Počela ekološka akcija Pokreta Metla 2020 – "Za čistiji Blok 45"

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.136
Počela ekološka akcija Pokreta Metla 2020 – "Za čistiji Blok 45"

Aktivisti Pokret Metla 2020 i građani Bloka 45 na Novom Beogradu pokrenuli inicijativu za sređivanje i uređenje svog okruženja. Akciju je podržala kompanija Mozzart, regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

6607882345ed3a347c5dcc561378944_v4_big.JPG

Aktiviste i simpatizere Pokreta Metla 2020 na Novom Beogradu okupila je ideja da prostor u kojem provode najviše vremena, očiste od smeća, urede prostore ispred zgrada i daju primer svima koji narušavaju i zagađuju prirodu u svom kraju.

Akciju su nazvali "Za čistiji blok", vrlo brzo su se organizovali preko društvenih mreža, a inicijatori su Đorđe Božanić i Dejan Janković, momci koji su ceo svoj život proveli u ovom naselju.

11943061895ed3a34851ce0890157411_v4_big.JPG

"Kao mali sam sa svojim roditeljima učestvovao u sličnim akcijama i mislim da je meni prosto usađeno da brinem o okruženju u kojem živim. Zato smo i predložili da obnovimo sličnu akciju i sada, iako nadležne službe redovno održavaju blok, svi treba da damo svoj doprinos" ističe Đorđe Božanić, jedan od inicijatora akcije "Za čistiji blok".

2294832575ed3a348cb82d191811387_v4_big.JPG

"Ovde živi mnogo dece i želimo svojim primerom da utičemo na njih, da od malih nogu nauče da je bacanje smeća u prirodu veoma štetno. Mi živimo pored reke, u kraju punom zelenila i odlaganje smeća kako kome i gde padne na pamet naružuje izgled našeg kraja i uči decu pogrešnim navikama", kaže on.

11469135655ed3a3497ee8a007778513_v4_big.JPG

"Cilj nam je da i neodgovornim komšijama stavimo do znanja da se ne ponašaju ekološki, da zagađuju okolinu svima koji ovde žive i da utičemo na njih da svoje ponašanje promene. Nadamo se da ćemo u tome uspeti i da će blok biti bar duplo čistiji posle ove akcije. Hvala i kompaniji Mozzart koje je podržala našu akciju, dala nam opremu za čišćenje i majice. Oni su prepoznati kao društveno odgovorna kompanija i drago nam je da su videli značaj u našoj akciji", zaključio je Đorđe.

U Bloku 45 živi oko 13.000 ljudi, a skoro je završena i prva faza rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas koje se prostire sredinom bloka u šetačkoj zoni koju je investirao Grad Beograd.

3408750505ed3a34a31a77223696756_v4_big.JPG

Ukoliko se nađete popodne u ovom naselju, možete steći utisak da ste zalutali u dvorište ogromnog vrtića jer su šetalište i parkovi puni dece, bicikala, trotineta i prateće opreme...

Inicijativa građana Pokreta Metla 2020 dobar je primer kako se uz malo angažovanja aktivista i dobrovoljaca može mnogo učiniti za svoje okruženje, a i dati dobar primer deci kojoj planetu ostavljamo u amanet.

https://www.b92.net/zivot/pr.php?yyyy=2020&mm=05&dd=31&nav_id=1689921

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samo jako! :bravo:

tenor.gif

Ovo je veca reklama za kladionicu Mocart.

Mogli su bar neke Metla majice da nabave.

Mocart na Metli na primer.

Svi Mozzini Kocoši sa online nalogom dobijaju 100 dinara gratis ponedeljkom.
Ja im to odmah vratim jer izaberem glupu live situaciju sa kvotama 3,4,6...
Jedno veče sam lupao do 1600 hehe rekoh aj još jednom i onda - cvrc :lol:

Ne idu mi baš Greta Tunberg i Zeleni sa DSS. Oni više idu uz PSG i UDES.

Мени више иде брига о околини и природи, да не кажем еколошка свест, уз националне, родољубиве у суверенистичке партије. Уз леве либерале ми иде прича о правима измишљених психосексуалних категорија становништва и борба за интересе корпоративног глобал-фашизма.

Back