Pojam dobrote

“Ponekad se i dobar čovek umori od svoje dobrote. Jer dok je svima bio dobar sebi je bio najgori.”

- Pojam dobrote je u potpunosti izgubio pravo značenje. Poistovećen je glupošću, kukavičlukom, samoobezvredjivanjem ili bolesnim podcenjivanjem vlastite ličnosti. To je daleko od istine. Dobrota stvara harmoniju tako što se zalaže za ravnopravan odnos izmedju ljudi.

Dobar čovek poštuje i sebe i druge. Ima zdrav ego i ličnost. Mudar je, hrabar, pravedan i pošten. Izjednačava vlastite potrebe s potrebama drugih. Razmatra ih da bi dobio pravilnu procenu njihovog prioriteta. Zato i zna kada nešto treba da učini za druge, a kad za sebe. Ne iskorišćava nikoga, ali ne dozvoljava ni da ga koriste.
-----------------

Eckhart Tolle: "Vreme uopšte nije dragoceno jer je iluzija."

U ovoj izjavi nije iluzija:

Eckhart Tolle: "Uistinu će vam biti potrebno vrijeme dok ne shvatite da vam nije potrebno vrijeme kako biste bili ono što jeste."

-Nije potrebno vreme, već izbor. I to ne jednom, već dokle god smo ovde.

Ako vreme nije dragoceno onda je korisno. ;) Može se, s vremena na vreme, pojaviti i nestati. Po potrebi. :)

-----------------
- Samo jaki karakteri imaju dovoljno snage i mudrosti da sačuvaju autentičnost i ne prihvate mentalitet dekadentnog društva.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.