Pojavio se misteriozni, budžetski GeForce GT 1010 GPU

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.240
Pojavio se misteriozni, budžetski GeForce GT 1010 GPU

Nvidia je tiho objavila novi pristupačni desktop GPU, pozicioniran ispod GeForce GT 1030 modela. Nova GT 1010 grafička karta je zasnovana na Pascal arhitekturi i koristi 16nm "GP108" silicijum.

GeForce GT 1010 predstavlja Nvidijin potez da zameni GT 710 zasnovan na "Kepler" arhitekturi, kao svoj osnovni budžetski model. Ovo će kompaniji pomoći i da očisti zaostale inventare "GP108" modela i isporuči ih prodaji.

GT 1010 GPU najverovatnije ima 256 CUDA jezgara, 16TMU-a, 2GB GDDR5 memorije uz 64-bitnu magistralu (40 GB/s protok) i maksimalnu GPU Boost frekvenciju od 1468MHz.

Ukoliko se GeForce GT 1010 grafička karta pojavi u maloprodajnom kanalu, očekuje se sa cenom ispod 60 dolara.

Izvor: TechPowerUp

zavisi jel ti 6gb verzija ili 3gb. ova 3gb je slabija i ima 196 bita,takoreci kao da uopste nije ta kartica u pitanju. skroz fals roba...ako bih kupio,kupio bih punu verziju. jos me sluzi gtx670 za sad.
Al lupash gluposti. 3 Gb verzija je nekih jedva 5 % slabija. U smislu performansi. Druga razlika je ta kolicina memorije-koja negde jeste a negde uopste nije bitna. P.C. TI sve vreme pricas o 3 Gb verziji. I nije fals upste-za 1080 gaming na ULTRA je savrsena na 60 ili malo vise Hz-zavisi o o kojoj igri pricamo)

u pravu si,gledao sam sinoc neki benchmark na YT, nije puno slabija uopste. vecina igara tek 5-10fps manje nego 5gb verzija. mada ja igram dotu2,iz iskustva znam da ta igra nikad nije volela 128/196-bit kartice. trazi veliku magistralu da bi radila stabilno i da ne bi kocila. razmislicu da li cu polovnu 1060 3gb ili polovnu gtx1650. mozda cak i novu 1650,ali vidim da su cene bolesne,bolesnije nego ikad!

u pravu si,gledao sam sinoc neki benchmark na YT, nije puno slabija uopste. vecina igara tek 5-10fps manje nego 5gb verzija. mada ja igram dotu2,iz iskustva znam da ta igra nikad nije volela 128/196-bit kartice. trazi veliku magistralu da bi radila stabilno i da ne bi kocila. razmislicu da li cu polovnu 1060 3gb ili polovnu gtx1650. mozda cak i novu 1650,ali vidim da su cene bolesne,bolesnije nego ikad!
Pa ja ti pricam sve vreme IZ LICNOG IKUSTVA! Ja imam EVGA sa jednim ventilatorom-kartica je brutalno tiha, hladna-MAX koji je doesgla je 70 C i toretko ugl. je u gamingu do 67C. Jos se sa nekim njihovim softverom sama boostoje. E jedino ako/kad budem uzimao 2K monitor onda mislim da cu juriti neku RTX 2060/2070 ali to za godinu dve. Ne dam iz principa za graficku vise od 250-300 evra(ova je preko Madjara kostala 235 sa 3 gdine garancije)

Back