Podznak skorpije

Gledas osu polja u kom je sazvezdju.I drugi se uzima u tumacenje, narocito ako je polozena planeta.Pojacava upliv drugog ukoliko je svojom prirodom slicna.Moze doneti nesklad ukoliko odudara prirodi prvog ili drugog ili pravi los aspekt sa prirodnim vladarima.Njihovi polozaji se takodje uzimaju u tumacenje sazvezdja, planete vladari znaka gde su polozeni sve sa stepenom, aspekti vladara i osa.

Gledas osu polja u kom je sazvezdju.I drugi se uzima u tumacenje, narocito ako je polozena planeta.Pojacava upliv drugog ukoliko je svojom prirodom slicna.Moze doneti nesklad ukoliko odudara prirodi prvog ili drugog ili pravi los aspekt sa prirodnim vladarima.Njihovi polozaji se takodje uzimaju u tumacenje sazvezdja, planete vladari znaka gde su polozeni sve sa stepenom, aspekti vladara i osa.

Samo mi nije jasno osa sazvezdja kako se gleda, odbradovao si me dosta ovim, jel osa pola polja ili kako? Hvala na odgovoru.

Osa polja.Svaka pada u neko sazvezdje.Recimo osa petog pada u Lava.Ukoliko je tu Sunce pojacace upliv.

Na ovoj karti osa petog pada u Lava i Sunce je u petom sto pojacava upliv samog polja.Ali nalazi se u Devici a tu su Mesec i na samom pocetku znaka Saturn.I ovde je Devica odnela prevlast u odnosu na Lava jer Devica je zemlja, Saturn teska planeta i Sunce se reflekuje kroz osobine Device.Mesec pojacava ukoliko je zenska osoba jer su iste podloznije Mesecu dok su muskarci Suncu.
stefanSolar2007.gif

Hvala na objasnjenju, znaci osa polja je Vrh polja, tkaso ga zovem, ja sam mislila drugacije, da se polozaj vladara, u ovom slucaju sunce uzima kao glavni okvir, i dispozitor i aspektovanost, a planete u polju, kao sekundarni, govore o dogadjajima, hvala ti.

Hvala na objasnjenju, znaci osa polja je Vrh polja, tkaso ga zovem, ja sam mislila drugacije, da se polozaj vladara, u ovom slucaju sunce uzima kao glavni okvir, i dispozitor i aspektovanost, a planete u polju, kao sekundarni, govore o dogadjajima, hvala ti.

i planete i polja govore o desavanju/nedesavanju, puno, prazno, aspekti ose, neaspektovana....u natalu nema podele na primarno i sekundarno jer svaka tacka horoskopa je povezana sa drugom

u horoskopu iznad ne uzimas sunce vec aspekt pomracenja so mo, peto polje i znak deve, to nosi horoskop ...na tu bazu povezujes ostalo

polje 12 je prazno i nema planeta, ali ne moze se reci da ne donosi radnju i da se sunce vodi glavnu rec, jer vladar 12 je neptun u raskoraku osi polja 5 kojim vlada sunce, a iako je prazno odrazava svoju prirodu preko neptuna na detriment gde je licnost doticne fokusirana i na dogadjaje u mladosti, samim tim i na osobine sunca u polju 5 koje bi donelo drugaciju radnju i desavanja da neptun ne pravi opoziciju osi polja u koje je polozeno

Devica/skorpija ovde :D Moze li neko nesto vise da mi kaze osim toga da smo namcori xD

Ja sam Devica, a u podznaku Skorpija.. Drago mi je sto sam u podznaku Skorpija zbog nekih stvari. Sve lose osobine Device pokriva Skorpija :) Kao Devica, mora sve da bude po mome, ako ne bude, otpisan si ;) a Skorpija opet gleda da to nekako resi.. Zajednicka osobina im je da uvek sve moraju da znaju i tako i uglavnom bude, svaku sitnicu provere da tek onda zakljuce. Do sad nikad nisam bila ni malo ljubomorna, dok nije poceo da prevladava podznak, tj Skorpija..

Osa polja.Svaka pada u neko sazvezdje.Recimo osa petog pada u Lava.Ukoliko je tu Sunce pojacace upliv.

Na ovoj karti osa petog pada u Lava i Sunce je u petom sto pojacava upliv samog polja.Ali nalazi se u Devici a tu su Mesec i na samom pocetku znaka Saturn.I ovde je Devica odnela prevlast u odnosu na Lava jer Devica je zemlja, Saturn teska planeta i Sunce se reflekuje kroz osobine Device.Mesec pojacava ukoliko je zenska osoba jer su iste podloznije Mesecu dok su muskarci Suncu.
stefanSolar2007.gif

Hmm, po meni je ovo više Lavovska karta. Sa jakom Devicom, skoro jednako jakom kao uticaj Lava.

Vladar Asc Venera u Lavu, i stelijum u petoj, sa sve Suncem.

Ova osoba mi je na prvi pogled najviše Lav, Devica, Škorpija, Bik. Taj neki miks.

Asc u znaku egzaltacije Meseca, sa kojim je u trigonu. Meni je baš lepa ova energija između ove prve i pete.

Takođe osoba koja insistira da je poštuju, i to otvoreno i kaže. I veoma korektan i ravdoljubiv saradnik.

Takođe mi je interesantnan ovaj T-kvadrat Marsa, Plutona i Merkura/Sunca, tj. srednje tačke između ta dva, na osi Škorpija/Bik/Devica. Tj. 2/8/6.

- - - - - - - - - -

A jarac/skorpion

Sazvežđa se pišu velikim slovom. Jarac/Škorpija.

Hmm, po meni je ovo više Lavovska karta. Sa jakom Devicom, skoro jednako jakom kao uticaj Lava.

Vladar Asc Venera u Lavu, i stelijum u petoj, sa sve Suncem.

Ova osoba mi je na prvi pogled najviše Lav, Devica, Škorpija, Bik. Taj neki miks.

Asc u znaku egzaltacije Meseca, sa kojim je u trigonu. Meni je baš lepa ova energija između ove prve i pete.

Takođe osoba koja insistira da je poštuju, i to otvoreno i kaže. I veoma korektan i ravdoljubiv saradnik.

Takođe mi je interesantnan ovaj T-kvadrat Marsa, Plutona i Merkura/Sunca, tj. srednje tačke između ta dva, na osi Škorpija/Bik/Devica. Tj. 2/8/6.

- - - - - - - - - -

Sazvežđa se pišu velikim slovom. Jarac/Škorpija.

Devica nema nista sa lavom, devica je zemlja, lav vatra. Venera jeste u lavu ali u padu. Vidis kakva je, ide prema Saturnu i pomracenju, losa sa Neptunom. Nema snagu. Da je bar iznad horizonta pa da bude upravljeno na lose, ali ovako vise dodje nekako otuzna.

- - - - - - - - - -

Moguce i da je silovana, Ve 180 Ne, Ma 180 Pl, Mo So 180 Ur.

Zašto kažeš da joj je Venera u padu? Jer ide prema Devici, ili jer je dispozitor u Devici...

Msm, skroz mi je ovo naglašen arhetip Lava, vladar Asc ne samo u Lavu nego i na vrhu pete.

Tom logikom je i moja u padu... Isto Venera u Lavu, Sunce u Devici...

Back