hakim bej
Elita
- Poruka
- 16.476
U drumskom razbojnistvu ili na neki drugi nacin?
I tvoja imovina, ma koliko tebi bila smesna je za nekog pravo bogatstvo, mozda je i za nju nekom tesko poverovati da je dosla radom.
Za manje od deset hiljada dana Vilijam je prihodovao neto pedeset milijardi dolara.
Izracunaj koliko je dolara dnevno prihodovao Vilijam.
A onda proceni da li se od svog rada moze zaraditi tolika dnevnica.
Vilijam nije to stvorio svojim radom, nego tudjim. Unovcavao je tudje znanje, a autorima isplacivao sitnis tek posto pravosnazno izgubi sudsku presudu.
Zahvaljujuci svom uticaju na kongresmene svaku izrecenu sudsku kaznu je otplacivao novcem, iako savezni zakon predvidja iskljucivo zatvorsku kaznu za vecinu dela.
On je eksponent korupcije u vlasti, u sudstvu, simbol propadanja drustva, zastava necasnog gusarstva. Jer, svaki gusar, lopov i otimac zna da je sa one strane ljudskih i bozjih zakona.
Vilijam je pecat:"ne kupuj, pokvareno", ili "ne kupuj, ukradeno je", "opasnost: protivzakonito", "u pakovanju je tudja nesreca".
Moja imovina? Sta te briga za moju imovinu? Ja se ne laktam ni za Nobela niti dajem platu novinarima da pisu kako se bavim humanitarnim radom.
Vilijam vise para daje novinarima nego onima koje pomaze.
Ako neka novinarska kuca odbije da pise bljuvotine, Bili ce je potezom olovke kupiti.
Poslednja izmena od moderatora: