Po zakonu 32 radna sata ili 4 radna dana nedeljno?

Вести дана
Љајић: Могуће скраћење радне недеље

БЕОГРАД – Влада Србије размишља о разним мерама за очување радних места у времену светске економске кризе, а једна од њих је и скраћењу радне недеље са 40 на 32 сата, изјавио је министар рада и социјалне политике Расим Љајић.

У изјави новинарима, Љајић је истакао да још не може да говори о коначном предлогу мера, јер предстоје разговори са синдикатима и послодавцима да би се видело колико је та мера ефективна и прихватљива.

Он је казао да усвајање скраћења радне недеље не би подразумевало смањење плате већ би се радно време надокнадило прековременим радом у наредних шест до 12 месеци.

Љајић је указао да би то била превентивна мера да би се избегло отпуштање радника кроз смањење трошкова рада.

Министар рада је истакао да та мера неће бити једнострана, већ ће бити донета консензусом политичких и социјалних партнера и мораће да прође кроз Социјално-економски савет.

Танјуг
[објављено: 08/03/2009]

Ko ulozi u sebe moze da zivi i od pola plate, a lenjivci koji nece da ulazu u sebe ne mogu ni od dve. Pa ja sam bio vredan kad se ulagalo u sebe... De su bili ti sto nisu ulagali u sebe ne znam. Njihov problem.

Verovatno drali dupe na fakultetima dok si ti kupio.. a i da nisu, ne znaci da nisu dali sve od sebe s obzirom na okolnosti u kojima su bili primorani da zive i da se snalaze.. Kako te bre nije sramota da ovako nesto napises?! Da li uopste znas gde zivis?!

Ko ulozi u sebe moze da zivi i od pola plate, a lenjivci koji nece da ulazu u sebe ne mogu ni od dve. Pa ja sam bio vredan kad se ulagalo u sebe... De su bili ti sto nisu ulagali u sebe ne znam. Njihov problem.

Prodaj nam patent, nama ostalima, glupim, sto nismo ulagali u sebe.Da li pod ulaganjem mislis koliko si dana s tezak, mislim u eurima?Eureka, pa ti si patent zastitio pa sad zivis od tantijema.:manikir:

Uf jeeee odmah 4 combat smradikala me napada... ne mozes ni na miru da se opustis vise na forumu. :evil:

Verovatno drali dupe na fakultetima dok si ti kupio.. a i da nisu, ne znaci da nisu dali sve od sebe s obzirom na okolnosti u kojima su bili primorani da zive i da se snalaze.. Kako te bre nije sramota da ovako nesto napises?! Da li uopste znas gde zivis?!

Ocigledno da neki nisu dali sve od sebe. :)

Prodaj nam patent, nama ostalima, glupim, sto nismo ulagali u sebe.Da li pod ulaganjem mislis koliko si dana s tezak, mislim u eurima?Eureka, pa ti si patent zastitio pa sad zivis od tantijema.:manikir:

Ocigledno da ne kontas dimenziju o kojoj ti govorim.

Rekoh ti ja doci ce Dzedaj po tebe a ti mi nisi verovao !

:hahaha:

Hahaha
shta mislite o tome, da nam vlada uvede nova pravila...malo da podsecamo na Venecuelu
mogli bi i vremensku zonu da pomerimo kako nam odgovara? : )
Svakako cemo se iz bilo kojekrize koja nas zadesi izvuci tako sto cemo je ignorisati :lol:

mišljenja sam da je bolje skratit rani tjedan nego ljude ostavit bez posla. održavanje radnih mjesta bi trebao bit najveći prioritet svake vlade u ovim krinim vremenima

мање пара на крају месеца = криза у успону

pa to kazem misle da ce resiti krizu time sto ce narod raditi 10 dana za 100eura samo nisu racunali sta ce narod da jede narednih 20 dana,to su probali socijalisti u FRancuskoj kada su spustili radno vreme na 35sati nedeljno i zato se sada nasli u dugovima i za paraunucad,nisu svatili sta je mondijalizacija ni da moraju da proizvode vise da bi ostali u trci

Back