Pohvalite se III

I ja imam na pupku i godinama se teram da to operisem i nikako

Jel strasno?
Stavili su ti mrezicu?
Koliko traje oporavak?
Pa da, mrezicu, laparoskopski... ne znam, bas sam u bolovima kada god treba da koristim gornje stomacne misice, boli me cak i kada se ispravim sve hodam pogrbljeno kao neka bakica. Dali su mi lekove za bolove, ali ja se plasim par stvari oko toga
1. Necu osecati bol radicu sta ne treba i ponovo cu nesto pocepati
2. Ti lekovi izazivaju zavisnost i ja sam nakon 3 tablete osetila da me zovu da ih pijem tako se klonim

Sama operacija ne znam,spavala sam :) valjda je sve bilo okej, oporavljam se polako svakog dana po sasvim malo bolje, vraca mi se pokretljivost.

U svakom slucaju mislim da to nije pametno odlagati zbog opasnih komplikacija. Oporavak je 6 nedelja, a rekli su mi bolovi oko dve nedelje.

Poslednja izmena:
Pa da, mrezicu, laparoskopski... ne znam, bas sam u bolovima kada god treba da koristim gornje stomacne misice, boli me cak i kada se ispravim sve hodam pogrbljeno kao neka bakica. Dali su mi lekove za bolove, ali ja se plasim par stvari oko toga
1. Necu osecati bol radicu sta ne treba i ponovo cu nesto pocepati
2. Ti lekovi izazivaju zavisnost i ja sam nakon 3 tablete osetila da me zovu da ih pijem tako se klonim

Sama operacija ne znam,spavala sam :) valjda je sve bilo okej, oporavljam se polako svakog dana po sasvim malo bolje, vraca mi se pokretljivost.

U svakom slucaju mislim da to nije pametno odlagati zbog opasnih komplikacija. Oporavak je 6 nedelja, a rekli su mi bolovi oko dve nedelje.

Ajao...

A ovde rade samo hirurski, nema laparaskopski

Nemam ja luksuz da budem 6 nedelja na oporavku.
Dvoje male dece.

Mozda kad odem u penziju se i odlucim na tu operaciju :lol:
Samo me smara stalno vracanje

kojih 6 nedelja, moj otac od 75 godina ustao odma poslije operacije, sutra isao kuci. i dje to nema lapraskopski, nek se svekar isprsi za koju stoju evra

Ovde kod mene nema. A koliko sam citala i u bg rade hirurski.

Lako mi je ustati i otici kuci ali tvog tatu ne ceka dvoje indijanaca tamo koji imaju energiju do plafona i sa kojima nema sekunde mira
Odakle meni luksuz da lezim? Pa ja sa njima ne sednem...

cicak, izgovori. imas toliku logisticku podrsku oba para baba i deda i vrtic.
oporavak sigurno ne traje toliko dugo. ja sam operisala zuc laparoskopski, 7. dan nakon operacije sam otisla na posao.
nego ti frka, pa stalno odlazes :zplez:

cicak, izgovori. imas toliku logisticku podrsku oba para baba i deda i vrtic.
oporavak sigurno ne traje toliko dugo. ja sam operisala zuc laparoskopski, 7. dan nakon operacije sam otisla na posao.
nego ti frka, pa stalno odlazes :zplez:

Ma to tako izgleda ;)
Moji oboje rade.
Kako dodje raspust i letnji i zimski oni odu u Rim i vrate se pred posao
Sveki ne moze oboje.
Muz ima posla

Obrni okreni dupe ti pozadi ;)

Ps. A da mi se ne ide na tu operaciju i to je istina... ;)

Ajao...

A ovde rade samo hirurski, nema laparaskopski

Nemam ja luksuz da budem 6 nedelja na oporavku.
Dvoje male dece.

Mozda kad odem u penziju se i odlucim na tu operaciju :lol:
Samo me smara stalno vracanje
Pa ne lezis 6 nedelja, nego toliko traje da se potpuno oporavis, da postanes fizicki aktivna, npr da pocnes da nosis nesto da nije super lako, npr ja sada ne nosim ni flasu vode, izbegavambda nosim stvari teze od recimo 200-300g. To mi nije rekao doktor nego sam ja ultra pazljiva zbog losih iskustava. Jednom ponesem nesto i odmah se zaboravim i krenem da se ponasam opasno.

Operacija bruha je mnogo vise bolna nego operacija zuci. Meni su i drugima sili misice i zakacili mrezicu i samo probaj da zamislis razumeces da se kod svakog pokreta tog dela abdomena desava zatezanje, pa cak i da se uspravim kad stojim ili lezim u krevetu osetim zatezanje. Nije proslo jos ni nedelju dana od moje operacije i svakog dana mi je pomalo bolje. Imam i ja malu decu i bas su zlatni. Mada me moj mladji sin s vremena na vreme pita zasto sam u krevetu sve je u redu. Mozda ne volis da mislis da oni mogu malo bez tebe, ali mogu, sigurna sam. Neoperisani bruh moze da te kosta zivota i sta ce onda tvoja deca? Mislim da je to mnogo veci problem.

Inace laparoskopski je i dalje hirurski. Sto se tice oporavka iz moje perspektive nema velike razlike. Imam 7 malih rezova umesto jedan malo veci. Imam neke trakice zalepljene preko njih, ali kada saberes duzine tih 7 rezova pitam se jel to imalo smisla

Poslednja izmena:

Back