Poceo plenum CK DS

machkolinos

Ističe se
Poruka
2.400
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=480209#hrono
Tadić: DS ne napušta evropski put

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je da ta stranka nikada neće napustiti evropski put i nikome ne sme da prepusti taj barjak.

Podsećajući na događaje u prethodne četiri godine, Tadić je kao jedan od sramnijih ukazao na paljenje ambasada u Beogradu.

"Protest se pretvorio u političku i sramotnu manifestaciju i usledilo je paljenje ambasada i događaji zbog kojih danas crvenimo u međunarodnoj javnosti i koji će morati da dobiju epilog u pravnom procesu", rekao je Tadić osvrćući se na događaje posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Boris Tadić kaže da 2011. ne može da bude izborna godina, nego radna.

Tadić je na Skupštini Demokratske stranke, podnoseći izveštaj o radu od prethodne stranačke skupštine, rekao da se u 2011. moraju ispuniti prioriteti i da je cilj demokrata da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU i da, pre sledećih izbora, počne pregovore o prijemu.

Prema njegovim rečima, cilj DS je i pobeda na poslaničkim izborima u proleće 2012. godine.

Tadić je rekao da su prioriteti u 2011. reforma pravosuđa koja mora biti završena u toj godini, reforma izbornog sistema i uspostavljanje principa da su poslanici i odbornici - a ne stranke – vlasnici mandata.

Kao prioritete, predsednik je naveo i izmenu izbornih zakona, i donošenje zakona o finansiranju političkih stranaka.

Dodao je da će prioriteti u 2011. godini biti i usvajanje zakona o restituciji, nastavak suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije, početak dijaloga o Kosovu i rešavanje tog istorijskog konflikta.

Među prioritetima je i očuvanje radnih mesta, rekao je Tadić.

Izborna skupština DS

DS na izbornoj skupštini, koja je počela u Centru "Sava", treba da izabere funkcionere i organe.

Novoizabrani funkcioneri će, prema uverenju demokrata, odrediti kurs političkog, društvenog i ekonomskog razvoja Srbije u narednoj deceniji.

U radnom delu Skupštine, koji će trajati do 15 časova, biće usvojen Poslovnik o radu i izabrana Verifikaciona i Izborna komisija, zatim će predsednik Srbije i lider stranke Boris Tadić i drugi organi koje bira skupština podneti izveštaj o radu stranke izmedju dve sednice.

Najavljeno je i usvajanje izmena Statuta DS, a potom će, oko 3.000 delegata, birati predsednika, pet potpredsednika, devet članova Predsedništva i predsednika Političkog saveta, stalne članove Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora.

Predsednik stranke Boris Tadić će, kako je najavljeno, u svečanom delu skupštine, od 17 do 19 časova, predstaviti strateški dokument "Srbija 2020", potom će se delegatima obratiti gosti iz inostranstva, i biće objavljeni rezultati glasanja
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.