Pohvalite se III

On radi kao konobar,perspektiva 0
Upoznace milion ljudi... uopste ne mora da ostane konobar ceo zivot...
Moji konobari imaju svoje poslove, ali vikendom dolaze da rade, vole to...
Vlasnici najlepseg restorana, po mom ukusu, su bili konobari, u to istom restoranu ;)
Ne znas ti sta je zivot za njega spremio
Veruj u njega i podrzavaj

Afro, šta si ti uradila sa svojim konzilijumom?
Nista. Bila sam ljuta kao ris, sutra je opet ali posto nemam zakazano a necu visecda dzedzim u hodniku i da me sestre cuskaju tamo ovamo odlucila sam da iden na kontrolu kod nacelnika koji me je poslednji put pregledao i zakazao kontrolu za 2.04., posto je bila korona ja ne odoh i sutra cu lelpo kod njega, sto je trebalo odmah po podizanju nalaza,ali mi sestra sa odelenja sve zapetljala...sve sto bude trebalo reci ce mi on sutra...ako ne treba odmah terapija onda ce mi dati uput opet za nov skener
...ovako sve ovo do sad ispada kao da nisam ni isla tamo...

Dobila sam projekat kompletno moj, prvi put samostalno skroz, da budem i urednik i reditelj i fotograf i retuser :zurka:
Sad samo da mu hebem kevu ne zasserem nesto i dokazem da mogu...samo :lol:
I jos jedna sitnica, da modeli, koji se sastoje od ljudi i par macaka saradjuj na snimanju :rotf: za ljude se ne brinem, nego macke da me ne oduvaju u fazonu pali bre zamlato :rotf:
Smislio zmaj tu temu, i kaze ovo sam smislio za tebe je taman, ti ces da se upiskis od srece, uzmi spremi to....ja pocela da skakucem od srece :srecna: :maca:

Dobila sam projekat kompletno moj, prvi put samostalno skroz, da budem i urednik i reditelj i fotograf i retuser :zurka:
Sad samo da mu hebem kevu ne zasserem nesto i dokazem da mogu...samo :lol:
I jos jedna sitnica, da modeli, koji se sastoje od ljudi i par macaka saradjuj na snimanju :rotf: za ljude se ne brinem, nego macke da me ne oduvaju u fazonu pali bre zamlato :rotf:
Smislio zmaj tu temu, i kaze ovo sam smislio za tebe je taman, ti ces da se upiskis od srece, uzmi spremi to....ja pocela da skakucem od srece :srecna: :maca:
Bravo, bravo!!!
To jeste velika stvar, velika i za tvoju motivaciju, pokazatelj da si dobro do sada radila.
Treba li da ti kazem da ipak cuvas zdravlje a odradis sve kako treba?
Moguce je...

Ali ok,ja dosla da se pohvalim da je vredan i da ga gazde vole i cene pa pocela da pljujem :lol:

Ako se našao u tome, pusti ga. Vredan je dečko, napredovaće. Ne ostaju svi konobari to do kraja života.
Moja majka je nervni slom dobila kada sam pre 8 godina rekla da hoću da radim kao trener, tj. da mi to bude primarno zanimanje. Vremenom je promenila mišljenje.

Hvala ti.ali ja mislim da svako ko moze novcano i intelektualno da isprati,treba da zavrsi fakultet,a onda u zivotu da se bavi sa cim hoce ili moze. to nam daje mogucnosti da biramo i da se jednog dana ne pokajemo sto smo bili lenji ili mislili da znamo sve o zivotu

Da, i to stoji. Završiti faklutet govori i neke druge stvari o čoveku, ne samo o njegovom akademskom znanju. S tim što za fakultet (ovo važi i za srednju školu) mislim da treba završiti onaj koji ti se svidja, a ne onaj koji je potencijalno profitabilan.
Vidi, i za trenera sam morala da dobijem diplomu fakulteta (doduše privatnog :lol: ) ako ništa drugo zbog zakonske regulative.
Ima tu više stvari koje ti diploma obezbedjuje, ali nije presudna za uspeh u nekoj oblasti i uopšte u životu. Niko mu neće braniti da upiše faks kasnije.
Samo gledaj da on ne pomisli da se u tvojm očima oseća manje vrednim zato što hoće (bar trenutno) da bude konobar.

Pipav je to teren,jako...sad se to vise skoro ni ne poteze,ja ga pohvalim jer vidim koliko je pouzdan i vredan,a i cenjen na poslu,ali smo i muz i ja bili duboko razocarani i ogorceni njegovom odlukom i to nije moglo da se sakrije

I nama se.ne samo zbog toga sto zelimo da ima diplomu.mi smo se nadali,novi ljudi,nova sredina,nove obaveze,korak napred,a iza sebe da ostavi kocku i travu
Potpuno vas razumem. Ja sam se nadala da će Sava izaći iz svoje introvertnosti, da će ga nova sredina prodrmati, da će ga neki novi ljudi naterati da se takmiči sa njima.
Ali nisam bila ogorčena. Važno mi je bilo da on bude srećan, i da se oseća dobro, iako je znao da je izneverio naša očekivanja. Ono što me sada plaši je to što on i dalje nije srećan.

Nije lako mladima da nadju svoj put i svoje mesto ,da bude dobro njima,a da budemo zadovoljni i mi...
Ja sam osoba koja ce puno toga uraditi da drugi budu sretni,zato sam bila sokirana sto on ne zavrsi faks,kad je nama toliko stalo.sa druge strane,divim mu se i sto jasno zna sta u ovom trenutku ne zeli i od toga ni u uz sva obecanja,ucene,pretnje...nije odustao
Nisam ponosna na svoje ponasanje,njegov zivot,njegov izbor,ali sam mislila da kao majka moram da ucinim sve

Nije lako mladima da nadju svoj put i svoje mesto ,da bude dobro njima,a da budemo zadovoljni i mi...
Ja sam osoba koja ce puno toga uraditi da drugi budu sretni,zato sam bila sokirana sto on ne zavrsi faks,kad je nama toliko stalo.sa druge strane,divim mu se i sto jasno zna sta u ovom trenutku ne zeli i od toga ni u uz sva obecanja,ucene,pretnje...nije odustao
Nisam ponosna na svoje ponasanje,njegov zivot,njegov izbor,ali sam mislila da kao majka moram da ucinim sve

Treba da budeš. Veliki je plus što ga se nisi odrekla preko novina kada si saznala za njegovu zavisnost od kocke (za travu se ne sećam da si pisala :think: ), nego si tražila načina da rešiš problem, išao je i na terapije kod psihijatra koliko se sećam iz tvog pisanja. Znaš koliko roditelja bi to učinilo? Jako malo, jer onda se suočavaju sa svojim roditeljskim sposobnostima ili nesposobnostima (ovo nemoj da shvatiš kao nešto ružno, dešava se da radiš nešto i iz najbolje namere, pa ne uspeš). Dalje, bez obzira na svoju razočaranost što neće da studira, ti si njegov izbor prihvatila. Drugi par rukava je šta ti o tome misliš.

Hvala ti.ali ja mislim da svako ko moze novcano i intelektualno da isprati,treba da zavrsi fakultet,a onda u zivotu da se bavi sa cim hoce ili moze. to nam daje mogucnosti da biramo i da se jednog dana ne pokajemo sto smo bili lenji ili mislili da znamo sve o zivotu
To ti daje samo opciju da ako ne uspes u onome sto zelis mozes da trulis u nekoj opstinskoj/drzavnoj fotelji ceo zivot.
Svaki automehanicar zivi 10 puta bolje i kvalitetnije od mnogih sa diplomom.

Nije stvar u tome samo da zaradis. Vec da ti zivot ne prolazi besmisleno. Besposleno.
Telo je predvidjeno za kretanje a ne sedenje.
Pogotovo mlado.

Meni je njegov izbor super.

Problem starih ljudi je kad zaborave da su bili mladi.
Tvoje zadovoljstvo vise nije bitno. Odrastao punoletan covek donosi sopstvene odluke i ne treba da razmislja da li si ti kao majka sa njima zadovoljna.
To treba da se odvoji negde sa njihovom svesnoscu da vise nismo jedno telo a ne sa 20+ godina :lol:

Ja sam imala srecu da su moji roditelji nas tako vaspitali da ne tezimo njih da zadovoljimo. Nikad.
Ali vidim oko sebe ljude u 30-im i 40-im kojima je jaaakoooo stalo “sta mama i tata misle o tome(o njima, postupku, o planu”
Samo se zgrozim i nastavim.
Jadna li su deca ta.
Zeljna paznje celog zivota ostala.

Čile, vodi računa da ti kojima je stalo do rodtiljeskog mišljenja nemaju svoje zbog autoritativnih roditelja (ili neostvarenih roditelja, što je još gora varijanta). Malo dece se iščupa iz tog vrzinog kola. Ima i traženja pažnje, kao što kažeš, ali kada dete odmalena učiš da mora da ispoljava roditeljska očekivanja ne možeš tražiti od njega da u 40 godina promeni način ponašanja.

Čile, vodi računa da ti kojima je stalo do rodtiljeskog mišljenja nemaju svoje zbog autoritativnih roditelja (ili neostvarenih roditelja, što je još gora varijanta). Malo dece se iščupa iz tog vrzinog kola. Ima i traženja pažnje, kao što kažeš, ali kada dete odmalena učiš da mora da ispoljava roditeljska očekivanja ne možeš tražiti od njega da u 40 godina promeni način ponašanja.
O kome ili čemu čičak da vodi računa?
Ona prvo napljuje, uvredi, zgrozi se i onda udari enter za novi red, da lepo odvoji da se vidi pa počne hvalospev o sebi, svojim roditeljima, braku, potomcima...nastaviti niz.

Back