Podržavati nečije želje i hobije...

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Da li to može da bude bitan problem u vezi?!
Kad je neko posvećen nekom cilju, a to ne uspeva?!
Okej jedno su žene koje kupuju cipele, ali nisu ništa bolji muškarci kad ulažu u nekakve neisplative snove, na primer troše pare na oldtajmere ili nešto slično.
Muškarac otvori firmu jer mu se to sviđa iako je potpuno suprotno sa zdravim razumom. Potroši gomilu para, pa mu se to odrazi i na porodicu, ostavi ga žena, jer je klošar.

Da li poznajete neke veze koje su pukle zbog hobija ili loših investicija?

Hobi i zelje su htjenja koja
treba podrzavati ali
ako krene po zlu
kuca se mora vratiti osnovama i debelo zaokruziti
Odlivu i Prilivu a,
onda uciti na greskama
takodje ce doci na vidjelo sta je hobi a sta
neorjentacija...
...hirovi, hobiji ili riziko_ulaganja
nemaju pokrica osim
ako dostize preostali novac
Vrijeme je kad ne postoji rezervni polozaj a,
narociti polozajnici...
Doba Nuovo...

Okej jedno su žene koje kupuju cipele, ali nisu ništa bolji muškarci kad ulažu u nekakve neisplative snove, na primer troše pare na oldtajmere ili nešto slično.
Muškarac otvori firmu jer mu se to sviđa iako je potpuno suprotno sa zdravim razumom. Potroši gomilu para, pa mu se to odrazi i na porodicu, ostavi ga žena, jer je klošar.

ljude koji su mi bliski uvek podrzavam na takvom putu.
Malo si skrenuo sa teme koju si postavio sa tom pricom: ,,muskarac otvori firmu..." To je vec neki korak i investicija kada hobi prelazi u primarni posao.

I ovo zavisi od motivacije i percepcije dotičnog.
Ti posmatraš stvari zrelo, ali neki i nisu baš takvi.
mislim da smo najsercniji ljudi koji radimo posao koji volimo i od toga mozemo da zivimo po nekim licnim prohtevima, koji nisu svima nama isti...
level ispod toga je neki hobi koji amortizuje nesrcene sate zivota i daje zlatnu nit...
ispod ove dve opcije su samo leveli pakla, bez obzira na novac ima li ga iz nekih izvora (npr kod osoba koje su izdrzavane) ili je ivica egzistencije, to su frustracije i zauvek nesrecni ljudi.

200.gif

ispod ove dve opcije su samo leveli pakla, bez obzira na novac ima li ga iz nekih izvora (npr kod osoba koje su izdrzavane) ili je ivica egzistencije, to su frustracije i zauvek nesrecni ljudi.
Zašto posao izaziva toliku frustraciju?!
Meni lično ne bi bio...
Odradim profesionalno pa makar radio u restoranu brze hrane ili pekari što mislim da je najgore za mene lično...

Meni lično ne bi bio...
Odradim profesionalno pa makar radio u restoranu brze hrane ili pekari što mislim da je najgore za mene lično...
nije poenta u ,,odraditi" to zvuci drugacije od onoga u odnosu sebe da zamislis da narednih 10-20-30-40 god radis posao koji ne volis, vec bas to-odradjujes bez zadovoljstva

nije poenta u ,,odraditi" to zvuci drugacije od onoga u odnosu sebe da zamislis da narednih 10-20-30-40 god radis posao koji ne volis, vec bas to-odradjujes bez zadovoljstva
Pa ko još voli posao?!
Što si na većem mestu veći problemi, izazovi i pritisci.
Najbolje biti portir odnosno radnik obezbeđenja, ali to je život kornjače koja nikad nije izašla iz oklopa.
Ne iskusiš život ako nešto ne pokušaš više i bolje.

A ako bi da radiš samo ono što voliš meni to otprilike deluje kao detinjasti san, retko ko to uspe.
Posao je nešto drugo... Misliš da na primer zubarka koja radi 9 sati čeprkajući po tuđim ustima voli svoj posao?!
- Ne voli, ali je navikla.
I nije mnogo drugačija od prodavačice u pekari koja sličan posao radi 8-9 sati, samo ima više znanja, veština i veću spremu.

Isto i medicinske sestre koje presvlače babe i dede i menjaju im pelene u staračkom domu.

A ako želiš da radiš samo isključivo ono što voliš i istinski težiš tome, ja nisam siguran da je to recept za sreću.
Deluje mi kao recept za žestok zayeb. Nije život cvijetno polje da sve bude sjajno i bajno, više je borba sa nadogradnjama.
Učiš i sebe nadograđuješ.

Dok te roditelji vade lako je. Čim sam kreneš shvatiš da moraš malo i da se pomučiš.

Pa ko još voli posao?!
Što si na većem mestu veći problemi, izazovi i pritisci.
Najbolje biti portir odnosno radnik obezbeđenja, ali to je život kornjače koja nikad nije izašla iz oklopa.
Ne iskusiš život ako nešto ne pokušaš više i bolje.

A ako bi da radiš samo ono što voliš meni to otprilike deluje kao detinjasti san, retko ko to uspe.
Posao je nešto drugo... Misliš da na primer zubarka koja radi 9 sati čeprkajući po tuđim ustima voli svoj posao?!
- Ne voli, ali je navikla.
I nije mnogo drugačija od prodavačice u pekari koja sličan posao radi 8-9 sati, samo ima više znanja, veština i veću spremu.

Isto i medicinske sestre koje presvlače babe i dede i menjaju im pelene u staračkom domu.

A ako želiš da radiš samo isključivo ono što voliš i istinski težiš tome, ja nisam siguran da je to recept za sreću.
Deluje mi kao recept za žestok zayeb. Nije život cvijetno polje da sve bude sjajno i bajno, više je borba sa nadogradnjama.
Učiš i sebe nadograđuješ.

Dok te roditelji vade lako je. Čim sam kreneš shvatiš da moraš malo i da se pomučiš.
ajd ne sery...jeste da ispada da je luksuz danas raditi posao koji volis, a sta tebe konkretno sprecava da se npr edukujes ili izvestis u necemu sto zaista volis i od toga da zaradjujes?

Iz dva razoga: ne zaradjujes dovoljno i nemas dovoljno slobodnog vremena za sebe.
Da bi ostvario jedno i drugo moras raditi nesto trazeno, sto se dobro placa,
i sto ima fleksibilno radno vreme. Dakle, najbolje raditi za sebe...
Tu dolazimo do otvaranja fitme... svakako da nije sigurno,
aii sigurnost obavezno povlaci gornje dve stavke. Nista lakse, nego
danas izgubiti posao....

Ako neko uči iz svojih loših investicija i neuspeha, onda to zapravo i nisu neuspesi već stepenice u sazrevanju koje će voditi do nečeg uspešnog i profitabilnog. Međutim, ako se loše investicije i neuspesi ponavljaju u nedogled, bez da se iz njih nešto nauči i promeni, onda je jasno da to nije dobro. Tako da nema pravila. Neko napusti školu jureći svoj san da radi ono što voli pa postane klošar, a neko uradi to isto pa postane milijarder.

Back