeno, osetim da bi me najradije odalamili preko nosa! :zcepanje:
Bez obzira, neka nas sve osmeh dobro služi dok smo živi svaki dan!

Nije u tome poenta

Fizički sam vrlo aktivan

Ali

Nije lako baciti sve nataložene obrasce

Iznutra sebe zavoleti i odjwbati sve što nije tvoje

Literaturu zaista ne želim da.čitam

Hvala.u svakom slučaju
Razumijem o čemu govoriš. To je najteži dio.
A i za literaturu shvatam, imala sam vremena a nisam bila dobro. I zaista mi je knjiga Emocije puno pomogla.
A i žena sam - emotivnija...
I mnogo sam teorijskih stvari skontala sa te dvije knjige, volim da razumijem formulu, jer onda znam prepoznati na pojedinačnim primjerima...
A ti si super, vidim da se baš trudiš i radiš. Bravo :)

Više puta sam ovde piskarala o tome kako volim "svetle" ljude. Postoji svetlo, a postoji i refleksija... hm...
Iako sam imala period svog života kad sam bila u nekakvom mraku, preozbiljna, pa i konstantno uplašena, i to nije nimalo kratak period, skoro čitav period školovanja, s kraja osnovne pa do kraja studija... volela sam sve vreme svetle i vedre osobe. I one su prolazile kroz razne probleme i nemile događaje, ali nekako kad ih vidiš kako se osmehuju, kako im je "lako"-razdani se, razvedri i oseti zapovest da to nekako upijemo, proučimo i istreniramo.
To što voliš, nekako i nastojiš da postaneš. Ne da kopiraš, ali na neki svoj način da se i sam "osvetliš".
I, stvarno bolje vidiš... kao da je otpala neka debela skrama sa aparata koji pruža vidik na sebe i svet, i sebe u odnosu na svet!

Poslednja izmena:
Kad ste se poslednji put prijateljski nasmjesili nepoznatim osobama ?

Kad ste poslednji put prebacili dve tri reci u čekaonici kod doktora, u supermarketu , na stanici čekajući autobus ili čisto u setnji kroz grad ?

Pogledajte prilog 1413027
zavisi.
Kad mi dobro ide osmeh mi se vidi i bez da se osmehnem al ako imam problema, nije mi ni na kraj pameti da se kezim u javnosti.
Napomena: sve je vise osoba na svetu koje se ne osmehuju.............osim TV-spikerke sa zapadnih medija kada sa osmehom na licu izvestava o pogibiji 12 dece u saobracajki.
Osmeh je danas zloupotrebljen i ne cudi sto ga mnogi izbegavaju. Sam sam sebi idiot ako se kezim bez razloga.

Back