Pogodi

Moze se i odraditi uporedni, pa da se vidi ko koga napada :mrgreen:
Sa tvojim Marsom na mom vladaru asc i Marsom od MajorToma na mom Mesecu i Saturnu na mom asc, mislim da je skroz jasno :mrgreen:
Kako te nije stid da lazes, prvo nije moj Mars na tvom Mjesecu, nego moje Sunce na 17 JArca( Mjesec ti je na 20 i nekom stepenu JArca), sto znaci da ne mozes da podneses moju prirodnu dominaciju nad tobom( iako mi to nije cilj), jer ti je Mjesec u JArcu slupan, pa onda do izrazaja dodje "udar" tvog isfrustriranog Marsa iz RAka, koji ne zna da se nosi sa emocijama, pa opozicijom napada moje Sunce, tj smeta ti moj jaki ego , Sunce u 1 polju, i namjerno kao i veceras svaki put iniciras svadju, pa se jos ko fol cudis ko konstruktivne astro dijaloge pretvara u prepirke.:hahaha:

Imas i Veneru na mom Acu, u trigonu sa mojim Mjesecom i Saturnom, pa me ipak malo livo( forumski :D), ali davno sebi rekoh da ni u ludilu ne shvatam ozbiljno zene sa Saturnom i Marsom u RAku, to nisu uravnotezena stvorenja.
Naravno da necu da citam gluposti koje ce me uciti da od bankara vidim geometre i modne kreatore, jer Jarac ima urodjen smisao za svrhu, od koje neki znakovi imaju urodjeni strah :D I nemoj mi vise nista odgovarati, zamolio bih te.

Ti mislis da ja pamtim tvoj stepen Marsa?
Cela argumentacija ti se svodi na kao neko spustanje mojih planeta u karti, jer nemas za sta drugo da se uhvatis. Posto o meni ne znas apsolutno nista, jer ja ovde nisam zbog nekih lovackih prica kao ti, nego me stvarno zanima caskanje o astrologiji. ali o tome ne mogu sa osobama koje su ulicari kao ti, koje nemaju osnovnu kulturu.

Sta bi sa tvojim odlaskom? Gde je zapelo?

Evo od mene jedna, pa kad stignete :D

Pogledajte prilog 580617

Gledam ovu kartu I ne mogu da je dokucim.

ASC Lav a Sunce na MC daje ljude visokog zvanja, poznate, javne sluzbe itd. Mesec kao drugi luminar je takodje u znaku na uglu I sve planete su iznad horizonta, sto sugerise na nekoga ko je okrenut javnosti.

Karta obiluje sangvinijom: Merkur0Jupiter, Venera kao vladar MC je u vazdusnim Blizancima, Mesec u vazdusnoj Vodoliji...sangvinicni znaci su zabavni, vole komunikaciju, informacije. Merkur ide u spaljenost od Sunca sto je cesta odlika ljudi koji vole da pisu, sa Jupiterom pogotovo.

Ovo je osoba koja uziva da se eksponira, svetla u uglovima a podznak Lav. Rodjena je po danu pa su Sunce, Jupiter I Saturn u sekti, pri cemu je ovaj Jupiter pod zracima Sunca jer je orbis manji od 8°.
Ali je u orijentalnoj fazi sto je za superiorce dobro, Saturn takodje, orijentalan, iznad horizonta. Osoba sa velikim ambicijama.

Sad da je na MC Lav mislila bih da je neko plemickog porekla, ovako me buni taj Bik. Bikovi su fiksni I spori, zemljani znak, Venerin, voli da uziva, hedonista.
Mars u 9 p u Ovnu, neko ko ima izrazen odnos ka veri, ili je fanatik ili je odbacuje. Takodje putovanja, kretanje, problemi na putu, Mars je malefik van sekte

Hajde, daj neke smernice. :)

Jupiter vlada 5. i 8.kućom, obe u kombinaciji sa Jupiterom mogu asocitari na neki novac, hmm kocka u 5. iz 8. tudji novac.

Garantovano će biti više nego očigledno kada kažeš o kome se radi. :D

Svaka ti čast za primer! Sada je sve jasnije, lako je biti general posle bitke! :mrgreen:

Ali stvarno taj Jupiter, spaljen od Sunca, Bik na MC, bio je sumnjiv i pretpostavljala sam da ne može biti neki državnik ili političar, ali eto ipak ga je Sunce učinilo poznatim :D

Odličan primer!

Pa Jupiter je ipak vladar 5, neki zabavljac mora biti.
Sa ovim Saturnom u 8 u Ribama, bas primer za nestandardni, "prljav" seks.
Plus prejak Ma, prejaka Ve(Bik) lenji Lav na asc, tesko da to moze da bude drzavnik, "telesna" karta.
I ovaj Merkur je zajedno sa vladarem 5 i 8( zaradjivanje preko 5kuce, i od toga i karijera(sve u 10)
Ipak su ga taj Jupiter i Sunce ucinili nadaleko poznatim u svojoj bransi ni krivog ni duznog.
Citam sad o njemu, hteo je da bude svestenik, to je to 9to polje.
Ali da ne budem general posle bitke :D

Po meni su zenski znaci ipak libidozniji, konkretno mislim na Bika i Skorpiju, eros-tanatos dijagonala :mrgreen:
Ovan/Lav su strastveni generalno pa tu spada i sve sto spada u strast.
Ali zenski znaci su vise orijentisani ka spajanju u vidu zajednice dvoje ljudi.

Možda nemamo istu definiciju požude. :D

U smislu požude, ili sportskog seksa, bez vezivanja, ono samo čist seks.

Ono što sam ja primetila je, da su ljudi koji imaju izražene požudne ili lascivne znake, kao što su Ovan, Jarac, Lav, i delimično Ribe, mogu da imaju seks bez emocija, u smislu one night stand, ili da ga praktikuju bez emocionalnog vezivanja, mogu da odvoje seks i emocije.

Nekako to nisam primetila kod Škorpija koja je zbog vodenog elementa teži tome da se veže, pri tome je i fiksna, kao i Bik koji je znak egzaltacije Meseca.

Ovan, Lav i Jarac su suvi znaci i fali im taj emocinalni dodatak pa ne moraju imati emocije prema osobi sa kojom bi odradili seks, u tom smislu se misli na požudu.
Meni su ženski znaci senzualni, eoritični, hedonistički, a kada su ženske planete u muškim znacima onda su one sklonije tome da preuzimaju tu aktivnu ulogu koja je više u muškoj prirodi ( Ovan i Lav su muški znaci ).

Mada, realno oni su imali i skroz drugačije vidjenje seksualnosti, to je isto jasno. :)

Poslednja izmena:
a da to jeste, za one night stand zenski znaci nisu bas tipicni.
Mada mogu i oni u odredjenim fazama da idu u tom smeru, ali motivi su razliciti, ovde bi pre bila neka razocaranost, rezigniranost, kod vatrenih je vise iz sporta, avanture.

Jel može novi primer?

Šta vam upada u oči, šta vam je markantno u ovoj karti:

astro_2atw.72349.110187.png

Znam ko je :/

Meni je on i dalje misteriozan skroz, kao i sve javne licnosti sto imaju vladara asc u 12, kao tu su oni, ipak su javne licnosti sve je kod njih transparentno, slikani intervjuisani non stop ali nekako ne moze covek da se otrgne utisku da o njima nista ne zna (kod njega na sve to ovo u Skorpiji)
Kod njega mi je i ovaj Mars u Vagi prilicno upada u oci da kazem, verovatno zato sto je najblizi Mc-u i dispozitor je vladara asc...zavodnik :mrgreen: , igra ulogu u javnosti.

U pitanju je Elvis Preasley, vladar ASC u 12 kući, samodestrukcija, droge, alkohol ( vodeni znak Škorpija ) u kvadratu sa Saturnom ( glumac izmedju ostalog ...

Nego, šta mislite, šta se ovoj osobi desilo 2014. godine proleće/leto?

Stavljam kartu sa svim planetama zbog onih koji ih koriste.

astro_2gw_zzzz.65328.31009.png

Nešto vezano za glavu, za majku ili kuću/porodicu. Ima u tom solaru Mars konjukcija severni čvor na vrhu osme, to može biti da je neko upucan ili udaren u glavu, ili prosto napadnut. Takođe ima i Ribe tu naglašene i vidim Neptun na IC u natalu, Vodolija neki iznenadni događaji, velike nesreće na kolektivnom noivou, a te godine je bila ona poplava u Obrenovcu, šta znam...
Msm ta osoba ima taj veliki trigon, pa deluje da joj to ništa nije teško palo, ili da se snašla u toj situaciji, tj. preživela. E sad, vidim da je umešana i druga, kuća i peta, koliko je izgubila... Msm ja odmah vidim nešto crno...

Nešto vezano za glavu, za majku ili kuću/porodicu. Ima u tom solaru Mars konjukcija severni čvor na vrhu osme, to može biti da je neko upucan ili udaren u glavu, ili prosto napadnut. Takođe ima i Ribe tu naglašene i vidim Neptun na IC u natalu, Vodolija neki iznenadni događaji, velike nesreće na kolektivnom noivou, a te godine je bila ona poplava u Obrenovcu, šta znam...
Msm ta osoba ima taj veliki trigon, pa deluje da joj to ništa nije teško palo, ili da se snašla u toj situaciji, tj. preživela. E sad, vidim da je umešana i druga, kuća i peta, koliko je izgubila... Msm ja odmah vidim nešto crno...

Dobro je što si uradila i solar, to mi se svidja da se ne oslanjamo samo na tranzite. :)
Dobro si povezala, nepredvidjeni događaj, daa bila je poplava ali ova osoba tada nije bila tu, ali si dobro predosetila simboliku vode.

2104. godine se godišnja profekcija vratila u prvo polje i na natalni ASC, što je uvek veoma značajno i važno u životu svakog pojedinca.

Znači znak godišnje profekcije je Devica, a u znaku na ASC se nalaze Saturn i Mesec, i ova konjunkcija je potpuno obeležila život ove osobe.

Izrađena u Morinisu ova natalna karta bi izgledala ovako:

zz.png

Vodolija/Devica, vladar ASC je Merkur u Vodoliji spaljen od Sunca kao i natalni Mars.
Vodolija je sangvinični znak dok su Devica, Saturn pa i Venera u znacima zemlje kojima vlada melanholičan temperament.
Ova dva temperamenta su medjusobno kao stranici jedan sa drugim i često dovode do jakih frustracija i nestabilnosti, burnog života punog preokreta ( 6 polje je kadetno i nestabilno polje i donosi nagle preokrete a često i sklonost nesreći usled nekih nepredvidjenih okolnosti )

Planete koje su u averziji ka svom domicilu su kao brod bez kormilara, njima se ne može upravljati, što donosi često neke potpuno nepredvidive situacije i okolnosti.

Rodjenje je noćno pa je Saturn na ASC van sekte i veiki je malefik ovoj karti.

U klasičnoj astrologiji Saturn često siboliše i udaljenost, distancu, izolaciju ali i velike brodove.

2014. godine profekcija dolazi na natalni ASC i pokreće se značaj ove natalne konjunkcije na ASC - Saturn 0 Mesec.

zzPro.png

U solaru za 2014. godinu solarni ASC je u Raku pa se opet ističe uticaj ove natalne konjunkcije. Gomilanje signifikatora kroz različite preditkivne metode daje mu na značaju i važnosti i potvrđuje njegove signifikacije.

zzSol.png

Saturn tranzitira znakom Strelca i u solaru je takođe u konjunkciji sa Mesecom i kvadratu sa natalnom konjunkcijom.
Natalno Sunce, Merkur i Mars su u 9 polju solara, tako da sada već imamo neka svedočanstva:

Ova osoba je 2014. godine iznenada dobila ponudu da ode na brod ( mali brodić, znači ne kruzer ) jer se tražila unajmljena posada od desetak ljudi, koja bi išla na put preko okeana. Na okeanu je provela skoro pola godine lutajući od obale do obale i po raznim zemljama.

Saturn u tranzitu u znaku Strelca 90 SA0MO i ASC, na mnogo načina je natalna konjunkcija Saturna i Meseca i sva njegova simbolika, došla do izražaja...inače ovu osobu ta natalna konjuncija prati celog života, kroz različite vrste izolacije, više prinudne.
I majka koja je vrlo komplikovana, nabija osećaj krivice, odgovornosti, znači jedan psihički naporan odnos ( Devica ).

Pa to ne bih znala, jer za mene nema. :D

Ali si dobro predosetila simboliku vode.

Ova osoba ima vrlo komplikovanu životnu priču, kod nje se baš vidi kako Saturn kada je malefik van sekte u aspektu sa svetlom rođenja i još u znaku ASC ( jer je karta noćna pa je Mesec svetlo rođenja ) zna da život učini komplikovanim i teškim.
I taj put je bio vrlo opasan, možda je to simbolika Marsa, nije tu bilo puno uživanja.

Pogledajte prilog 660565

Sta biste rekli o ovoj karti? Muski horoskop je u pitanju.

Može da se gleda sa nekoliko osnova.

1. Mars na osamnaestom stepenu je ovde potpuno jak sa takvom postavkom Plutona koji vlada Osmom kućom. Kobni osamnaesti stepen! Ovo je sudbinska postavka Marsa koji se okreće prema modi ili modnim trendovima (Vaga), a pogotovo muškim. S jedne strane može dati modnog kreatora ili kritičara modne industrije, dok s druge strane može da pruži i nekoga ko izuzetno mrzi modu (Merkur i Uran) i trudi se da je ospori ili uništi. Venera u lošem položaju, daje nemili događaj prema ženama, ili u ovom slučaju, Vagi, odnosno svemu što se vezuje za kreativni doživljaj. Recimo da je u pitanju moda jer imamo kvadrate sa planetama u Prvoj kući (odevanje, spoljni izgled). Postoji i problem s alkoholom koji je veoma izražen u ranim godinama još, kasnije se to pretvara u neku vrstu opijata ili droge, nakon tranzita 1999. godine. SMČ u 12 Ribe naglašava zatvorsku kaznu, sudbinsku. Zatvor ili Samoubistvo? Tako da ću reći da mislim da si postavila nekakvog ili silovatelja (mada mržnja prema ženama nije ispoljena naročito jer imamo i Merkur i Uran u Vagi, tako da ću to da otpišem) ili ubicu ili generalno kriminalca, a u najkraću ruku nekoga ko u ranom detinjstvu pravi gluposti, a kasnije se popravlja. Mada da li je to tako, ne znam jer me mrzi da gledam dublje. Mislim da se radi o muškarcu.

Priodni vladari, ko je jači
2. Saturn, Mesec i Venera dominiraju kartom. S obzirom da se radi o kući 1, a da je Mars u Strelcu, vidimo da se radi o pucnjavi jer su Bik i Vaga napadnuti Bikom. Bik koji napada samog sebe, drugim rečima. Bik koji sebi (Venera) skida rogove (Saturn Mesec), da pobegne od sebe? Jedino mi na um pada samoubistvo (8 Mars Strelac) vatrenim oružjem, ali Neptun u Škorpiji me upozorava na to da mora doći preko simbola Bika (pištolj bik, puška bik, hrana bik, sok bik, davljenje bik, vrat bik). Ako ništa od toga, onda bubrezi vode dalju priču. Bubrezi otkazuju '98. Gnoj, napad, smrt. Sada je samo pitanje da li ovaj muškarac umire pre te godine ili ne, a za to se gledaju tranziti za tu godinu i upoređuje se sa natalnom kartom. Dakle, '96, '97 i '98 solari, posmatranje 8me kuće i svega što se tiče tog nemilog Marsa.

3. Ako gledam dublje, onda zalazim u stepene. MC prvo i osnovno je na 22 stepenu samoubistva, a Saturn kao glavni u karti nalaže na nešto što se odigralo, a što je potreslo javnost. Dakle, neko žešće ubistvo, koje sepozevuje prvo za Bika (hrana, vrat), a onda i za Vagu (moda, muzika čak).

Mars u Strelcu je koban, to je i više no očigledno. Tako da bih zaključio da se radi o nekome ko je ili ubijao preko hrane, ili pištoljem, ili je poznat po ubistvima u državi koja je u znaku Bika, ili je ljude davio po vratu.

Upadam samo, ne citam postove od A do SH ali mi je presmijesno - ovo pokazuje osobu koja daje modnog kratora ili kriticara ili nekog ko mrzi modu.

A ova planeta odje daje osobu koja je zgodna ili privlacna ili ruzna.

A ovo odje znaci da je osoba tiha, mirna ili je hiperaktivna. A ovaj 47. stepen ove planete znaci da je osoba povucena ili je previse slobodna.

Upadam samo, ne citam postove od A do SH ali mi je presmijesno - ovo pokazuje osobu koja daje modnog kratora ili kriticara ili nekog ko mrzi modu.

A ova planeta odje daje osobu koja je zgodna ili privlacna ili ruzna.

A ovo odje znaci da je osoba tiha, mirna ili je hiperaktivna. A ovaj 47. stepen ove planete znaci da je osoba povucena ili je previse slobodna.

To je tako u astrologiji. :lol: Neko rođen sa puno novca, neko mora da krpi kraj s krajem. I tako ljudi žive misleći da je novac mnogo bitan. :think:

Back