Поклањај док си жив

U drumskom razbojnistvu ili na neki drugi nacin?

I tvoja imovina, ma koliko tebi bila smesna je za nekog pravo bogatstvo, mozda je i za nju nekom tesko poverovati da je dosla radom.

Za manje od deset hiljada dana Vilijam je prihodovao neto pedeset milijardi dolara.
Izracunaj koliko je dolara dnevno prihodovao Vilijam.
A onda proceni da li se od svog rada moze zaraditi tolika dnevnica.
Vilijam nije to stvorio svojim radom, nego tudjim. Unovcavao je tudje znanje, a autorima isplacivao sitnis tek posto pravosnazno izgubi sudsku presudu.
Zahvaljujuci svom uticaju na kongresmene svaku izrecenu sudsku kaznu je otplacivao novcem, iako savezni zakon predvidja iskljucivo zatvorsku kaznu za vecinu dela.
On je eksponent korupcije u vlasti, u sudstvu, simbol propadanja drustva, zastava necasnog gusarstva. Jer, svaki gusar, lopov i otimac zna da je sa one strane ljudskih i bozjih zakona.
Vilijam je pecat:"ne kupuj, pokvareno", ili "ne kupuj, ukradeno je", "opasnost: protivzakonito", "u pakovanju je tudja nesreca".

Moja imovina? Sta te briga za moju imovinu? Ja se ne laktam ni za Nobela niti dajem platu novinarima da pisu kako se bavim humanitarnim radom.
Vilijam vise para daje novinarima nego onima koje pomaze.
Ako neka novinarska kuca odbije da pise bljuvotine, Bili ce je potezom olovke kupiti.

Poslednja izmena od moderatora:
Za manje od deset hiljada dana Vilijam je prihodovao neto pedeset milijardi dolara.
Izracunaj koliko je dolara dnevno prihodovao Vilijam.
A onda proceni da li se od svog rada moze zaraditi tolika dnevnica.
Vilijam nije to stvorio svojim radom, nego tudjim. Unovcavao je tudje znanje, a autorima isplacivao sitnis tek posto pravosnazno izgubi sudsku presudu.
Zahvaljujuci svom uticaju na kongresmene svaku izrecenu sudsku kaznu je otplacivao novcem, iako savezni zakon predvidja iskljucivo zatvorsku kaznu za vecinu dela.
On je eksponent korupcije u vlasti, u sudstvu, simbol propadanja drustva, zastava necasnog gusarstva. Jer, svaki gusar, lopov i otimac zna da je sa one strane ljudskih i bozjih zakona.
Vilijam je pecat:"ne kupuj, pokvareno", ili "ne kupuj, ukradeno je", "opasnost: protivzakonito", "u pakovanju je tudja nesreca".

Moja imovina? Sta te briga za moju imovinu? Ja se ne laktam ni za Nobela niti dajem platu novinarima da pisu kako se bavim humanitarnim radom.
Vilijam vise para daje novinarima nego onima koje pomaze.
Ako neka novinarska kuca odbije da pise bljuvotine, Bili ce je potezom olovke kupiti.

I uredno placao ljudima za taj njihov rad i njihovo znanje. Ako je bilo malo trebalo je da odu negde drugde.
I ja unovcim tudji rad, i ja poslujem pomocu tudjeg znanja i ne osecam se da varam, posteno radim, isplacujem plate, topli obrok i naknadu za prevoz, ako se osecaju iskoristeni neka idu, nisam otimac i nisam kriminalac. Ja imam dva radnika on stotine pa i hiljade ali sablon je isti.

Svoju imovinu si prvi pomenuo ti na temi uporedivsi je sa ovom navedenom u uvodnom postu. ne doticem se takvih licnih stvari ako ih sam ucesnik ne navede pre toga.

Poslednja izmena od moderatora:
I uredno placao ljudima za taj njihov rad i njihovo znanje. Ako je bilo malo trebalo je da odu negde drugde.
I ja unovcim tudji rad, i ja poslujem pomocu tudjeg znanja i ne osecam se da varam, posteno radim, isplacujem plate, topli obrok i naknadu za prevoz, ako se osecaju iskoristeni neka idu, nisam otimac i nisam kriminalac. Ja imam dva radnika on stotine pa i hiljade ali sablon je isti.

Svoju imovinu si prvi pomenuo ti na temi uporedivsi je sa ovom navedenom u uvodnom postu. ne doticem se takvih licnih stvari ako ih sam ucesnik ne navede pre toga.
Jel sacekas prvo tuzbu, zatim lobiras kod suda da delo bude preinaceno sa krivice u prekrsaj, i onda sacekas presudu u vidu novcane kazne.
Odmah zatim, a pre isplate prve rate kazne, kupis firmu koja te je tuzila, i pocnes da kaznu isplacujes sebi, prikazujuci to kao trosak firme.
Trosak se ne oporezuje kao dobit.
I tako svoj novac uplacujes sebi i to prikazujes kao trosak, da bi dobio poreske olaksice i druge povoljnosti.
M?

Jel sacekas prvo tuzbu, zatim lobiras kod suda da delo bude preinaceno sa krivice u prekrsaj, i onda sacekas presudu u vidu novcane kazne.
Odmah zatim, a pre isplate prve rate kazne, kupis firmu koja te je tuzila, i pocnes da kaznu isplacujes sebi, prikazujuci to kao trosak firme.
Trosak se ne oporezuje kao dobit.
I tako svoj novac uplacujes sebi i to prikazujes kao trosak, da bi dobio poreske olaksice i druge povoljnosti.
M?

Pa i ako je tako po mom misljenju odgovornost je na drzavi, poreskoj upravi, inspekciji.

A osim toga tema je poklon koji je dat kao pomoc onima kojima je pomoc potrebna i ne vidim razlog da se na takvoj i toj temi pominju ovakve stvari. Prilicnije bi bilo na nekoj drugoj, novootvorenoj ili staroj koja govori o kontroverznim biznismenima i korupciji u svetu. Bilo bi lepo, tek toliko da znamo nismo sami. Kriminalci vladaju svuda u svetu, barem po tvom misljenju.

Neko je pomenuo dobrotvora Gejtsa, pa sam se nadovezao na pricu. Ne moze se izgovoriti Vilijam Gejts Treci Junior a da sadrzaj zeluca ostane gde je.

Tada si ti izrazila sumnju u poreklo moje imovine. Na to ni bolji od mene ne bi ocutali.

Sto se drugog dela tice: da, kriiminalci vladaju. Imas li jos neko pitanje sa tako ociglednim odgovorom?

Neko je pomenuo dobrotvora Gejtsa, pa sam se nadovezao na pricu. Ne moze se izgovoriti Vilijam Gejts Treci Junior a da sadrzaj zeluca ostane gde je.

Tada si ti izrazila sumnju u poreklo moje imovine. Na to ni bolji od mene ne bi ocutali.

Sto se drugog dela tice: da, kriiminalci vladaju. Imas li jos neko pitanje sa tako ociglednim odgovorom?

Gde, u kom delu izrazavam sumnju u poreklo tvoje imovine?

Kod poklanjanja biznismena, najbitniji je poklon, kome ide i da zaista ode. Sve pre toga mi jednostavno nije bitno u tom momentu. Ne kažem da nije važno za neke druge analize i istražne radnje. Važno je da je taj novac dat onome kome treba. I taj kome treba sigurno neće razmišljati o putu tog novca, nego će ga sa zahvalnošću primiti. Ako naidjete na bogalja na ulici koji prosi, ili svira neku razdrndanu harmoniku, violinu, date mu 200 dinara, on će uzeti i neće se pitati da li ste maločas u autobusu nekog odžeparili pa njemu dali.
Dakle, po meni je najbitnije da neko kome treba dobije poklon. To je svrha poklanjanja.

Poslednja izmena:
:eek: pobogu hakime, pa ovde nije ta poznata primadona, a mi svakako nismo od te fele...bar ja :aha: a ni svi oni bolesni ljudi kojima je novac od tih bogataša potreban, kako god da su bogataši do njega došli
usput ne nosim nikakav nakit a ni puder....karmin ponekad kad mi dodje ili kad situacija nalaže :ogledalo:
šta ćeš...ljudi i ćudi :lol:

Samo sam pokusao da naglasim da je dobrotvor onaj ko poklanja svoje.

Onaj ko poklanja tudje je gusar.

Po tom kriterijumu se razlikuju dobrotvori od gusara.

Sreca je da na svetu ima dovoljno onih koji poklanjaju svoje, bilo to malo ili veliko.
Jevreji kazu da ih na svetu ima ukupno tridesetsest. Kada oni nestanu, nestace svet, jer nece postojati ni jedan dobar razlog da i dalje postoji.

Tema je zlatna, ali, zaboga, nemojte u temu uvlaciti Gejtsa. Ovo je ipak tema o dobrotvorima.

microsoft-640x320.jpg

Naslov se prirodno nadovezuje na sliku. ?

http://carnegie.org/fileadmin/Media/Publications/PDF/THE_GOSPEL_OF_WEALTH_01.pdf

but themillionaire will be but a trustee for the poor
Милионер ће бити старатељ сиромашнима.

Занимљив есеј Андреја Карнегија (саградио Карнеги Хол) о акумулацији богатства и шта радити кад не знаш шта имаш.
Најбоље је новац уложити за добробит других, пре свега универзитете, библиотеке, болнице, галерије, паркове.

Не знам да ли је био инспирација Финлију, али је свакако представник милионера филантропа.

Не знам детаље, само оно што је речено у документарцу, али осим малог дела који је оставио за себе и породицу, целу фирму (мада, нисам сигуран, да ли је преписао фирму или имовину коју је имао или оба) је преписао фондацији, а сад планирају да потроше сва средства фондације до 2016, око 3 милијарде долара.

Pa to i tako rade svi bogati ljudi, mislim tu na milijardere ali ne ove iz Rusije ili Kine, Indije, nego na ove protestantske ( pa i jevrejeske), a igrom slucaja
svi su u USA.

I Bil Gates je samo 5% ostavio svojoj deci ( kaze da je i to mnogo) a celo bogatstvo ide u njegovu zaduzbinu koja pomaze nesrcenima, bolesnima
i ugrozenima sirom sveta. Uglavnom deci.

Наравно да бисмо поклањали кад би нам кипело као Баји Патку.
Или ако смо грешни, па до кинте дошли тиме што смо унесрећили многе људе, одмах неки верски објекат, покајница.
Е тако и овај са фри-шоповима у којима се продавало капирам испод тезге алкохол и којекаква сумњива роба.

Nije dobrota kada poklonis ono sto ti pretice, vec je dobrota kada poklonis ono cega ni ti nemas dovoljno.

Back