Počele pripreme za rat; Francuska sprema ljude za rat!!!

Pa vidiš da se pripremaju za odbranu, ne da bi nekog napali. I to je sasvim ok. Evropa mora da ojača vojno. Ovo da Tramp rešava vojni sukob unutar Evrope je teška bruka i sramota. Zato se sad i radi na podizanju sopstvenog vojnog autoriteta. E sad, to što vi rusofili to spinujete, samo govori o tome koliko je jaka ta vaša propaganda hejtovanja, ali ako se realno pogledaju stvari, sve se radi upravo onako kako bi i trebalo.
Odbranu od koga?

Мени никако није јасно чему толика мржња према Русији са твоје страна те толика љубав према Западу. Не знам ни ко си ни шта си, на крају крајева није ни битно, али величати Запад након свега оног зла који су нама Србима починили, након иживљавања и Украјине и Запада над руским становништвом у Доњецку и Луганску још од 2014е, након ширења тетка Нате на исток иако су рекли да неће, након кршење два Минска споразуме од стране Украјине (и Запада), након Западне ''бриге'' за Украјину до последњег Украјинца (тог рата уопште не би ни било да Запад није хушкао Украјину против Русије), те да не набрајам даље, просто је неморално да ти овде стално прозиваш Русији а штитиш Запад.

И Француска и Велика Британија и Немачка и Пољска и већи део ЕУ лажу да им прети било каква опасност од Русије! Русији не пада на памет да било кога другог напада! Сваки реалан и нормалан човек то зна! То није русофилство већ реално сагледавање ситуације.
Сав хаоу у свету у последњих 30, 40 година, да не идем превише у прошлост, је проузрокован због грамзивости и иживљавања Запада над остатком света. Стварно жалим људе који то још увек нису схватили.
Ima mazohista, bajo moj.

francuske ckepi sa nacistima ujedinjeni na rusiju

1742503931271.png

citav svet im se smeje za kukavicluk u II sv ratu...

Ja gotov. Doduše ja sam sitan voćar. 100- tinjak stabala svega, nekoliko loza grožđa tek za pojesti.

pazi moje iskustvo od prosle godine

jedan vinograd orezao u februaru rano - ubio mraz 20 aprila sprzio sve nista nije preteklo

drugi orezao u aprilu 23 aprila - rodilo sve perfektno

razlog je sto sve pupoljci otvaraju sa vrha grane ka bazi

sto vise ima pupoljaka to sporije ide otvaranje

kad orezes lozu na 10 okaca npr ti ubrzas kretanje vegetacije za 10-15 dana

kad je orezes kasno odlozis

cak i da te ubije mraz opet ce da iznikne iz okaca blize bazi i imaces rod kakav takav a ovako nista

vocarstvom se dosta kod nas bave amateri

i prave konstantne greske iz godine u godinu i jos misle da to tako treba

pazi moje iskustvo od prosle godine

jedan vinograd orezao u februaru rano - ubio mraz 20 aprila sprzio sve nista nije preteklo

drugi orezao u aprilu 23 aprila - rodilo sve perfektno

razlog je sto sve pupoljci otvaraju sa vrha grane ka bazi

sto vise ima pupoljaka to sporije ide otvaranje

kad orezes lozu na 10 okaca npr ti ubrzas kretanje vegetacije za 10-15 dana

kad je orezes kasno odlozis

cak i da te ubije mraz opet ce da iznikne iz okaca blize bazi i imaces rod kakav takav a ovako nista

vocarstvom se dosta kod nas bave amateri

i prave konstantne greske iz godine u godinu i jos misle da to tako treba
Ja proznajem da nisam stručnjak, a Mačva i nije vinogradarski kraj. Ljudi imaji pomalo blizu kuća i to uglavnlm za jelo. Za voće pitam iskusne voćare, učim kd njih. Imam maline, kupine i borovnice isto samo za porodicu. Petoro dece mogu mnogo voća da pojedu. Ništa ne prskam i koristim stajnjak. Voće prskam krečom i ništa više pa šta Bog da. Imam plastenik od 150 m2 i 300-400 m2 bašte. Zbog posla ne stižem više. Deca hrane kokoške, ćurke i svinje. Imam i desetak patki. Sve je na imanju od hektar i po u komadu tako da radim kod kuće. Nw zavjaim ni od jedne političke organizacije ili NVO. Mogu da mi pljunu pod orozor i ništa više.

Odbranu od agresora. Rusija je stavila do znanja da je ne zanimaju samo ruske teritorije u okviru Ukrajine, već cela, odnosno sve one regije koje su pune građana koji fakat ne žele da budu deo Rusije. Tako da oni na tom primeru pokazuju da imaju nameru otimanja tuđeg i shodno tome se Evropa organizuje u odbrani.
Nisi ti dobar s glavom. Šta će Rusima teritorije s neprijateljskim stanovnicima?

Back