Podignuta optužnica protiv bivšeg direktora FBI-ja Džejms Komija

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.985
Bivši direktor FBI-ja Džejms Komi optužen je od strane velike federalne porote, što je izvanredna eskalacija u naporima predsednika Donalda Trampa da goni svoje političke neprijatelje.

Komi, dugogodišnji protivnik predsednika, sada je prvi visoki vladin zvaničnik koji se suočava sa federalnim optužbama u jednoj od Trampovih najvećih žalbi: istrazi iz 2016. godine o tome da li je njegova prva predsednička kampanja bila u dosluhu sa Rusijom.

„PRAVDA U AMERICI! Jedno od najgorih ljudskih bića kojima je ova zemlja ikada bila izložena je Džejms Komi, bivši korumpirani šef FBI-ja“, napisao je Tramp u objavi na Truth Social.

https://www.cnn.com/2025/09/25/politics/james-comey-justice-department-trump-bondi-perjury-virginia
1758855652472.png

Ovo je verovatno primer da političko proganjanje ima dve strane. Ne zaboravimo šta su sve radili Trampu za vreme Bajdena.

Generalna tužiteljka Pam Bondi je u objavi na X-u rekla: „Niko nije iznad zakona.“

„Današnja optužnica odražava posvećenost ovog Ministarstva pravde da one koji zloupotrebljavaju položaje moći pozove na odgovornost za obmanjivanje američkog naroda“, napisala je Bondi. „U ovom slučaju ćemo pratiti činjenice.“

Optužbe je iznela Lindzi Haligan, bivša Trampova lična advokatica i nova glavna tužiteljka u Istočnom okrugu Virdžinije. Nije je pratio nijedan profesionalni tužilac i jedini je zvaničnik Ministarstva pravde koji je potpisao optužnicu.

Tokom kratkog ročišta, sudija je objavio novi slučaj protiv Komija i javno rekao da se 14 porotnika složilo da podigne optužnicu po tačkama optužnice za lažne izjave u nadležnosti kongresnog postupka i ometanje kongresnog postupka.

Back