Počeci feminizma - Ženski pokret u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da pogledamo malo razvoj feminizma u Srbiji i njegove pokrete.

Sve češće čujem priče žena koje kažu da im feminizam ne treba. . Da su feministkinje mrziteljice svega i svačega.

Feminizam se od svojih početaka borio za obrazovanje žena, pravo glasa, bolje uslove rada, bezbednost na ulici, brigu o deci, socijalnu sigurnost, skloništa za žrtve silovanja, za promene zakona. Za jednake mogućnosti i jednaka prava za sve, bez obzira na pol. Da nije feminističkog angažmana mi ne bismo dobile ni ovakve zakone, kakve sada imamo. Kako smo onda došli do ovakvog nakaradnog pogleda na feminizam i feministrkinje?!

Feminizam koji ja poznajem ne odriče ničija prava, niti jede muškarce. Samopoštovanje, lična snaga, jednakost, međusobna podrška muškaraca i žena su suštinske vrednosti koje feminizam podržava i za koje se nesumnjivo zalaže. Feminizam koji ja poznajem se zalaže za društvo u kojem nema straha od jednakog pristupa obrazovanju, zapošljavanju, životnim mogućnostima i potrebama, nema zatvaranja očiju pred nasiljem prema ženama. Taj feminizam se bori za prava žena , ljudska prava uopšte i pozitivne društvene promene.

https://www.womenngo.org.rs/zenski-pokret/istorija-zenskog-pokreta/217-poceci-feminizma-zenski-pokret-u-beogradu-zagrebu-ljubljani

Pravda za zene!!!

aaa to tebe muci, oces da te izdrzava muskarac, pa sto ne kazes tako :lol:
hebe se tebi za silovanu decu, ti bi alimentaciju na ckapi da zaradis

a izdrzavana zena je tako samostalna jaka feministicki nastrojena :rotf:

alimentacija za dete je jedno a za zenu je neopisivo ponizavanje, koje postoji u mnogim zemljama sveta, al ne znaci da je dobro

mislim kontam ja da vama lenjim kravama odgovara takav zakon, on da rinta pa i posle razvoda da vam daje pare, a vi da se busate u samostalne junacke sise, masala sto ste jake
revolucion.gif

al to se zove udruzenje sponzorusa a ne feministikinja

mozda lupetaju sto ne vole ******

bese neki vic kad kaludjerica izvede najpametniji zakljucak ikada - ne moze to bez kurrca
al ga se ne secam kako bese ide ceo, krecana hbg...

evo vis sta se desi kad je neko lose heben, zato muskarci pamet u glavu, torbajte zene valjano i nema da besne posle nama sirotim forumasima :sad2:

bese neki vic kad kaludjerica izvede najpametniji zakljucak ikada - ne moze to bez kurrca

evo vis sta se desi kad je neko lose heben, zato muskarci pamet u glavu, torbajte zene valjano i nema da besne posle nama sirotim forumasima :sad2:

Pa ti si musko, reci odma , vidim ja da sve nesto u muskom rodu pises

te krsheve od lezba ti torbaj :lol:

da da bas pisem u muskom rodu..,,bas se vidi da sebe oslovljavam u muskom rodu u postovima :lol: sta je sa gramatikom? pobegla sa logikom?

ciji si klon ajde lepo reci, pozuri moram rucak da spremam, mlatim se s tobom ovde u pauzi izmedju mesanja varjacom
ako mi zagori tebe smatram odgovornom sto ce me muz prebiti

- - - - - - - - - -

te krsheve od lezba ti torbaj :lol:

sto ja jadna :sad2: nemojte mene ja sam nas

ja imam teoriju da su lezbejke nevazece, hbg kako god okrenes ona opet gura kitu, samo plasticnu, kako god okrenes sto kaze kaludjerica ne moze bez kurrca, dakle nulirali su svoje postojanje :lol:

da da bas pisem u muskom rodu..,,bas se vidi da sebe oslovljavam u muskom rodu u postovima :lol: sta je sa gramatikom? pobegla sa logikom?

ciji si klon ajde lepo reci, pozuri moram rucak da spremam, mlatim se s tobom ovde u pauzi izmedju mesanja varjacom

- - - - - - - - - -

ja imam teoriju da su lezbejke nevazece, hbg kako god okrenes ona opet gura kitu, samo plasticnu, kako god okrenes sto kaze kaludjerica ne moze bez kurrca, dakle nulirali su svoje postojanje :lol:

Prijavi ga policiji za nasilje , ti si na to navikla očigledno i smatraš to normalnim pa znaš šta ti sleduje ali to nije normalno, treba ti pomoći.

- - - - - - - - - -

gura plastichnu, al s' gadjenjem shto mora

Veoma je bitno da se ispuni ono sto Vucic najavljuje a to je da ce sada muskarci placati alimentaciju i naknadu posebnu za izdržavanje žene, dakle ta naknada je predviđena u zakonu ali sada muškarce treba primorati i to da plate ako nemaju, neka rade dva posla.

Ono sto je po zakonu, mora se postovati, dakle ako vec postoji treba primeniti i tu nadoknadu i te kako moraju da placaju a Vucic ce to omoguciti. Žene treba da se bore za svoja prava a ne da odustaju od njih. Tu nadoknadu imaju prava žene koje su bile u braku i to u narednih 5 godina najmanje. Nije ona slučajno uvedena.

Trolujes mene namerno.:kafa:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back