Подобни и неподобни десничари

Eraserhead je pokazao koliko je objektivan i koliko zali svaku zrtvu. Tako da se ne mora podsecati na njegova ranija socinjenija, kao recimo kad je za patrijarha rekao kako je "totalni kreten" zato sto je prisustvao projekciji filma o srpskim zrtvama.
Tako kao sto se moze govoriti o srpskoj odgovornosti za zlocine koje su Srbi pretrpeli u "Oluji" moze se govoriti i o americkoj odgovornosti za ono sto im se dogodilo 11. septembra poznate nam godine.
No, pogledao sam odakle je prica krenula, pa bih pitao Eraserheada nesto:
Da li ti osudjujes izjavu Artisarija? Da li se slazes sa odgovorom Kostunicine vlade?

Ovo nisu dva pitanja nego jedno. Jer ako osudjuje onu izjavu, onda se verovatno slaze i da izabrani predstavnici naroda reaguju. Ostalo su modaliteti. A modalitet znaci mala razlika.

A sad vidite kako Eraserhead zali svaku zrtvu na Bliskom istoku. Prica kako ce Bliski istok "biti demokratizovan milom ili silom", pa jos "kolateralne zrtve nisu bitne" :roll:
masina.jpg

Eraserhead:
Krajina je mogla nastati kao posledica procesa razgovora srpske manjine i Hrvatskih vlasti. Međutim ovakav nastanak Krajine, koji je predstavljao okupaciju teritorije susedne države uz etnička čišćenja, ubijanja, rat i sramotu po Srbiju nije NIKADA trebalo da postoji. A upravo je ovakva Krajina nastala da bi Marko Milošević imao bambilend, Marija Milošević Košavu, svi članovi predsedništva SRSa po novi stan, da bi se vozili šleperi, da bi razne Jezde i Dafione mogle da uzmu poslednji dinar zombiranom srpskom narodu kome je mozak ispran od strane televizije pod kontrolom Miloševića.

:shock: :shock: Alooooooo bolan procitaj sta si nalupao!!! Sta, ljudi sebe sami okupirali? :roll: U slucaju da nisi znao, etnicko ciscenje se desilo prvo nad Srbima u "kosmopolitskim" gradovima kao Zagreb, Zadar i Osjek. Zasto onda Srbi treba da zive u drzavi koja ih protjeruje samo zbog njihove nacionalnosti? Jesul' trebali za Predsjednika da zovu fasistu koji negira i Holokaust i Jasenovac? Znas li ti mozda sta se tamo desavalo u periodu od 1941 do 1945? Znas li ti da je sama nezavisnost Hrvatske bila ilegalna po Ustavu SFRJ? Znas li ti da je Srbima ilegalno oduzet status konstitutivnog naroda iako im je to garantovano na cjeloj teritoriji SFRJ? Sve sto si spomenuo se desilo nakon sto je NDH pokazala da je upravo to NDH i da u njoj za Srbe nema zivota! Prema tome nemoj ovde proseravati svoje Ustaske gluposti. Nemas blage veze a **** bi o tome kako je Krajina stvorena da bi se Milosevic obogatio. :lol: Ej' neko ce sad stvarati drzavu na gomili kamenjara da bi se bogatio...Koji kreten... :shock:

Dr Hirurg ili Duh sekire(čovek koji je na forumu DO imao 5 naloga koje je istovremeno koristio) je izgleda toliko opterecen konastantnim porazima u diskusijama, koji potiču od manjka sposobnosti da se argumenti slože u logičnu celinu, da je spreman čak i da se registruje pod mojim nickom na nekom nepoznatom forumu i postira slike ovde kao dokaze.

Da nemaš 30 godina bilo bi smešno, ovako je samo tužno. :lol:

Nemam pojma ni koji je to forum, a čak nisam uspeo ni ukucavajući reči iz tog teksta da ga nađem.

Na ozbiljan deo mogu da ti odgovorim.

Da li ti osudjujes izjavu Artisarija? Da li se slazes sa odgovorom Kostunicine vlade?

Portparol Kofija Anana, generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Brendon Varma ocenio je da Ahtisari pomenutim izjavama nije prekoračio okvire. "Anan podržava Ahtisarija. Njegove reči su možda izvučene iz šireg konteksta, ali koliko mi vidimo, on je samo želeo da kaže da istorijsko nasleđe ne može biti ignorisano", rekao je Varma za Tanjug. "Anan ima poverenja u Ahtisarija, koji ima veliko međunarodno iskustvo, i ne razmišlja o njegovom povlačenju", zaključio je Varma.

UofC:
:shock: :shock: Alooooooo bolan procitaj sta si nalupao!!! Sta, ljudi sebe sami okupirali? :roll: U slucaju da nisi znao, etnicko ciscenje se desilo prvo nad Srbima u "kosmopolitskim" gradovima kao Zagreb, Zadar i Osjek. Zasto onda Srbi treba da zive u drzavi koja ih protjeruje samo zbog njihove nacionalnosti? Jesul' trebali za Predsjednika da zovu fasistu koji negira i Holokaust i Jasenovac? Znas li ti mozda sta se tamo desavalo u periodu od 1941 do 1945? Znas li ti da je sama nezavisnost Hrvatske bila ilegalna po Ustavu SFRJ? Znas li ti da je Srbima ilegalno oduzet status konstitutivnog naroda iako im je to garantovano na cjeloj teritoriji SFRJ? Sve sto si spomenuo se desilo nakon sto je NDH pokazala da je upravo to NDH i da u njoj za Srbe nema zivota! Prema tome nemoj ovde proseravati svoje Ustaske gluposti. Nemas blage veze a **** bi o tome kako je Krajina stvorena da bi se Milosevic obogatio. :lol: Ej' neko ce sad stvarati drzavu na gomili kamenjara da bi se bogatio...Koji kreten... :shock:

Nisu sebe okupirali već teritoriju međunarodno priznate države koju su želeli silom da odvoje i to sve uz pomoć Srbije što je Srbiju stavilo na stub srama.

Sećam se krajem 80ih mitinga po tzv. Krajini koje su organizovali tada probuđeni četnički pokreti gde su pozivali Srbe na ustanak, gde su se pevale četničke pesme, gde se skandiralo "Ovo je Srbija". Sa druge strane u Hrvatskoj je došlo do buđenja nacionalizma(još jedan dokaz da je nacionalizam zlo).

Sve to je trebalo rešavati tako što bi se Srbija demokratizovala, liberalizovala i krenula ka EU, tako bi stekla ugled u svetu. U isto vreme je trebalo da vrši pritisak na Hrvatsku vlast direktno i preko međunarodnih organizacija da se poboljša status Srba u Hrvatskoj.
Umesto toga imali smo buđenje nacionaluizma,. zatvaranje Srbije, izostanak reformi, okretanje ka Rusiji i Belorusiji, zapoočinjanje rata na teritoriji susednih zemalja sa ciljem okupiranja i odvajanja teritorija i stvaranja velike Srbije. I da sve bude još gore sve to su Srbi izabrali.

Sve priče o tome kako su Srbi izgubili pravo konstitutivnog naroda, NDH i ostalo padaju u vodu pred time da je Srbija započela rat na teritoriji Hrvatske sa idejom da joj otme teritorije. Tako je Srbija prvi put u svojoj istoriji postala okupator. Onaj ko takvu politiku brani posle svega što je ona nanela Srbiji nema ni trunke ljubavi za ovu zemlju i predstavlja sramotu.

A za uvredu si prijavljen, pa dok ne naučiš da normalno razgovaraš sedećeš u kavezu.

Eraserhead:
Dr Hirurg ili Duh sekire(čovek koji je na forumu DO imao 5 naloga koje je istovremeno koristio) je izgleda toliko opterecen konastantnim porazima u diskusijama, koji potiču od manjka sposobnosti da se argumenti slože u logičnu celinu, da je spreman čak i da se registruje pod mojim nickom na nekom nepoznatom forumu i postira slike ovde kao dokaze.

A ti iz cuga vidis Duha Sekire. I nisi opterecen?
I dokazi da ono nisi rekao ti tamo? Meni deluje kao tipican tvoj post... a pratim te vec neko vreme.

I nemoj se kriti iza tudjih izjava nego reci sta TI mislis.
Rekao si da se Amerikanci kao narod ne mogu smatrati odgovornim za 11. septembar, pa da li se Srbi kao narod mogu smatrati odgovornim?!?
Ako si objektivan isti standard bi trebalo da ti vazi za sve. Dakle, ako Amerikanci kao narod nisu odgovorni, nisu odgovorni ni Srbi.

Eraserhead:
Nisu sebe okupirali već teritoriju međunarodno priznate države koju su želeli silom da odvoje i to sve uz pomoć Srbije što je Srbiju stavilo na stub srama.

Sećam se krajem 80ih mitinga po tzv. Krajini koje su organizovali tada probuđeni četnički pokreti gde su pozivali Srbe na ustanak, gde su se pevale četničke pesme, gde se skandiralo "Ovo je Srbija". Sa druge strane u Hrvatskoj je došlo do buđenja nacionalizma(još jedan dokaz da je nacionalizam zlo).

Sve to je trebalo rešavati tako što bi se Srbija demokratizovala, liberalizovala i krenula ka EU, tako bi stekla ugled u svetu. U isto vreme je trebalo da vrši pritisak na Hrvatsku vlast direktno i preko međunarodnih organizacija da se poboljša status Srba u Hrvatskoj.
Umesto toga imali smo buđenje nacionaluizma,. zatvaranje Srbije, izostanak reformi, okretanje ka Rusiji i Belorusiji, zapoočinjanje rata na teritoriji susednih zemalja sa ciljem okupiranja i odvajanja teritorija i stvaranja velike Srbije. I da sve bude još gore sve to su Srbi izabrali.

Sve priče o tome kako su Srbi izgubili pravo konstitutivnog naroda, NDH i ostalo padaju u vodu pred time da je Srbija započela rat na teritoriji Hrvatske sa idejom da joj otme teritorije. Tako je Srbija prvi put u svojoj istoriji postala okupator. Onaj ko takvu politiku brani posle svega što je ona nanela Srbiji nema ni trunke ljubavi za ovu zemlju i predstavlja sramotu.

A za uvredu si prijavljen, pa dok ne naučiš da normalno razgovaraš sedećeš u kavezu.

U Hrvatskoj je do budjenja fasizma, nikad nije ni "zaspao", doslo jos 1971, a logican odgovor na Hrvatski sovinizam je i jacanje Srpskog nacionalizma, medjutim to vama nije jasno, jer izgleda najveci grjeh Srba je sto opet nisu svi stali u red da bi vi mogli da ponovo odrzavate takmicenja u klanju, ko one '41. :evil:

Molim te objasni mi kad je to Srbija zapocela rat u Sloveniji ili Hrvatskoj ili Bosni? Bez generalnih tvrdnji vec samo dogadjaji!

Uvrjeda? Sve sto sam rekao je istina i ti to dokazujes svojim pisanjem.

UofC:
U Hrvatskoj je do budjenja fasizma, nikad nije ni "zaspao", doslo jos 1971, a logican odgovor na Hrvatski sovinizam je i jacanje Srpskog nacionalizma, medjutim to vama nije jasno, jer izgleda najveci grjeh Srba je sto opet nisu svi stali u red da bi vi mogli da ponovo odrzavate takmicenja u klanju, ko one '41. :evil:

Molim te objasni mi kad je to Srbija zapocela rat u Sloveniji ili Hrvatskoj ili Bosni? Bez generalnih tvrdnji vec samo dogadjaji!

Uvrjeda? Sve sto sam rekao je istina i ti to dokazujes svojim pisanjem.

Naravno da je uvreda.
Dokazao si da nije objektivan i srusio si samodopadljivu sliku humaniste.

A ti iz cuga vidis Duha Sekire. I nisi opterecen?

Nije te teško prepoznati. Uvek poznati stil koji manjak argumenata pokušava da nadoknadi sa više nickova ili podmetanjima, a kada ostaneš razgolićen u svojoj odbrani zla i nesreće po Srbiju onda sa foruma odlaziš sa rečima "svi ćete da pojedete go*na koja ste pro*rali" ili nečim sličnim. Međutim takvi ljudi forumima, pored njihove informativne daju i zabavnu nijansu tako da ste poželjni. :lol:

I dokazi da ono nisi rekao ti tamo? Meni deluje kao tipican tvoj post...

Kad bi mi dao link bar bi znao o kom forumu su radi.

a pratim te vec neko vreme.

spijun.JPG

I nemoj se kriti iza tudjih izjava nego reci sta TI mislis.

Rekao sam ti šta mislim, to što sam to učinio citatom je samo pokazatelj da ne želim na tebe da trošim vreme. na ovom forumu ima i pametnih i zanimljivih ljudi sa kojima vredi proćaskati.

UofC:

U Hrvatskoj je do budjenja fasizma, nikad nije ni "zaspao", doslo jos 1971, a logican odgovor na Hrvatski sovinizam je i jacanje Srpskog nacionalizma, medjutim to vama nije jasno, jer izgleda najveci grjeh Srba je sto opet nisu svi stali u red da bi vi mogli da ponovo odrzavate takmicenja u klanju, ko one '41.

Tako isto neko može reći da ni u Srbiji zlo koje je dovelo do zločina u ovim ratovima neće nikad zaspati. Takve ideje su fašisoidne. Hrvatska može da se oslobodi onoga što ju je nateračlo da čini zločine baš kao i Srbija. Te teorije o ustaštvu koje nikada nije nestalo kojih ste se setili tek 90e a pre toga ste 50 godina išli sa njima zagrlčjeni ostavi za druge.

U Hrvatskoj su Srbi živeli 50 godina dok niste vi došli sa vašim balvanima i pričama o ugroženosti. Danas u Hrvatskoj jedva da živi 10% onog broja Srba koji su tamo živeli pre nego što ste vi uzeli da ih branite.

Ja sam ti lepo napisao šta je trebalo raditi i kako je trebalo braniti Srbe od nacionalizma, da ste tako radili danas bi Srbi bili u svojim kućama i daleko veća prava nego što imaju ovako. A sama Srbija bi bila jaka i bogata zemlja u EU. Međutim nije problem što ti meni ne veruješ nego je problem što sve sve to što ti sada predlažeš već probali u praksi. To je već tragično.

Eraserhead:
Tako isto neko može reći da ni u Srbiji zlo koje je dovelo do zločina u ovim ratovima neće nikad zaspati. Takve ideje su fašisoidne. Hrvatska može da se oslobodi onoga što ju je nateračlo da čini zločine baš kao i Srbija. Te teorije o ustaštvu koje nikada nije nestalo kojih ste se setili tek 90e a pre toga ste 50 godina išli sa njima zagrlčjeni ostavi za druge.

U Hrvatskoj su Srbi živeli 50 godina dok niste vi došli sa vašim balvanima i pričama o ugroženosti. Danas u Hrvatskoj jedva da živi 10% onog broja Srba koji su tamo živeli pre nego što ste vi uzeli da ih branite.

Ja sam ti lepo napisao šta je trebalo raditi i kako je trebalo braniti Srbe od nacionalizma, da ste tako radili danas bi Srbi bili u svojim kućama i daleko veća prava nego što imaju ovako. A sama Srbija bi bila jaka i bogata zemlja u EU. Međutim nije problem što ti meni ne veruješ nego je problem što sve sve to što ti sada predlažeš već probali u praksi. To je već tragično.

:roll:

Aj' nije bitno. Ja pricam o tome kako Ustastvo nikad nije zamrlo u Hrvatskoj a on sada o tome kako ce Srbiju neko optuzivati... :shock: Ne ulazi mi se u duge rasprave, posto ocigledno nemas nikakve argumente...Odgovori mi na pitanje. Kada, kako i gdje je Srbija zapocela ratove u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni?

@Eraserhead

Sta nam ti kazes, hrvatska bila priznata i srbi je napali, ma idi begaj, krajina je bila i bice srpska, to je bar poznato, rvati su izvrsili etnicko ciscenje i to je tacno, kraj price. Ali da se osvrnem malo na kosovo, ti kazes da je srpska vojska imala pravo da se bori ali nije imala pravo da terorise narod, samo nesto, kako ti to znas, ti nikad nisi bio na kosovu kao ni tvoj ceda (osim da se snabde kod tacija) kako onda mozes d pricas, na osnovu cega ti znas ko je bio terorisan, ti naravno smatras da ameri imaju pravo da osnivaju logore i da sravne sa zemljom irak i afganistan, da ne govorim o izraelu, sta je za njih da za 15 dana sravne sa zemljom pola libana i sve to zbog neke pretnje od terorizma, uzgred, vise meni preti opasnost od planete plutona nego njima od te izmisljene reci.
Druga interesantna stvar je sto ti kazes da su Srbi probudili nacionalizam kod rvata, pa da je ciscenje rvatske posledica srbovanja u rvatskoj, a jasenovac, o, ok, ne treba da se vracamo u proslost, sta je to 700.000 srba koji su pobijeni u jasenovcu, ma da, to je proslost, da vidimo sta je sadasnjost, ups! ono sto je prozivelo jasenovac proterano i opljackano, i jos nesto, niko nije kriv, stepinac proglasen da je svetac, sta reci, papa ostao magarac.

paola:
Па што се не залажу за решење Космета као Јужног Тирола или Корзике или Ердеља у Румунији или Баскије или Ирске, Фарских острва, Курдистана... него одвајањем од Србије? Дволична је та ваша ЕУ. Зато Србији није место у том друштву!

Ako vec hoces da se pravis pametna, onda prvo procitas tekst koji citiras, ali i ono pre toga...nije to tako tesko, shvatices vec.
Ali ajde da ti pomognem, nisam pricala o EU vec o Srbiji u postu koji si ti citirala...

Rekao sam ti šta mislim, to što sam to učinio citatom je samo pokazatelj da ne želim na tebe da trošim vreme. na ovom forumu ima i pametnih i zanimljivih ljudi sa kojima vredi proćaskati.

Pa nisu ga dzaba zvali Copy-Paste-Head :lol: :lol: :lol:
A ko je ono citiran... aja Anan Kofi. A pa pošto Izrael ič ne zarezuje njegov zahtev da se ukine blokada Libana, zašto bih ja zarezivao njegove izjave. Korumpirani birokrata brani svog štićenika. Svaki ciga konja svoga hvali :lol:

Eraserhead dakle nema odgovor na kontradikciju po kojoj Amerikanci nisu odgovorni za ono što im se dogodilo, a Srbi jesu i za ono što se dogodilo i za ono što se sprema. Ako ćemo o nekom istorijskom kontekstu, onda i tako možemo posmatrati 11. septembar. Nisu li 18 godina ranije ubili Aljendea. Kad nego teroriše i ugnjetava pola sveta, jasno je da se nagomilava bes i reakcija je pitanje vremena. Uostalom na spomeniku "srebreničkim žrtvama" (pazi boga ti to neka institucija) lepo piše NEKA OSVETA BUDE PRAVDA. Uzgredno pitanje za Eraserheada - šta misliš o tome.

Sledeće pitanje za Eraserheada:
Kažeš da žališ sve žrtve - da li žališ tri miliona Vijetnamaca koje su pobili Amerikanci? Da li osuđuješ Ameriku zbog toga?

Ovo opet nisu dva pitanja nego jedno. Ako žali te žrtve, valjda to nije samo apstraktno, nego se zalaže zato da isti zločinac ne ponovi zločin. A zbog toga zločinca treba kazniti. Dakle opet istorijske okolnosti. Ako smatra Ameriku odgovornom, onda je valjda protiv njihove dalje dominacije nad svetom... Jer videsmo da i dalje rade iste stvari kao u Vijetnamu.

Back