Poginulo dvoje dece jer država još nije obnovila njihovu poplavljenu kuću.

LeoneMontana

Domaćin
Poruka
4.894
TRAGEDIJA NADOMAK DONjEG MILANOVCA Vatra progutala devojčice u snu!

POBEGAO OD POPLAVA

ŽIVOJIN Bosilkanović je do jula živeo u selu Mosna, gde je imao kuću koja je oštećena u julskim poplavama koje su pogodile taj kraj.

- Nisam imao novca da obnovim kuću pa sam, kao privremeno rešenje, odlučio da odem kod roditelja na pojatu - plače Živojin. - Kud sam odlazio iz Mosne, kukala mi majka. Da sam ostao, makar i u takvoj, polusrušenoj kući, deca bi mi bila živa.

Sjećate se kad ste zvali donatorski broj, ovo se i vas pita?

Jedini uslov im je bio da oni nadgledaju radove i da ne daju novac našoj vlasti.

С којим правом бацају љагу ти папини подрепаши на наш часни народ сироти и добри?

Испада да би неко покрао све живо и још полизао џакове са цементом изнутра да нема надзора тих Пољака. Баш ме то вређа.

U moj kraj je došlo nekoliko Poljaka ispred neke njihove humanitarne organizacije. Za nepuna dva mjeseca obnovili su 80 kuća. Jedini uslov im je bio da oni nadgledaju radove i da ne daju novac našoj vlasti.

Iskustva sa ex YU republikama su takva.
Jos 1995 je vec bilo normalno da vlade i humanitarne organizacije stranaca (ne nasih emigranata) iskljucivo pomazu donosenjem zive robe.
Svajcarska je prvo davala novac, pa nijedna od racunarskih ucionica, oprema za fabrike nije bila izgradjena, a onda su promenili stil, sva roba stize iz CH.
Jeste da su placali i carinu , ali su samo tako radili...Kasnije i svedjani, danci...
Znam recicete, tako pomazu svoju ekonomiju...sa 90x30 racunara....svajcarska tesko da je zato velika zemlja...

Kad se videlo da nasi politicari nece da uzmu novac za renoviranje pruge zato sto je uslov nadgledanje radova i racuna, imidz je zacementiran.
I dan danas Srbija vazi za drzavu gde su politicari alavi seljaci gde je jedan u 200 onaj kojem dodje nesto pa odradi 50% od dogovorenog.
Narod shvataju kao totalno politicki nepismen, drustveno nepismen, primitivan i zatucan.
Jos Labus je stvorio imidz da nama ne trebaju posteni investitori...oterao ih je masovno...
Ostalo je da i danas drzava ne postuje sopstvene zakone i obecanja koja potvrdi i na svom sajtu i u zakonu...osim ako ne podmitite nekog ministra ili fantom politicara iz tima (npr Dinkic je uvek u timu makar ne bio u vlasti)....

Back