POČASNI GRAĐANIN BEOGRADA...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

gost 174064

Veoma poznat
Poruka
13.982
Kurir:
PUTIN BEOGRAĐANIN

0404betaapgc4.jpg

Pored ruskog predsednika, za titulu počasnog građanina Beograda političari predlažu i Bila Gejtsa,Mihaela Šumahera, Mika Džegera...

BEOGRAD - Ponižavajuća odluka Skupštine Podgorice da hrvatskog predsednika Stjepana Mesića proglasi svojim počasnim građaninom, otvorila je pitanje ko ovu laskavu titulu zavređuje u Beogradu. Kao i većina drugih pitanja, i ovo je podelilo srpske političare. Socijalisti i radikali predlažu da to bude predsednik Rusije Vladimir Putin, dok ostali nisu za političare, već bi titulom počasnog Beograđanina častili uspešne biznismene ili sportiste.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Gorica Mojović kaže da je gradska skupština nedavno donela odluku da se obnovi dodeljivanje titule počasnog Beograđanina, koja je poslednji put uručena 1985. godine, i to tadašnjem predsedniku Tanzanije Julijusu Nierereu. Funkcionerka beogradske vlasti ne zna kada će odluka zaživeti i priznaje da nije razmišljala o tome ko zavređuje odlikovanje počasnog Beograđanina.

Ali, socijalista Branko Ružić ima rešenje. On smatra da bi titulu zaslužnog građanina Beograda trebalo da dobije predsednik Rusije Vladimir Putin, ali pod jednim uslovom.

spacer.gif
0411kq4.jpg
black.gif

TITULA ZA ČAUŠESKUA

Malo ko zna da je rumunski diktator Nikolae Čaušesku počasni građanin Beograda. Bivšem rumunskom predsedniku ova titula dodeljena je 19. septembra 1976. a rezultat je prijateljstva Tita i Čaušeskua. Dobri bilateralni odnosi doveli su do zajedničke investicije Rumunije i Jugoslavije u izgradnji hidroelektrane "Đerdap".

spacer.gif
black.gif
spacer.gif
spacer.gif
black.gif
black.gif
spacer.gif
- Ako se založi protiv nezavisnosti Kosova i Metohije, odnosno ako zauzme po Srbiju pozitivan stav, trebalo bi mu dodeliti tu titulu i sve ostale titule. A što se tiče Podgorice i Mesića, to je poniženje za Crnogorce - smatra Ružić.
Šef beogradskih radikala Nemanja Šarović složio se sa socijalistima da titulu počasnog građanina Beograda zaslužuje Vladimir Putin, ali i Vojislav Šešelj!

- Predsednik SRS se bori za srpski narod i spreman je da život žrtvuje zbog toga. Od stranaca, to bi bio Putin. Da su ove vlasti na vreme negovale prijateljske odnose sa Rusijom, mogli smo s pravom da očekujemo Putinovu pomoć i bili bismo u mnogo boljoj poziciji - zaključuje Šarović.

Dragan Šormaz, funkcioner DSS, apsolutno je protiv imenovanja političara za počasne Beograđane, jer kako kaže, "kod njih se nikad ne zna na šta će da izađu".

- Nikako političar! Podgoričke vlasti su iz čistog političkog interesa imenovale Mesića. Srbija im je očigledno bila prevelika, više im odgovara duplo manja Hrvatska. Šta to znači, da bi sad mi trebalo da imenujemo Martija Ahtisarija da mu podiđemo? E, to nikad, ma, nikad u životu! Ja predlažem skijaša Šveđanina Ingemara Stenmarka, koji je nedavno otvorio Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Ili Mihaela Šumahera, Majkla Džordana - predlaže Šormaz.
Vladimir Homan iz G17 plus je shvatio da se titule počasnih građana dodeljuju iz interesa, pa je on predložio Bila Gejtsa i Mika Džegera.

- Gejts bi valjda doprineo tome da se u Beogradu poradi na smanjenju piraterije. Džegera bi to možda podstaklo da dođe u Beograd, jer smo više puta bezuspešno pokušavali da ga dovedemo - kaže Homan.

S. VidiĆ

videh danas ovaj clanak u "novinama" i eto... tema :)

ZNACI...KO PO VAMA ZASLUZUJE TITULU POCASNOG GRADJANINA BEOGRADA?

mis'im..ne mislim od ovih iz clanka :) t.j nije obavezujuce,a moze.. :)

ja jos ne znam...napisacu kasnije
c015.gif

ovaj...kapiram da titula ide strancu

Anthony Kiedis ili Ronaldo de Assis Moreira a.k.a Ronaldinho :)

pa da jbt ili najpoznatiji muzicar (t.j frontmen najpoznatijeg i najaktuelnijeg benda) ili najpoznatiji sportista,a ne Jordan :? ko sto kaze ovaj glupi Šormaz,pa jbt ko se jos seca Jordana :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back