Pobuna: Oterali Rio Tinto i uzeli im uzorke

Boris Grušenko

Buduća legenda
Poruka
26.596

POBUNA: Oterali Rio Tinto i uzeli im uzorke

Nekoliko desetina meštana Pranjana i Družetića se juče okupilo na međi ova dva sela kako bi sprečili predstavnike „Rio Tinta“ da izvrše geološka istraživanja u ovom kraju.

Samoorganizovanje meštana pokazalo se kao najbolja borba protiv predstavnika svetskih geoloških firmi, koje su rade da otvaraju rudnike litijuma i u rudničko - takovskom kraju.

- Nedaleko od svoje kuće sam video dvojicu ljudi koji su nešto kopali po mojoj zemlji, na nekoliko parcela i na nekoliko mesta. Na moj ljubazan poziv, došli su u kuću, a kada sam shvatio da su oni predstavnici rudarskih kompanija, najljubaznije sam ih zamolio da napuste moje imanje. Međutim, shvatio sam da oni nisu otišli daleko, nego samo par kilometara dalje, gde su na mestu zvanom „Glavaj“ nastavili sa svojim iskopinama - rekao je ovim povodom Konstatin Stanojević, u čiju su parcelu prvo ušli nezvani gosti.

Nakon povratka sa kopanja uzoraka sa brda „Glavaj“ u Pranjanima, predstavnike rudarske kompanije je čekao „hladan tuš“ u vidu nekoliko desetina meštana ovog kraja koji su i lično sproveli u delo svoju parolu „Znamo da ne damo“.

- Ko ste vi? Ko vam je dozvolio da ulazite u privatne posede? Imate li kakvo rešenje, identifikaciju, rešenje po kojem radite - insistirala je na odgovoru od beogradskih geologa Ljiljana Bralović iz Udruženja „Suvoborska greda“.

- Mi smo do pre dva dana radili pod jednom firmom, a prekjuče smo dobili rešenje za firmu „Balkan istraživanja“, ali, PIB, žiro račun i sve ostalo je isto kao kod prethodne „ćerke firme“ Rio Tinta. Ukoliko vi mislite da će zbog našeg istraživanja neko da odmah otvori rudnik u vašem kraju, grdno se varate. Mi smo, naime, mnogo miliona dolara potrošili na mnogim mestima, pa rudnik nije otvoren - rekao je okupljenim gradjanima Nenad Lončarević, geolog iz navedene firme, što je prisutne samo razjarilo.

- Da li je normalno da ja dodjem u vaš stan u Beogradu, da zauzmem vašu terasu, a vas ništa da ne pitam – otvoreno je pitao Ilija Bralović iz Pranjana.

- Ja sam danas bio u pregovorima za kupovinu novog traktora, ali, čemu sve to? Šta da orem? Rudnik - pitao je Milovan Stevović iz Družetića.

Nakon nekoliko puta, od građana izgovorenih reči, da geolozi iznose lažne podatke, koji su im, kako se od meštana moglo čuti, možda i servirani u Beogradu ili Gornjem Milanovcu, predstavnicima rudarske kompanije su oduzeti iskopani uzorci, a zatim su ispraćeni do granice Pranjana, odnosno, gornjomilanovačke opštine.

Svaka čast!

Građani su danas pokazali šta je patriotizam i kako se čuva otadžbina.

Poslednja izmena:

Nekoliko desetina meštana Pranjana i Družetića se juče okupilo na međi ova dva sela kako bi sprečili predstavnike „Rio Tinta“ da izvrše geološka istraživanja u ovom kraju.

Samoorganizovanje meštana pokazalo se kao najbolja borba protiv predstavnika svetskih geoloških firmi, koje su rade da otvaraju rudnike litijuma i u rudničko - takovskom kraju.

- Nedaleko od svoje kuće sam video dvojicu ljudi koji su nešto kopali po mojoj zemlji, na nekoliko parcela i na nekoliko mesta. Na moj ljubazan poziv, došli su u kuću, a kada sam shvatio da su oni predstavnici rudarskih kompanija, najljubaznije sam ih zamolio da napuste moje imanje. Međutim, shvatio sam da oni nisu otišli daleko, nego samo par kilometara dalje, gde su na mestu zvanom „Glavaj“ nastavili sa svojim iskopinama - rekao je ovim povodom Konstatin Stanojević, u čiju su parcelu prvo ušli nezvani gosti.

Nakon povratka sa kopanja uzoraka sa brda „Glavaj“ u Pranjanima, predstavnike rudarske kompanije je čekao „hladan tuš“ u vidu nekoliko desetina meštana ovog kraja koji su i lično sproveli u delo svoju parolu „Znamo da ne damo“.

- Ko ste vi? Ko vam je dozvolio da ulazite u privatne posede? Imate li kakvo rešenje, identifikaciju, rešenje po kojem radite - insistirala je na odgovoru od beogradskih geologa Ljiljana Bralović iz Udruženja „Suvoborska greda“.

- Mi smo do pre dva dana radili pod jednom firmom, a prekjuče smo dobili rešenje za firmu „Balkan istraživanja“, ali, PIB, žiro račun i sve ostalo je isto kao kod prethodne „ćerke firme“ Rio Tinta. Ukoliko vi mislite da će zbog našeg istraživanja neko da odmah otvori rudnik u vašem kraju, grdno se varate. Mi smo, naime, mnogo miliona dolara potrošili na mnogim mestima, pa rudnik nije otvoren - rekao je okupljenim gradjanima Nenad Lončarević, geolog iz navedene firme, što je prisutne samo razjarilo.

- Da li je normalno da ja dodjem u vaš stan u Beogradu, da zauzmem vašu terasu, a vas ništa da ne pitam – otvoreno je pitao Ilija Bralović iz Pranjana.

- Ja sam danas bio u pregovorima za kupovinu novog traktora, ali, čemu sve to? Šta da orem? Rudnik - pitao je Milovan Stevović iz Družetića.

Nakon nekoliko puta, od građana izgovorenih reči, da geolozi iznose lažne podatke, koji su im, kako se od meštana moglo čuti, možda i servirani u Beogradu ili Gornjem Milanovcu, predstavnicima rudarske kompanije su oduzeti iskopani uzorci, a zatim su ispraćeni do granice Pranjana, odnosno, gornjomilanovačke opštine.

Svaka čast!

Budalaštine .

Kao da je uzimanje uzoraka nešto

I opet pujdaš ovaj narod da se kreće ka kamenom dobu?

I opet legla donacija preko DBank?

Kao da je uzimanje uzoraka nešto

Uzorci su kljčni. Na osvnovu njijh se određuje koje će domaćinstvo eventualno biti nacionalizovano.

Ruda pripada onima na čijoj je zemlji i ko je bude otuđio aktom nacionalizacije čini zločin.

I opet pujdaš ovaj narod da se kreće ka kamenom dobu?

Samo u kamenom dobu se neki ljudi smucaju po tuđim imanjima i nešto čeprkaju .

I opet legla donacija preko DBank?

:lol:

Nije li te stid da bez ikakvih dokaza insinuiraš tako nešto?

Следећи корак је долазак приватне полиције Рио тинта, баш као свуда у свету, који ће са српским домаћинима да се разрачунају. Вучић ту неће да прља руке јер је паметан, радиће исто оно што ради француска полиција када не смеју да уђу у квартове са арапима и пуштају да се они међусобно разрачунавају и ујутру само и буквално почисте улице са онима који остану да леже беживотно. Нисмо још ми научили шта ”развијени” запад ради код себе.

Svaka čast!

U Americi ubijaju ako neko kroci na privatno imanje ,a ne odgovara ni dan .

Следећи корак је долазак приватне полиције Рио тинта, баш као свуда у свету, који ће са српским домаћинима да се разрачунају. Вучић ту неће да прља руке јер је паметан, радиће исто оно што ради француска полиција када не смеју да уђу у квартове са арапима и пуштају да се они међусобно разрачунавају и ујутру само и буквално почисте улице са онима који остану да леже беживотно. Нисмо још ми научили шта ”развијени” запад ради код себе.
Već ih je uprljao dozvolivši pa čak i naloživši torturu nad sopstvenim? narodom.

Uzorci su kljčni. Na osvnovu njijh se određuje koje će domaćinstvo eventualno biti nacionalizovano.

Ruda pripada onima na čijoj je zemlji i ko je bude otuđio aktom nacionalizacije čini zločin.

Samo u kamenom dobu se neki ljudi smucaju po tuđim imanjima i nešto čeprkaju .

:lol:

Nije li te stid da bez ikakvih dokaza insinuiraš tako nešto?

Da uzorci su ključni, najčešće ti daju podatak gde ne trebaš nešto da tražiš

Od uzoraka može biti i neke koristi. Jer često sastav tla može da da procenu koje se biljne kulture mogu gajiti, da li je i koliko tlo onečišćeno , da li ima deficita ili suficita korisnih ili nekorisnih elemenata i slično

Budalaštine pišeš

Vidim da si veso na moje insinuacije . Friško naštampani, a?

Već ih je uprljao dozvolivši pa čak i naloživši torturu nad sopstvenim? narodom.
Довео је кинеску полицију за кинеске раднике. Мислите ли да неће пустити неке плаћене костоломце и убице Рио Тинта? Сигуран сам да наша полиција неће ту имати посла. Још је велики део народа колико толико свестан ко је и шта је.

U Americi ubijaju ako neko kroci na privatno imanje ,a ne odgovara ni dan .
Pričaju o nama svašta ali pravi Srbi su u suštini kulturan narod.

A ovo ponašanje uzurpatora je recidiv mentaliteta komunizma.

Narod je izdresiran da ne sme da se suprotstavi vlasti čak i kada mu ona upada na posed bez iakakvog osnova.

Ali i gde treba.
Od uzoraka može biti i neke koristi. Jer često sastav tla može da da procenu koje se biljne kulture mogu gajiti, da li je i koliko tlo onečišćeno , da li ima deficita ili suficita korisnih ili nekorisnih elemenata i slično

100% su tražili najbolje zemljište za uzgoj rotkvica.

Budalaštine pišeš

Vidim da si veso na moje insinuacije . Friško naštampani, a?

I naravno, tradicionalne kvalifikacije neistomišljenika na kraju poruke.

Budalaštine pišeš
Коштуница је те лепо послао на право место и рекао им да копају код њих кад тамо имају више него код нас. Што се тиче ”узорака” мислим да сте неинформисани. Све се то ради данас дубинским скенирањем тла са сателита. Вађење узорака на локацији је само предигра пре секса који следи. А секс је по правилу бруталан и садомазохистички за тло на коме се одрађује.

Све се то ради данас дубинским скенирањем тла са сателита. Вађење узорака на локацији је само предигра пре секса који следи. а секс је по правили бруталан и садомазохистички за тло на коме се одрађује.
Naravno, to je poruka da je kajmak tu negde.

После њих ни траве неће бити, а камоли говеда, а тек о кајмаку можемо да сањамо.

Pogledaj molim te ako već nisi film Biće krvi sa Danijelom Dej Luisom.

To je jedan od najboljih filmova snimljenih u poslednjih 20 godina po mom mišljenju a bavi se upravo rađanjem korporacija za vađenje rude i energenata.

Замислимо сад демагогију, кад крене прича нека Рио Тинто копа ионако та места неће бити више у Србији јер Европа тако захтева. А ми ћемо да згрнемо кајмак и да направимо нашу малу Србијицу још лепшом и моћнијом, уосталом то је крај који је и Бог заборавио. Сетимо се све шта смо слушали од њих. Ово делује као СФ?

Ali i gde treba.

100% su tražili najbolje zemljište za uzgoj rotkvica.

I naravno, tradicionalne kvalifikacije neistomišljenika na kraju poruke.

Ne razumem, zapravo razumem, zašto neke procese svodiš na najprizemnije grane

To dokazuje da ili ne znaš ili se znaš a maliciozno pojednostavljuješ sve

Recimo istražna bušenja kao svoje nus produkte su imala podatak da naša zemljišta imaju deficit selena .. pa je donešena uredba da se stočna hrana obogaćuje selenom koji je vrlo bitan element u imunitetu

Takođe neke endemske bolesti su posledice deficita određenih minerala u zemljištu i svašta nešto

A da bi se došlo do otvaranja rudnika .. svašta tu treba da prođe i niz procedura koje traju godinama a i decenijama

Pogledaj molim te ako već nisi film Biće krvi sa Danijelom Dej Luisom.

To je jedan od najboljih filmova snimljenih u poslednjih 20 godina po mom mišljenju a bavi se upravo rađanjem korporacija za vađenje rude i energenata.
Мислим да сам гледао али подсетићу се, волим Данијела који је по мени један од најбољих глумаца данас, некад неправедно запостављен јер је најбољи када игра откачене ликове.

Back