Pod u kuhinji?

Zaza0011

Obećava
Poruka
70
Sta staviti kao pod u kuhinji?
Keramicke plocice su jako hladne, ali meni najlepse izgledaju
Parket mi nije za kuhinju nikako
Laminat, onaj klasicni bih volela da izbegnem
Nekad su postojale vinas plocice, sta je sad zamena za njih?

P o m o C

Pa sad sve zavisi od stila uredjenja, ali kod nas vecina ljudi ce se prije odluciti za keramicke plocice nego za drveni pod, dok u mnogim zemljama bas suprotno.
Kod mene je trenutno u stanu parket u kuhinji i nista mu ne fali, jeste mozda za nijansu vise ostecen nego u ostalim prostorjama ali nista strasno.
U kuci u koju treba da se preselim uskoro na podu su granitne plocice 60 x 60 mat i meni se svidja kako izgleda.
Ako ti se svidjaju plocice onda ne vidim nikakav problem, ako se prostor tek gradi a ako ce biti razvedeno centralno grijanje cijevi uvijek mogu da se vode po podu i da bar malo da griju keramiku, tako se uglavnom i praktikuje.

Sada su popularni i industriski podovi, dobro izgleda posebno kod modernijeg stila gradnje i opremanja ali nisam upoznata kakvi su za odrzavanje, to jako lijepo izgleda u kuhinji. A vinil podovi mi se ne svidjaju uopste, mislim da je i laminat bolje rjesenje ne znam zasto ;)

http://www.galerijapodova.com/active/sr-latin/home/shop/sr/vinil/rezidencijalni_vinil.html evo link za vinil podove

A evo npr. industriski pod http://www.google.com/imgres?imgurl...ge=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:2,s:0&tx=205&ty=108

Ja bih uvek išao na varijantu porcelana ( neki ih zovu i "granitne" ) sa kombinacijom podnog grijanja.

Podno ti se ne isplati da radiš samo za kuhinju, ali ako radiš kao osnovno grijanje cijele kuće/stana onda je ok ;)

pa kao sto je vec receno, sve zavisi od samog enterijera. na pod kuhinje se moze staviti u bukvalnom smislu te reci - bilo sta. granica je masta :)
keramika je najzastupljenija, jer ima najvise boja, dezena... laka je za odrzavanje. sledi drvo, ili laminirano drvo, te kamen, granit, vinil, a trenutno ljudi izlivaju i komplet podove na bazi epoksida ili poliuretana, sto izgleda ovako :
images

Hvala vam puno, puno.
Najbolja ideja jeste keramika sa grejanjem, definitinitivno.
ALi, ovaj stan, za koji sam pitala je vec gotov, davno, CG je razvuceno jos kad se gradio, a sad ga renoviram. Neko vreme planiram ja da boravim u njemu, a onda ponovo kao i predhodnih x godina da ga izdajem.
Recimo, kupatilo sam skroz sredila, stavila cak i onu borduru izmedju plocica.
Kuhinju isto planiram da sredim, da izvadim staru i stavim novu kuhinju, i onda sam mislila i pod o istom trosku.
Onda, moram da izvadim staru drvenariju i da stavim pvc, stan ce biti topliji, ususkaniji.
I jedno hoblovanje parketa i krecenje pa se onda ja useljavam.

Ostaje da razmislim da li da stavim laminat po celoj kuhinji ili da uradim pola keramika pola parket. Da ja ostajem u njemu, definitnvo bi palo to podno grejanje ispod keramike, ali ovako hm hm

Poslednja izmena:
Za pod u kuhinji , najidealnije resenje su plocice. lako se odrzavaju sto je najbitnije. imam vinil, i bukvalno mora da se menja na 2-3 godine. Jer koliko god ga prali, on upija masnocu, vodu.... E sada plocice hladne, ali to je kuhinja.

Sta staviti kao pod u kuhinji?
Keramicke plocice su jako hladne, ali meni najlepse izgledaju
Parket mi nije za kuhinju nikako
Laminat, onaj klasicni bih volela da izbegnem
Nekad su postojale vinas plocice, sta je sad zamena za njih?

P o m o C

Ja imam kamene podne plocice velikog formata i u kupatilu i u kuhinji i fenomenalno se odrzavaju. U kuhinji su mi napucane, a u kupatilu nesto jeftinije i mogu reci da su ove u kuhinji primetno lepse i lakse za odrzavanje. Na osnovu toga mislim da kod podnih plocica kvalitet prati cenu.

Back