Počela registracija električnih trotineta

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.687

Počela registracija električnih trotineta: Poznato koliko košta​

Cena izdavanja nalepnice za laka električna vozila odnosno trotinete iznosi 1.560 dinara, dok je cena obrasca nalepnice 500 dinara.
Građani svoja laka električna vozila (konkretno, električne trotinete) mogu registrovati do 15. juna, jer će od tog datuma samo registrovani e-dvotočkaši moći da učestvuju u saobraćaju.
Kako je ranije propisano Pravilnikom o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila, svako ko poseduje ovaj električni dvotočkaš moraće da podnese zahtev za izdavanje nalepnice.
Uz zahtev se mora dostaviti i tehnička dokumentacija za lako električno vozilo, iz koje se može utvrditi marka vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ektricnih-trotineta-Poznato-koliko-kosta.html

Mene tu u celoj stvari zanima šta će biti s onima koji ne registruju? Biće tu teško i za hvatanje jer taj trotinet može svuda, a oni pojačani (koji i ne mogu da se registruju) znaju biti veoma brzi.

Mene tu u celoj stvari zanima šta će biti s onima koji ne registruju? Biće tu teško i za hvatanje jer taj trotinet može svuda, a oni pojačani (koji i ne mogu da se registruju) znaju biti veoma brzi.
Камере свуда...

Биће савет као у Немачкој на аутобану - ставите осмех, да испаднете лепо на камери :mrgreen:

Mislim da ovo važi i za električne bicikle, a za obične ne.
Obecali su staze za rekreativce,pesake i bicikle.Dosli trotineti i ne smeju da idu trotoarom,vec putem,samo da bi im uzeli pare.Mada nije ni u redu da idu trotoarom,jer bi bilo vise povreda,nego na putu.Mislim da je trebalo da besplatno dobiju te nalepnice,pa kada se nakupi mnogo tih trotineta,da tek onda pocnu sa registracijom.,posto bu bila veca guzva sa njima na putu.

E vako,prodato oko 200 000 trotineta a samo 11 000 su uspeli da opljackaju registracijom,znaci prevara a pazi ovo zasto se ne radi o bezbednosti pesaka,zato sto se trotineti iznajmljuju svima i za to nije potrebna obuka i nema dozvola,nalepnica postoji na iznajmljenom trotinetu a voze ga pijanci ,divljaci i drogeranti,case closed

Back