dacahim
Zainteresovan član
- Poruka
- 109
Ne to nego seljaci su ostali zato sto naravno kao i svi normalni ljudi vole svoju zemlju, mesto gde su se rodili i proveli veci deo svog zivota, a ovi sto su otisli nisu pametniji nego su gledali svoje interese i bezali kao sto se u nekoj drugoj temi pominjalo prodavali imovinu i budzili se u BG-u i ima onih koji jednostavno nisu mogli psihicki i materijalnoda izdrze da zive tamo. Seljaci su ostali da zive od svoje zemlje (tacnije da prezivljavaju). Nije mi to bila poenta POST-a, nego je to bilo pitanje za onog amera sto je rekao da BG ne treba da pregovara. I kad se pregovara nema strucnih saveta nego moras da imas diplomatskog iskustva, znanja. To je isto kao da si rekao da seljaku na sudu advokad da savet kako da se brani, pa nek se snalazi, a ima hiljadu zakona koji se uce i tumace godinama. I naravno izgubio bi. I u ostalom ko bi dao savet seljaku, obicnom gradjaninu kad je ovaj pomenuo u POST-u da Beograd ne sme da se mesa. Kao sto sam rekao nema neko diplomate da mu pomogne. Kako mozes da kazes da su seljaci bolidi, pa ja zivim u poljoprivrednom gradu ponog seljaka i jedni su od naj boljih i postenijih ljudi. Ahh vi radikali sve vadite iz konteksta.