Poginuo Toše Proeski

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Читајући овај форум, не могу а да се не запитам зашто га македонска православна црква, непризната, не канонизује лепо, кад је такав анђео.

А и сви ви што нисте могли да гледате сахрану, јер не бисте издржали, питам се шта ће се десити кад вам умре неко близак...

Стварно не желим да будем груб, али на овој теми је толико апсурдних ствари, да то може човек да потресе, каквог сте идола направили. Ако је Тоше био верник, као што кажете, не би му се свидело ово. Никако.

Тоше,нека ти је лака земља. Надам се да си заслужио вечни мир.

I ako podjes podji gorom
neka u lisju trepti dusa brujna
I ako podjes podji zorom
neka se svjetli staza jedva cujna
I ako brodis brodi valom
neka se kolijevka sretne s grobom
I ako hodas hodaj zalom
nek' progovori zemlja s tobom.

I ako ljubis ljubi stijenu
nek' ljubav nadje ljubav kamen
I ako trazis trazi njenu
nek' bukti zemlja zemlja plamen
Ti hitaj moru hitaj zori
Ti brodi noci brodi bruju
Ti pjevaj o njoj pjevaj gori
Ti ljubi spokoj i oluju
Ti nadji zemlju hodi gaju
besmrtan bices u tom sjaju.
ZBOGOM JASNO SONCE MAKEDONSKO.......SPIJ S ANĐELIMA

Premlad, prerano otišao.
Premnogo još mogao da da. Sebi. Svetu.
Takva pogibija dovede u pitanje postojanje nebeske pravde.
Ne znam šta da kažem... Ovakve nesreće me zaneme...

Ipak, za svojih malenih 26 godina postigao je više nego što mnogi ne mogu za ceo život.
Ljubav, poštovanje...
Pamtiće ga... kroz pesme... valjda je i to neko postojanje... ili samo uteha... šta on ima od toga što ga se sećaju...
Nadam se samo da postoji svet bolji od našeg... negde...

@Miki 13991

Da je Toshe ziv ovoga ne bi ni bilo. A mi imamo prava da tugujemo. Imao prava da mislimo svashta o njemu. I nismo napravili idola od njega. Nego neki jednostavno ne shvataju... Samo izrazavamo svoju tugu shto je otishao jedan mlad, talentovan i pre svega dobar chovek.
A shto se sahrane tiche- svakako bih gledala da nisam kasno saznala na kojoj televiziji je prenos. Takvim sahranama (sahranama mladih ljudi) sam vec prisustvovala, tako da mi nije problem da odgledam to... Jes' da me podseca na sve te bolne trenutke,ali to, jedna sveca koju cu svakako upaliti (ovih dana nisam mogla, ali hocu prvom prilikom) i pisanje na netu su jedini nachin da odam poshtu Toshetu...

Нисам се обраћао теби анцика, него сам уопштено рекао. Једно је одати пошту, као што си ти урадила у свом посту, а сасвим друго причати о њему као безгрешном најбољем певачу на свету. Да, не би било овога да није погинуо, али он је био скроман момак, кол'ко сам схватио, и сигурно му се не би допало шта су људи направили од њега.

Нисам се обраћао теби анцика, него сам уопштено рекао. Једно је одати пошту, као што си ти урадила у свом посту, а сасвим друго причати о њему као безгрешном најбољем певачу на свету. Да, не би било овога да није погинуо, али он је био скроман момак, кол'ко сам схватио, и сигурно му се не би допало шта су људи направили од њега.
Nisam ja to ni shvatila kao da si se obracao meni. Bio je skroman i dobrodushan i kao takvog treba da ga pamtimo... Mada ja ne volim shto vec sad moram samo da ga pamtim... Shto mu Bog nije dopustio da nam josh peva?? Samo je hteo da zivi... Nije jurio za parama kao shto to chine mnogi. Bio je istinski chovek, vredan poshtovanja...

Za Toseta Proeskog sam cula jako davno kada u Srbiji nije bio poznat..Imao je album prvenac sa predivnim pesmicama..Prosto ne mogu da verujem da je mrtav!Zasto nijedan narodni pevac nije stradao,vec ON????Uzas.... Jedna prelepa pesma mi je bila himna celu srednju skolu sa albuma prvenca : "...tvoj te baknezi na moj te beli kosuli,cela nok mi budat spomeni..Dve nedeli , razdeleni , i osameni ,zar nekoj moze da te zameni..." Zar neko moze da ga zameni?! Jako sam tuzna.

jebbote samo se jedna osoba na celoj krsti setila da otvori temu kad je umro pravi pevac.Gospodin Pavarotti.a za ovog svi nesto emovisu...

@marge: nije bitno...

Iako nije lepo da se puno replicira u ovakvim slucajevima, moram da primetim da jr Tose bio !=== puta kod nas, da je pricao srpski veoma dobro, da je pevao na srpskom, da je gostovao u emisijama itd., i da nije na mestu ovo uporedjenje. Ipak, imao je svega 26 godina, a to je mlada mladost...

A ja mislila da nisam normalna shto me toliko pogodilo i da ce mi se svi chuditi shto tugujem... A ono cela Srbija plache... A bilo mi smeshno kad sam chula da su za Titom plakali ljudi...

I ja . Cak mislim da sam upala u neko bolesno stanje tuge, iako nisam preterano slusala njegovu muziku. A secam se kad je Tito umro, bila sam mala, ali isto tako je bio neki osecaj mucnine, mada nikako nije za uporedjenje. Danas kad sam se probudila, bilo mi je cak jos teze nego juce. Ne znam sta je to, stvarno je cudo...

katy, "idem gore" je naravno znacilo "idem u Hrvatsku, posto je Hrvatska valjda otprilike iznad Makedonije. One pesme koje sam cuo ne tumacim da imaju veze sa smrcu
.

Па, наравно да је значило, али како је то рекао :cry: kao da je znao sta ce ga strefiti....
Jaoj Boze, svaki put pre nego sto zaspim pozelim da se probudim i da je sve ovo samo ruzan san....:cry:

ej
jedino logican odgovor
zasto suvise brzo nestaju ljudi koji su jako kvalitetni i koji imaju ovoj planeti nesto ponuditi,jeste ,,,
taj da,,mozda mi nismo ovde da bi suvise uzivali
svako ko prevazilazi okvire i ko pruza uzitak ljudima vise nego sto treba,on bude sklonjen..
valjda je eva za to zasluzna...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back