Podrzite sutrasnje proteste radnika iz Kragujevca u Beogradu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zakljucace ti temu jer pozivas ljude na okupljanje sto je zabranjeno pravilnikom. :p

Autorska tema

Sutra prevareni radnici iz Kragujevca dolaze u Beograd ako ih policija ne blokira ranije. Opsta je yabrana podacima o protesta jer cak nazovi opozicionmi drugosrbijanski mediji(danas, nova s, n1) cute i podrzavaju Vucica. Zato je od velike vaznosti da sutra obiacn narod u Beogradu podrzi proteste.
Ali podrzavam

Autorska tema

Sutra prevareni radnici iz Kragujevca dolaze u Beograd ako ih policija ne blokira ranije. Opsta je yabrana podacima o protesta jer cak nazovi opozicionmi drugosrbijanski mediji(danas, nova s, n1) cute i podrzavaju Vucica. Zato je od velike vaznosti da sutra obiacn narod u Beogradu podrzi proteste.
Protest je organizovao sam Vučić.

Naravno, podrška radnicima. Nek oni pošalju svoju decu u Slovačku da crnče.

Zahtevi su dostojne otpremnine i da se ne šalju radnici nasilno u Slovačku. Ne znam šta če uopšte građani ekonomskog tigra i zlatnog doba u Slovačkoj?
Koliko sam razumeo, odlazak u Slovačku je na dobrovoljnoj bazi, a otpremnine su svakako definisane zakonom... ako je tako, a jeste, šta je onda razlog protesta?

Ne razumem.

Koliko sam razumeo, odlazak u Slovačku je na dobrovoljnoj bazi, a otpremnine su svakako definisane zakonom... ako je tako, a jeste, šta je onda razlog protesta?

Ne razumem.
A jel razumeš kojim je zakonom definisano da država posle svih godina subvencija i pomoći Fiatu sad opet da 50 milki da bi Fiat otpustio 1600 radnika?
I zašto ne pokažu taj novi 100x bolji ugovor sa Fiatom?

A koliko je dobrovoljan videćemo, naročito posle ovakvih naslova u državnim medijima.
https://www.novosti.rs/ekonomija/vesti/1127605/fabrika-fiat-radnici-program-najnovije-vesti

A jel razumeš kojim je zakonom definisano da država posle svih godina subvencija i pomoći Fiatu sad opet da 50 milki da bi Fiat otpustio 1600 radnika?
I zašto ne pokažu taj novi 100x bolji ugovor sa Fiatom?
Otpremnine su otprilike trećina prosečne bruto mesečne zarade puta broj godina staža kod poslodavca. Tako je svugde.

Nema to veze sa Fijatom, ugovorima i subvencijama.

Hoce i dalje da rade privatno a plata leze dok se ne radi. Tako su funkcionisali mesecima, pa i godinama...
Da je ta plata dostojna čoveka ne bi oni radili privatno. Zlatno doba, plata kikiriki.

Otpremnine su otprilike trećina prosečne bruto mesečne zarade puta broj godina staža kod poslodavca. Tako je svugde.

Nema to veze sa Fijatom, ugovorima i subvencijama.
Možda tebi simpatizeru vlasti nema veze. Nek da meni država 50 miliona da otpustim svoje radnike?

I to je naknada za tehnološke viškove do 10% otpuštenih radnika, za više treba socijalni program i aminovanje države koje u ovom slučaju ne manjka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back