Pogrom Oluje 30 godina

Odlazak-Srba-iz-Hrvatske_naslovna_%281%29.jpg
Ovo je falsifikat. Mešavina ekavica i ijekavica. Ćirilička mašina za pisanje ima slova љ i њ i neverovatno je da bi iko ko vlada ćirilicom pisao na ćirilici лј i нј. Pečat je takođe neuverljiv.

Ja sam opet ubeđen da je vreme zapada nepovratno prošlo.Eto,u ove tri godine je Rusija dokazala da joj zapadne sankcije i nisu nešto naštetile i da okuplja oko sebe neke nove igrače koji će da drmaju svetskom pozornicom,čak podjeb**aju i amerikance,otvoreno,i ovi im ne mogu baš ništa.A eto,mi se držimo te Rusije.Ostaje nam da sačekamo da udave Ukrajinu i posredno i EU.A to će se desiti vrlo brzo jer se mnogi evropski proizvođači vraćaju na rusko tržište,a nisu ih rusi zvali,nego su spustili glavu i pojeli ono što su izas***li.E onda će ti isti rusi sa pravom veta u UN da "zamole " ekipu iz Bondstila da idu kući i da oni preuzimaju,kao u Africi što su isterali i švabe i Francuze i ko je već bio tamo.Jer i ti i mnogi zaboravljate činjenicu da je 40% Evrope rusko vlasništvo,njihova teritorija,njihov narod,i naravno da će da se pitaju za sve u vezi Evrope.

Ne bih rekao da si u pravu. U Rusiji vlada medijski mrak, opozicioni lider i novinari nestaju i postoje zakoni kojima se zabranjuje svaka kritika. Tako da pravo stanje kod njih krije. A zna se kad kriješ stvari, kad je nešto loše. Zapad koliko god bio "propao i zao", ima otvorene medije, opoziciju, nezavisne institucije i pravo na javnu raspravu i o svim dešavanjima možeš da budeš informisan. Evo imamo na forumu nekoliko botova ovde koji redovno selektivno vade sve najnegativnije sa zapada kako bi napravili propagandu kako propada. Naravno, ništa pozitivno ne prenose. Sa druge strane, Rusija, Kina i Severna Koreja imaju potpuno zatvorene medije. A zna se zašto moraš da kriješ stvari, zato što postoji previše toga što je negativno i sve mora da se krije od sopstvenog naroda inače bi se pobunio i smenio vlast, pa čak i pozvao na odgovornost. Što se tiče kolonija po Africi, tu jesi u pravu. Evropa je koristila meku moć da privlači druge države i to je definitivno civilizacijsko dostignuće. Putin to radi silom i bombama. Praktično nas vraća u srednji vek. Što se tiče Ruskih "istorijskih teritorija", to je možda bilo nekada ali ne živi se u prošlosti. Nije bio dobar domaćin, države su otišle od njega i nema prava da se buni. A pogotovo ne da nekoga disciplinuje bombama. Što pre to razume, to je bolje, jer niko nema nameru da mu se povlači.

Ne bih rekao da si u pravu. U Rusiji vlada medijski mrak, opozicioni lider i novinari nestaju i postoje zakoni kojima se zabranjuje svaka kritika. Tako da pravo stanje kod njih krije. A zna se kad kriješ stvari, kad je nešto loše. Zapad koliko god bio "propao i zao", ima otvorene medije, opoziciju, nezavisne institucije i pravo na javnu raspravu i o svim dešavanjima možeš da budeš informisan. Evo imamo na forumu nekoliko botova ovde koji redovno selektivno vade sve najnegativnije sa zapada kako bi napravili propagandu kako propada. Naravno, ništa pozitivno ne prenose. Sa druge strane, Rusija, Kina i Severna Koreja imaju potpuno zatvorene medije. A zna se zašto moraš da kriješ stvari, zato što postoji previše toga što je negativno i sve mora da se krije od sopstvenog naroda inače bi se pobunio i smenio vlast, pa čak i pozvao na odgovornost. Što se tiče kolonija po Africi, tu jesi u pravu. Evropa je koristila meku moć da privlači druge države i to je definitivno civilizacijsko dostignuće. Putin to radi silom i bombama. Praktično nas vraća u srednji vek. Što se tiče Ruskih "istorijskih teritorija", to je možda bilo nekada ali ne živi se u prošlosti. Nije bio dobar domaćin, države su otišle od njega i nema prava da se buni. A pogotovo ne da nekoga disciplinuje bombama. Što pre to razume, to je bolje, jer niko nema nameru da mu se povlači.
Ne pratiš ruske medije,vidi se.Kažeš evropa koristila meku moć?Jel znaš koliko je ljudi tamo izginulo zbog Evrope i njihove pljačke?Rusko je rusko i zapad se tu ne pita baš ništa.

Ne bih rekao da si u pravu. U Rusiji vlada medijski mrak, opozicioni lider i novinari nestaju i postoje zakoni kojima se zabranjuje svaka kritika. Tako da pravo stanje kod njih krije. A zna se kad kriješ stvari, kad je nešto loše. Zapad koliko god bio "propao i zao", ima otvorene medije, opoziciju, nezavisne institucije i pravo na javnu raspravu i o svim dešavanjima možeš da budeš informisan.

Pišeš gluposti. Ja sam iz Evropske unije. Zapad guši slobodu govora a govoriti u korist Rusije i protiv širenja NATO-a do Rusije je nepopularno. Govoriti o fašizmu u Ukrajini je mepopularno jer ti su fašisti oni koji ubijaju Ruse u samoj Ukrajini pa je to i poželjno. Progon Rusa u Ukrajini i gušenje njihovih nacionalnih i vjerskih prava je javna tajna. Uz širenje nATO-a i takav odnos prema Rusima u Ukrajini bio je ravnopravni razlog Rusije da ide u vojnu intervenciju u Ukrajinu. Pod utjecajem Zapada u Evropi se ruše izbori tamo gdje je pobjedila ona strana koja je za suradnju sa Rusijom. I ti ond apričaš o nekim pravima i slobodi govora na Zapadu.

Sa druge strane, Rusija, Kina i Severna Koreja imaju potpuno zatvorene medije.

S.Koreja je izuzetak, ona je zatvorena zemlja. Rusija i Kina su otvorene zemlje, ti narodi putuju po svijetu i svijet ulazi u te zemlje. To je dokaz slobode u tim zemljama. Zapad ima problema i sakriva istinu o dobrom stanju u Rusiji i Kini. Sakriva uzroke rata u Ukrajini. Sve više će porodica sa Zapada doseljavati u Rusiju jer će im tamo djeca biti zaštićena od sotonske seksualne i rodne ideologije.

Ne pratiš ruske medije,vidi se.Kažeš evropa koristila meku moć?Jel znaš koliko je ljudi tamo izginulo zbog Evrope i njihove pljačke?Rusko je rusko i zapad se tu ne pita baš ništa.

Ne razumemo se baš najbolje. Od kad postoji svet, velike sile se bave pravljenjem kolonija. I to kao pojava verovatno neće nestati. Ukrajina je specifična jer se nalazi između dve sile. Koliko se graniči sa Rusijom, toliko se graniči i sa EU. I onda smo došli u situaciju da Putin kaže "ovo je moje" a zapad kaže "e, baš i nije". Stvar je u tome što Ukrajina ima 80% stanovništva koje je prozapadno i 20% koje je prorusko. U takvim okolnostima tvrditi da ti nešto pripada može samo da bude uvod u sukob. Ovde Putin prosto nije u pravu, pod jedan, jer se poziva na istoriju pre nego na sadašnjost, i pod dva, jer se poziva na nekakvu izmišljenu opasnost i kako je morao preventivno da baca bombe jer je bio "ugrožen" od EU koja je bila potpuno demilitarizovana, bez vojske i bez ikakvih planova za ratovanje. Naravno, svi znamo da je to besmislica. Posle raspada SSSR, mnoge ex-sovjetske države su se okrenule zapadu, i tamo je dobar standard i prorusko stanovništvo ne trpi nikakvu odmazdu. Šta više, mnogi žive bolje nego da su u Rusiji. Okretanjem Ukrajine zapadu bi se desilo potpuno isto. Ne bi bilo nikakve razlike. Međutim, Putin je namirisao slabost, upravo ono što sam pričao, Evropu koja je pogubljena u birokratiji i tripovima zelene energije, lgbt pravima i kako da skrate radnu nedelju sa 5 na 4 dana da budu još veći mrsomudi nego što jesu, i odlučio je da iskoristi šansu i krene u osvajačke pohode. Plus mu i odgovara stanje rata jer svaki diktator održava vlast upravo kad svoju državu uvede u vanredno stanje i uspostavi strogu represiju. U Rusiji imaš brojne primere kako opozicioni lideri, novinari i tajkuni jednostavno nestaju ili padaju sa balkona, što ne bi bilo (tako lako) moguće u normalnim okolnostima i uređenoj državi. Da se vratimo na temu, i sad kad se napravio spor oko države koja je "između" dve sile, za to postoji samo jedno rešenje - a to je podela. Pa Rusiji teritorije na kojima su Rusi, ostatak na zapad. Ja sam o tome pisao još pre 3 godine. Međutim, problem je što je Putin sebi zacrtao da hoće celu Ukrajinu a to je već malo nerealno. Zapad nema nameru da popusti jer tom logikom "ovo su moje istorijske teritorije", Putin sutra može da osvaja pola Evrope. Prosto ljudi moraju da skapiraju da treba živeti u sadašnjosti a ne istoriji i ne bi bilo nikakvog problema. Ali nažalost, neki vole i žele probleme zbog svojih unutrašnjih potreba.

Kako bilo, Ukrajinski sukob nema mnogo veze sa olujom, malo smo skrenuli sa teme, ali je poenta priče sledeća: mi kao država koja je duboko u teritoriji zapada, samom činjenicom da biramo Rusiju kao saveznika, a Rusija je u zavadi sa zapadom, jasno ti je da smo se pretplatili za raznorazna sranja koja nam se dešavaju. I oko oluje, i oko Kosova, i oko rezolucije za srebrenicu, i oko presude za Dodika i slično... Naivni ljudi će reći "eto, vidiš da nas mrze" a zapravo samo nosimo pogrešan dres na pogrešnoj tribini. Idi na utakmicu pa probaj to da uradiš i videćeš šta će ti se desiti ;)

Pišeš gluposti. Ja sam iz Evropske unije. Zapad guši slobodu govora a govoriti u korist Rusije i protiv širenja NATO-a do Rusije je nepopularno. Govoriti o fašizmu u Ukrajini je mepopularno jer ti su fašisti oni koji ubijaju Ruse u samoj Ukrajini pa je to i poželjno. Progon Rusa u Ukrajini i gušenje njihovih nacionalnih i vjerskih prava je javna tajna. Uz širenje nATO-a i takav odnos prema Rusima u Ukrajini bio je ravnopravni razlog Rusije da ide u vojnu intervenciju u Ukrajinu. Pod utjecajem Zapada u Evropi se ruše izbori tamo gdje je pobjedila ona strana koja je za suradnju sa Rusijom. I ti ond apričaš o nekim pravima i slobodi govora na Zapadu.

Pa čekaj, šta ćeš tamo? Što nisi u Rusiji? Dokle ćemo više da slušamo sve vas prosipače pameti koji ste na zapadu, sa svim svojim porodicama, rodbinom, prijateljima i kolegama, a onda ovde vrtite mantre kako to ne valja i veličate istok. Pa majkumu, jel ovo nekakva zona sumraka?

Srbija se kao država prazni, odavde odlaze ljudi u velikim količinama i SVI idu na zapad. Po kojoj logici zdravog razuma naš predsednik gura zemlju prema istoku? To je potpuno sumanuto nego džabe ja to tebi pričam, ti ionako ne razumeš logiku nego samo botuješ šta ti je rečeno.

Rusija i Kina su otvorene zemlje, ti narodi putuju po svijetu i svijet ulazi u te zemlje. To je dokaz slobode u tim zemljama. Zapad ima problema i sakriva istinu o dobrom stanju u Rusiji i Kini. Sakriva uzroke rata u Ukrajini. Sve više će porodica sa Zapada doseljavati u Rusiju jer će im tamo djeca biti zaštićena od sotonske seksualne i rodne ideologije.

Besmislice. Ono kad nemaš argumente pa pišeš bajke.

A ove krezube Balkanjerose je lako nahuškati jedne na druge
prekini nama time da ispiras mozak, rekoh ti vec, idi hrvatima o tome pricaj. al ne hrvatima ovde u srbiji. vec tamo po hr forumima i samoj hrvatskoj...
. I nekome to ide u prilog.
znamo kome je odgovarala glupa ideja o jugoslaviji, dok sse hrvatska oba puta abolirala za teske zlocine protiv srpskih civila potogovo za genocid u drugom sv ratu.

od tisucljeta nicega i nikada na mapi sveta tvoji sunarodnici su dosli do drzave preko naivnog i priglupog srbina.

prekini nama time da ispiras mozak, rekoh ti vec, idi hrvatima o tome pricaj. al ne hrvatima ovde u srbiji. vec tamo po hr forumima i samoj hrvatskoj...

znamo kome je odgovarala glupa ideja o jugoslaviji, dok sse hrvatska oba puta abolirala za teske zlocine protiv srpskih civila potogovo za genocid u drugom sv ratu.

od tisucljeta nicega i nikada na mapi sveta tvoji sunarodnici su dosli do drzave preko naivnog i priglupog srbina.
Nema nikakve razlike između Hrvata i Srba, osim što su jedni pretežno katolici a drugi pretežno pravoslavci.

U svim drugim aspektima ista boranija. Naravno, svaka boranija voli da misli za sebe kako je posebna boranija i bolja od one susedne boranije.

To je u prirodi boranije.

Australia Cut GIF by MasterChefAU

Nema nikakve razlike između Hrvata i Srba, osim što su jedni pretežno katolici a drugi pretežno pravoslavci.

U svim drugim aspektima ista boranija. Naravno, svaka boranija voli da misli za sebe kako je posebna boranija i bolja od one susedne boranije.

To je u prirodi boranije.

Australia Cut GIF by MasterChefAU
Itekako ima razlike.Srbi nisu imali Jasenovac i logore za djecu.
Ne zaboravi to nikada!

To je upravo prost narod o kom govorim. Intelektualac sa Ilice svakako ne ide na takve događaje.
A ove krezube Balkanjerose je lako nahuškati jedne na druge. I nekome to ide u prilog.
Ovaj termin iz bolds je sinonim za yugokomunističkog gojence koji su se samoprozvali intelektulcima a u biti obični šlljam...Zagreb ih je pun jer su 45 istjerali prave intelektualce a mnoge pobili i pobacali po jamama.....inače puno Srba ide na njegove koncerte kao i većina Hrvata ostali su pogubljeni u mržnji.
Screenshot_20250804_160007_Gallery.jpg

Itekako ima razlike.Srbi nisu imali Jasenovac i logore za djecu.
Ne zaboravi to nikada!
Za Jasenovac moraš da se žališ Maksu Luburiću i njegovim najbližim saradnicima.

A većina Hrvata nema mnogo veze sa logorom. Naročito ovih koji danas žive. Oni tek nemaju veze.

Kao što većina Srba nema veze sa zločinima koji su pojedini Srbi počinili.

Taj narativ kolektivne krivice je osnovni alat u manipulaciji govedima na Balkanu.

Nema kolektivne krivice, samo pojedinačne krivice, koja ima ime i prezime.

Ovaj termin iz bolds je sinonim za yugokomunističkog gojence koji su se samoprozvali intelektulcima a u biti obični šlljam...Zagreb ih je pun jer su 45 istjerali prave intelektualce a mnoge pobili i pobacali po jamama.....inače puno Srba ide na njegove koncerte kao i većina Hrvata ostali su pogubljeni u mržnji.
Pogledajte prilog 1766104
Sve ti verujem. Nema intelektualca a da nije šljam.

Pogledajte prilog 1766104
Šta se ti uzbuđuješ? Čovjek ima svoj glazbeni ukus.
Srbin je i šta onda...

I ja kazem da ste planirali i sproveli etnicko ciscenje.
zavrsili su poglavnikov plan iz 1941ve

ali nikada nemoj izbaciti iz glavecinjenicu da je u tom zavrsnom udarcu na poglavnikov plan doprinos dao titoisticki bg i banda izdajnicka koja je 1994 prakticno ugasila krajinu kada je uvela sankcije rep srpskoj. odande si i bila si svedok tih sankcija koje smo tamo doziveli od srbije u avgustu 1994te...
te sankcije su ''primorale'' karadzica da sa zagrebom potpise sporazum zbog nabavke nafte , kojim se obavezao da vojska rep srpske nece ucestvovati u sukobima koji nastanu izmedju hv i vojske srpske krajine...

ono sto mene je tada razaralo iznutra je taj sporazum koji ja nikada ne bih potpisao taman osto bez nafte i makar svaki top i sredstvo gurao peske...pa dokle mozemo skupa sa bracom iz krjaine koja su 1992 odigrala veliku ulogu u probijanju koridora zivota kao i 1995 u pomoci nama od poslednjeg pokusaja alije da deblokira sarajevo sa 50 000 dzihadlija na nas 12 000...

drugo , hrvati u srednjoj bosni su cutali u vreme oluje. ocekivao sam makar njihovu pobunu i osudu oluje i pogroma, jer smo ih mi u srednjoj bosni ostaviili u zivotima... oni su tada i decenijama psoel govorili da to nisu mogli tj smeli... mi smo to ucinili kod zepce a ostali ansi saborci i u drugim mestima poput konjica...

o tom njihovom kmecanju kada su bejzali u desetinama hiljada dugoj koloni civila sa 8000 bojovnika po srednjoj bosni i urlali BRACO SRBI POMAGAJTE ja sam stalno ovde pisao

mnogi hrvati ovde na krsti su pokusavali to osporti prikriti jer znaju da je to cinjenica

ali evo ima primera da ipak to hrvati u srednjoj bosni to ne zaboravljaju, primer iz konjica :

"NAS IZ HVO JE BILO 600 I SVE SU NAS SPASILI SRBI" Hrvatski ratni veteran ekskluzivno za Kurir: Prenesite ljudima u Srbiji ovo - dugujem im svoj život!​

1754384183833.png

"Početkom rata smo živeli normalno. Mi Hrvati u Bosni sa Srbima nikad nismo imali problema u Jugoslaviji. Nikada. Da nije bilo rata u Hrvatskoj, ni u Bosni nikada ne bi zaratili Hrvati i Srbi, zato što smo se slagali", započinje priču Zlatan Simunovic, sedeći na centralnom kninskom platou – Trgu Ante Starčevića.

Odstupnica u Konjicu
"Godinu dana sam bio u HVO (Hrvatsko vijeće odbrane) i godinu dana smo mi zajedno sa Srbima, jedni blizu drugih, držali liniju, kao odstupnicu u Konjicu. Na toj liniji niko nije poginuo", navodi vremešni hrvatski borac.

Problemi, tvrdi, nastupaju, kada bošnjačke trupe i njihovi saveznici dolaze u područje Konjica.
"Kada su ti njihovi mudžahedini iz arapskih zemalja došli, mi smo kao HVO dobili dojavu da će nas napasti. Mi smo bili prvi, a srpske trupe su bile odmah iza nas", priča Zlatan.
Tada se dešava – neočekivano.
"Srbi su rekli nama – 'bolje da budemo skroz zajedno, hoćemo da vam pomognemo', i mi smo se postrojili zajedno u odbrambenu liniju. Mi Hrvati i Srbi smo stali zajedno na istu stranu, jedan do drugog u rovu, odbijajući napade mudžahedina. Od više stotina Hrvata i Srba gotovo da niko nije odstupio sa položaja. Kada su nas napali mudžahedini i Bošnjaci, mi smo se borili rame uz rame i pobedili ih. Konjic je odbranjen i u grad su ubrzo došle trupe indonežanskog UNPROFORA", priča Zlatan za Kurir.

Poruka za Srbe
"Prenesite ljudima u Srbiji ovo - da nije Srba, nas ne bi bilo. Mene ne bi bilo. U tim borbama sa mudžahedinima, nas iz HVO je bilo 600 i sve su nas spasili Srbi. Mene lično i moje saborce iz HVO spasili su – Srbi, dugujem im svoj život", završava Zlatan uz suze i šalje jaku poruku ljudima u Srbiji.
"Tuga je da se sve završilo kako se završilo. Mi smo jako bliski narodi, praktično je udario brat na brata. Pozivam sve Srbe da dođu u Knin i sve koji su proterani – da se vrate, da opet živimo zajedno"

da da...

srbin je idiot kakvog nema...

@dlugomir @Mstislav posebno cene ovu srpsku dobrotu jel..

Za Jasenovac moraš da se žališ Maksu Luburiću i njegovim najbližim saradnicima.

A većina Hrvata nema mnogo veze sa logorom. Naročito ovih koji danas žive. Oni tek nemaju veze.

Kao što većina Srba nema veze sa zločinima koji su pojedini Srbi počinili.

Taj narativ kolektivne krivice je osnovni alat u manipulaciji govedima na Balkanu.

Nema kolektivne krivice, samo pojedinačne krivice, koja ima ime i prezime.
Ako nemaju veze zasto ih slave?
Dva koncerta od stotine hiljada ljudi i tebi nije jasno koja ideologija vlada u vecinskoj Hrvatskoj i sta se slavi?

Sve ti verujem. Nema intelektualca a da nije šljam.
Ne trebaš mi vjerovati...demokracija je...intelektualce koji su pincetm birani u YU kako bi bili apologeti tog zločinačkog režima danas niko ne zarezuje ni trunčicu...na njih se samo obazire jedan manji dio YU izdanaka koji su silom prilika ostali živjeti u Hr...neki Sorosevski mediji i portali koji ne predstavljaju stvarnu volju većine i naravno mediji u Beogradu i Sarajistanu....Hrvati na njihove pokušaje prokazivanja i etiketiranja
naši-vaši.....jednostavno odgovraju sjaši.

kako nema
ima u pogromima

sutaski krvolocni genocid pre po monstruoznim zlocinima prevazisao i sam naciste.
nije taj genocid samo glina jadovno i jasenovac no citava ta fasisticka agresorska sprcija zvana ndh.

na citavoj teritoriji pdo ustaskim krovolocima bila je jama za srbe, da li na pragu, u dvoristu , u selu, ne bitno... mnoga sela su potpuno istrebljena,

na primer mnogi srbi ne maju pojma da je 1942 sr mitrovici u pocetak leta pobijeno 9000 srba iz srema. mnogi maljem u glavu...

veliki broj srba iz srema je potom pesice vodjen u jasenovac...

dakle genocdi je bio svugde u toj tzv ndh fasistikoj agresorskoj sprciji

I TE KAKO IMA RAZLIKE

U svim drugim aspektima ista boranija.
krvoloci su oni i fasisticki potomci , mi nismo
Naravno, svaka boranija voli da misli za sebe kako je posebna boranija i bolja od one susedne boranije.
tipicna titoisticka mantra , ista ta prica je sluzila i onda za aboliciju hrvata kao sto sluzi i sada ...

tvoji sunarodnici su 1991oduzeli srbima sirom hrvatske po zgradama u zagrebu, pslitu, osijeku, vinkovcima, preko 40 000 stanarskih prava, samo zato jer su srbi, ostalima nisu oduzeta stanarska prava kao nosiocima, samo srbima.

u sbriji ste vi kao naiconalna manjina mogli da otkupite drustvene stanove za TEPSIJU RIBE kao I SVI OSTALI GRADJANI SRBIJE

to je primer kako NISMO ISTI ,ni priblizno

tvoja mantra je promucaj pa prospi ali ocekivana od tebe. umesto da se zahvalis srbiji i srbima sto vam nisu oduzeti stanovi u srbiji 1991 i 1992 kao sto je to cinjeno srbima u hrvatskoj.
:mazi:

Back