Pogodi !

E pa ubicu vas! Isteklo je vreme a vi niste pogodili! I zasto se vise niko ne igra?
valoranim01.gif

Odgovor : Pierre Bonnard,19. vek, grupa slikara pod imenom Les Nabis.
Da li ima svrhe da ponovo postavim?
Hajde.

I ja sam se malo uspavao.
Nedeljko Gvozdenović,Glava devojke,1945 god.
Autor,inače jedan od najvećih slikara,koje smo imali,što nije samo lično mišljenje,zvao je ovu sliku "Srpska Mona Liza".To je bilo mišljenje još nekih relevantnih,njegovih kolega.Postojao je još jedan komentar o ovoj slici,isto od autora,koji je rekao:"Ovaj lik je svačija majka".Reprodukcija se nalazi u njegovoj monografiji,ako nekoga interesuje.
Toliko o slici.Hvala.

CICIRIPI:
ala je sitno,trebace nam lupa :shock:
Alal vera za duhovitost!!!
Al kad sam ja naučio,možeš vala i ti.Pritisneš lepo na sliku i ona poraste.Ako ni to ne bude išlo,javi pa da stavim novi format.Jbga,zna moderatorka da sam se i ja mučio ko rudar.

Goscica:
Dobro je, m.v., sad samo jos da pogodimo ko je! ;)
Uopšte ne razumem.Meni je skroz izlomljena slika,kad je povećam.Ništa mi nije jasno.
Gošćice,jel može objašnjenje na "srpskom",kako da postavim avatar.Kad ona Wild,wild one,stalno menja,ajd i ja da probam.
Mala ispravka:Ono nije vozić,nego tramvaj oko Kalemegdana,a još kao mala pomoć,čovek uopšte nije bio slikar,već profesor na jednom sasvim drugom fakultetu i nešto kasnije akademik.Umalo jedan od 1300 kaplara.Ako je neko učio o Kosovu i kulturnoj baštini na tim prostorima,sigurno se sretao sa njegovim imenom.Inače,jedan od najznačajnijih Srba XX veka.Možda još jedna pomoć:bio je profesor Miliću od Mačve.Pa povežite,uporedite specifični pokret olovkom...i tako to.
Upozorenje:ako ne pogodite-nastaviću ovako da vas mučim.

Back