Podrska za ugojiti se

Ja sam do 28. godine imala 54kg na 180cm i potpuno razumem frustraciju zbog mršavosti.
Jeste, ima garderobe koja ti bolje stoji nego krupnijim devojkama, ali većina stvari visi kao na ofingeru...još ako si predugačak za svoj konfekcijiski broj :roll:
Ključnjače štrče oči da izbiju, kukovi takođe, rebra izbijaju, noge k'o grisine, svaka koska zgloba štrči....a kad te satera neki stres ili napor pa ti nabaci podočnjake i uzme još kilo dva...izgledaš k'o bolesnik.
Ima svojih prednosti, ne kažem, ali ima ih kao što ih svaki tip građe ima.
I podjednako je teško mršavima da se ugoje kao i krupnijima da smršaju, to ne veruje ko nije doživeo.

Nemam savet za hranu, latisa. Ja sam jela kao mećava, i to ne samo iz moje perspektive, nego se svi oko mene zgražavali količinom hrane koju ja mogu da strpam u sebe, i ništa. Kad sam bila adolescent, tj. kad je to krenulo tako, majka me vodila kod lekara jer je sumnjala na pantljičaru :lol:
28. godina mi je bila prelomna, metabolizam je počeo da se usporava, imala sam manju potrebu za hranom, i to što sam jela je počelo da se "prima". Jela sam istu vrstu hrane kao i do tada, ništa nisam menjala, samo mi nisu bile potrebne iste količine.
Sada, pet godina kasnije, vrtim se između 67-70kg, nemam vagu pa ne znam tačno, al' tu negde variram...znam da mi je maximum bio 75kg, 21kg više od moje standardne težine većeg dela mog odraslog života :D Elem, ima sad tu nekog sitnog viška, tj. ne baš viška kilograma, nego pogrešno raspoređenih kilograma, ali ja obožavam te krofnice i neuporedivo se lepše osećam u svom telu sada.

Ja sam do 28. godine imala 54kg na 180cm i potpuno razumem frustraciju zbog mršavosti.
Jeste, ima garderobe koja ti bolje stoji nego krupnijim devojkama, ali većina stvari visi kao na ofingeru...još ako si predugačak za svoj konfekcijiski broj :roll:
Ključnjače štrče oči da izbiju, kukovi takođe, rebra izbijaju, noge k'o grisine, svaka koska zgloba štrči....a kad te satera neki stres ili napor pa ti nabaci podočnjake i uzme još kilo dva...izgledaš k'o bolesnik.
Ima svojih prednosti, ne kažem, ali ima ih kao što ih svaki tip građe ima.
I podjednako je teško mršavima da se ugoje kao i krupnijima da smršaju, to ne veruje ko nije doživeo.

Nemam savet za hranu, latisa. Ja sam jela kao mećava, i to ne samo iz moje perspektive, nego se svi oko mene zgražavali količinom hrane koju ja mogu da strpam u sebe, i ništa. Kad sam bila adolescent, tj. kad je to krenulo tako, majka me vodila kod lekara jer je sumnjala na pantljičaru :lol:
28. godina mi je bila prelomna, metabolizam je počeo da se usporava, imala sam manju potrebu za hranom, i to što sam jela je počelo da se "prima". Jela sam istu vrstu hrane kao i do tada, ništa nisam menjala, samo mi nisu bile potrebne iste količine.
Sada, pet godina kasnije, vrtim se između 67-70kg, nemam vagu pa ne znam tačno, al' tu negde variram...znam da mi je maximum bio 75kg, 21kg više od moje standardne težine većeg dela mog odraslog života :D Elem, ima sad tu nekog sitnog viška, tj. ne baš viška kilograma, nego pogrešno raspoređenih kilograma, ali ja obožavam te krofnice i neuporedivo se lepše osećam u svom telu sada.

E, naidjoh na nekog ko razume. Hvala ti. Samo ja imam 29, i sve o5 isto. Kad bih uspela 60, bila bih zadovoljna. I ako se nerviram nesto malo odma podocnjaci, 2 kg manje, i izgledam ko dzanki. Katastrofa. Jos i kolege pocnu da komentarisu tipa "da li se drogira". I uopste ne shvatam zasto se misli da samo debeli ljudi imaju problem
Msm, decko udje u kucu i kaze "De si pantljicaro moja" . Nekom bi mozda bilo lepo. Meni nije

Poslednja izmena:
Ne znam koliko kod tebe ima veze metabolizam, koliko sam shvatila, ti nemaš apetit, moraš da se nateraš da bi jela.
Ja sam maltene bila stalno gladna, i to kad me sastavi glad, to je bila ona vučja, divlja glad, ko stane između mene i hrane iz mesta je naebo :lol: I nisam imala zdravstvenih problema povezanih sa mršavošću, bar mislim.
Al' isti komentari su me pratili, od "šta se bre foliraš, imaš manekensku građu, ćuti tu i budi srećna" do "jao, kako si mršava, jedi nešto, razbolećeš se, je l' ti to namerno, držiš dijetu sigurno..." :roll: Mada, imala sam i par smešnih situacija sa kolegama koji bi mi rekli tako nešto, a onda nekom prilikom odemo na ručak, ja ubijem 20 ćevapa bez da trepnem, to mi bila mera...i pametnjaković kaže "Izvini, zaboravi da sam ti išta rekao, nemam pojma o životu" :lol:
Msm, treba napraviti gard prema svemu tome, ne nervirati se koliko je god moguće oko glupih komentara, zezati se na tu temu...Moj uobičajen odgovor na "Jao, pa što si ti tako mršava?" je bio "Pa eto, izjede me zloba i pakost", "Ovaj tvoj brat/drug/kolega mi dušu pojede", "Ubi me pos'o, direktore" i tako, svakakve gluposti. Šta da radiš :lol:

Naravno. Tad kad sam počela da se postupno gojim, prvih 5-7kg se nigde nije ni videlo, niti se osetilo na garderobi. Prvi put kad sam se merila, kad su pantalone počele značajno da se napinju, pokazalo je 65, umal nisam pala u nesvest. Msm, znala sam da sam dobila na težini, oseti se to, ali nisam predstavu da je to toliko.
U odnosu na bijafra period, znači +15kg, konfekcijski broj sam povećala za samo 1.

Ma, ne mogu u teretanu. Osecam se tamo ko slon u prodavnici stakla. Al vezbam kod kuce, svaki dan, vec godinama. Trcim, idem na qpanje vec 10 dana, hocu da kazem, plivam kad mogu. Ne bih rekla da je to toliko jednostavno. A sto se hrane tice, zato sam i postavila temu, da me ljudi posavetuju sta da jedem

Ne radi se o samom vezbanju vec o ciljnom vezbanju spram tvojih zelja. Plivanje, trcanje, traka, aerobik su kardio vezbe kojim topis salo, to su vezbe za smanjenje kilaze. Tebi su potrebne vezbe za pumpanje misica i povecanje mase a to su vezbe snage+vezbe sa opterecenjem...Kako da pojasnim, ja nikada ne vezbam sa opterecenjem prednju lozu jer je jaka sama po sebi, to ti je kao na primer da ja kazem hocu da izduzim misice ali se ne osecam prijatno pa radim prednju lozu svaki dan, ti bi mi kazala zasto radis prednju lozu kada zelis da izduzis misice...

...tebi su potrebne ovakve vezbe...

Dobar izbor su vitaminske bombe. Recimo koktel koji sadrzi kikiriki, indijski orah, bademe, lesnike, banane, suvo voce je sjajan izbor, uz to vrlo zdrav...

Ne znam koliko kod tebe ima veze metabolizam, koliko sam shvatila, ti nemaš apetit, moraš da se nateraš da bi jela.
Ja sam maltene bila stalno gladna, i to kad me sastavi glad, to je bila ona vučja, divlja glad, ko stane između mene i hrane iz mesta je naebo :lol: I nisam imala zdravstvenih problema povezanih sa mršavošću, bar mislim.
Al' isti komentari su me pratili, od "šta se bre foliraš, imaš manekensku građu, ćuti tu i budi srećna" do "jao, kako si mršava, jedi nešto, razbolećeš se, je l' ti to namerno, držiš dijetu sigurno..." :roll: Mada, imala sam i par smešnih situacija sa kolegama koji bi mi rekli tako nešto, a onda nekom prilikom odemo na ručak, ja ubijem 20 ćevapa bez da trepnem, to mi bila mera...i pametnjaković kaže "Izvini, zaboravi da sam ti išta rekao, nemam pojma o životu" :lol:
Msm, treba napraviti gard prema svemu tome, ne nervirati se koliko je god moguće oko glupih komentara, zezati se na tu temu...Moj uobičajen odgovor na "Jao, pa što si ti tako mršava?" je bio "Pa eto, izjede me zloba i pakost", "Ovaj tvoj brat/drug/kolega mi dušu pojede", "Ubi me pos'o, direktore" i tako, svakakve gluposti. Šta da radiš :lol:

Исто.
А ка дме питају како то да не држим дијету а да сам тако мршава, ја кажем:''Па кад се ждерем око свега!'';)

Podrska za ugojiti se
nešto gramatički u ovom naslovu ne štima
crazy-1.gif

I ako se nerviram nesto malo odma podocnjaci, 2 kg manje, i izgledam ko dzanki. Katastrofa. Jos i kolege pocnu da komentarisu tipa "da li se drogira". I uopste ne shvatam zasto se misli da samo debeli ljudi imaju problem
Msm, decko udje u kucu i kaze "De si pantljicaro moja" . Nekom bi mozda bilo lepo. Meni nije

pa kad si neurotik...opusti se, jeb/ote...
uzivaj u zivotu malo, smej se na svoj racun...opsednuta si sobom mnogo...

Latisa, jednostavno je - jedi sta hoces i kad hoces
i dok budes jela ogromnu cokoladnu tortu nakon jagnjeceg pecenja s brdom mladih krompirica i kajmaka
sjeti se tvojih izgladnjelih kolega forumasa s podrske za dijetu
i nasmijesi se jer zivot je lijep kad mozes jest sta god pozelis... : )))

pa, msm, stvaaarno....
a šta ja uopšte tražim na ovoj temi?
valjda mi zanimljiv obrnuti proces:)

Pa ne znam, mozda se na nekom manje vidi. Al pazi, niza si 10 cm od mene i imas ppar kg-ama vise. Ne znam, mozda preterujem

Rekla si da si 170 a to je 2cm, ne 10...:lol: Inače, stvarno preteruješ... Ja imam ozbiljnijih zdravstvenih problema od tebe pa ne dramim toliko jer sam svesna da neću umreti od toga i da ima mnogo gorih bolesti... Ti uopšte nemaš zdravstveni problem, već estetski... A dramiš kao da je ne znam šta...Probaj da uopšte ne misliš o tome i da se ne opterećuješ i kad bude trebalo da se ugojiš ugojićeš se... Ta nervoza ti samo smanjuje kilažu, a nemaš razloga da se nerviraš toliko...A dečko se zajebava, ako ti toliko smeta, reci mu da te bar on poštedi toga...

Rekla si da si 170 a to je 2cm, ne 10...:lol: Inače, stvarno preteruješ... Ja imam ozbiljnijih zdravstvenih problema od tebe pa ne dramim toliko jer sam svesna da neću umreti od toga i da ima mnogo gorih bolesti... Ti uopšte nemaš zdravstveni problem, već estetski... A dramiš kao da je ne znam šta...Probaj da uopšte ne misliš o tome i da se ne opterećuješ i kad bude trebalo da se ugojiš ugojićeš se... Ta nervoza ti samo smanjuje kilažu, a nemaš razloga da se nerviraš toliko...A dečko se zajebava, ako ti toliko smeta, reci mu da te bar on poštedi toga...

Pa ne dramim, samo sam pitala za savet. Jel se ne sme? Kapiram ja da ima bolesti i bolesti i da sam srecna sto sam zdrava, al temu sam i postavila kao estetski, ne zdravstveni problem

Evo, ja vec mesecima pijem kozje mleko, doruckujem, rucam i veceram. Izmedju imam uzine. Jedem voce koje mi padne pod ruku. Mrzim jogurt i sve ostale mlecne preradjevine, al ih jedem. Teram se. Meso jedem svaki dan, bez mesa ne mogu. I mrsam. Sad vec jedem sa naporom, jedem jer znam da tako treba. Ima li neko slican problem?

Ne vidim zashto bi to bio problem,naravno da je sve u redu sa zdravljem.A mozhda ti ne volish da si mrshava?
Ne znam ja sam mrshava, jedem bash dosta, ali ne mogu da se ugojim a to mi uopshte ne smeta,jes da moram sve stvari da nosim kod krojachice da mi prepravi shto kupim:lol:ali nek je to najgore.
Moja prijateljica mi kazhe, da mogu ladno da se oblachim na dechijem odeljenu:zcepanje:
Malo shale, ali mi zaista nije jasno zashto bi to bio problem,prihvati sebe takvu kako jesi,to je najvaznije i bicesh zadovoljna:ok:

Najgore je kada ti neko kaže da prihvatiš sebe kakv jesi a ti dušu ispusti boreći se da promijeniš, jer ne želiš takav da budeš.
Ja imam nekoliko kg viška a drugarica manjka. I obje se borimo oko tog problema i objema ne polazi za rukom. E sad. Meni ta drugarica kaže, pil, ma daj, super si nemoj da se nerviraš oko gluposti, uopšte nisi debela, pa predloži da idemo u mek, i tamo me bezuspješno ubjeđuje da uzmem big mek, neću hebote na dijeti sam, pa kada pojede, počne da kuka kako je debela prasica i koliko joj je stomak i kako osjeća da će ujutro bitti kao slonica, pa sjutradan nas sve obavijesti kako je postala debela prasica... i šta ti tu da kažeš... ja sam joj ok, a ona je debela prasica?

To je sve drugarsko mazanje očiju. Boli je **** da pruži podršku meni u mršavljenju, nego kaže kako sam joj ok a svaku djevojku koja realno ima normalnu građu naziva svinjom i podgojenom. Ma kul si ti jer te mrzi da slušaš da neko ima problem.
Tako meni i drug kaže, ma daj, nemoj da mršaš, super si... pa čim malo smršam, počne da me kritikuje da mi ne valja, da se sušim... a na uluci ne prestaje da se okreće za vitkim cicama. Pa što se ne okreneš za nekom gickom kao ja, ako ti je super?

Baš sam se iznervirala:/
Jedini savjet koji mogu da ti dam, Latisa, jeste da pitaš muškarce na nekom forumu koji se bavi sportom. Probaj ovdje na rekreaciji. Nisam vidjela da li je dive pisala, ona daje prave savjete za zdravu ishranu.

Najgore je kada ti neko kaže da prihvatiš sebe kakv jesi a ti dušu ispusti boreći se da promijeniš, jer ne želiš takav da budeš.
Ja imam nekoliko kg viška a drugarica manjka. I obje se borimo oko tog problema i objema ne polazi za rukom. E sad. Meni ta drugarica kaže, pil, ma daj, super si nemoj da se nerviraš oko gluposti, uopšte nisi debela, pa predloži da idemo u mek, i tamo me bezuspješno ubjeđuje da uzmem big mek, neću hebote na dijeti sam, pa kada pojede, počne da kuka kako je debela prasica i koliko joj je stomak i kako osjeća da će ujutro bitti kao slonica, pa sjutradan nas sve obavijesti kako je postala debela prasica... i šta ti tu da kažeš... ja sam joj ok, a ona je debela prasica?

To je sve drugarsko mazanje očiju. Boli je **** da pruži podršku meni u mršavljenju, nego kaže kako sam joj ok a svaku djevojku koja realno ima normalnu građu naziva svinjom i podgojenom. Ma kul si ti jer te mrzi da slušaš da neko ima problem.
Tako meni i drug kaže, ma daj, nemoj da mršaš, super si... pa čim malo smršam, počne da me kritikuje da mi ne valja, da se sušim... a na uluci ne prestaje da se okreće za vitkim cicama. Pa što se ne okreneš za nekom gickom kao ja, ako ti je super?

Jedini savjet koji mogu da ti dam, Latisa, jeste da pitaš muškarce na nekom forumu koji se bavi sportom. Probaj ovdje na rekreaciji. Nisam vidjela da li je dive pisala, ona daje prave savjete za zdravu ishranu.

Aj kad ti kazhesh da je to najgore -kad ti neko kazhe da prihvatish sebe takvu kakva jesi.
Nek ti bude, al svako ima pravo na svoje mishljenje pa i na to kakav cje savet da-da.
I nemoj se nervirati zbog jednog posta ,pozdrav:cao:

Joj,al moram opet da te citiram,nadam se da necjesh zameriti:)
:hvala:na poenima,bash mi je milo da sam ti ja bila podsticaj da napishesh post.
:hvala:josh jednom, trenutno ne mogu da ti vratim poene al chim odobre poslacju ti,pozdrav:D
@tema-vecj sam napisala svoje mishljenje,toliko od mene:hvala::D:cao:

Back