pms dilema

LepaJeka:
Ja imam jake bolove i mucninu tek kada dobijem menstruaciju, i obavezno pijem brufen. Skoro sam cula da je stetan i da navodno izaziva sterilitet. Popijem 400mg pre nego sto pocnu bolovi, zato sto kad krenu ja se raspadnem dok lek ne pocne da deluje. E, sad, u pms-u me nista ne boli, jedino malo jajnici, ali nista strasno. Nego imam drugi problem, postajem psihicki labilna osoba! U stanju sam svasta ruzno da kazem dragim osobama, malo mi fali da se iznerviram, mogu stalno da placem, ubija me nerasplozenje...Da li se to i vama desava?

Naravno! Ja jednom otvorila temu o tome.

stiskanje vaginalnih mishica???
postoji masazha koja bi mogla da pomogne, radi se samostalno i nista se ne dira ali moguce da pomaze ako se radi ok. moguce je izleciti cak i neke ciste. deshavalo se :I mada nisam ni ja potpuno uverena malo mi je to kao SF jos uvek. znaci ima josh dodatno objasnjenje: )
nisam imala tegobe ranije tipa da boli, mada mi zadnja 2-3 puta stize na 28 dana i nemam ni onaj tupi bol kad pocne menstr. nemam izostanke. tj videcemo sutra. kuc kuc. da li je od toga:)
ali ok vezba je to sa stezanjem vaginalnih misica, znaci kao da uvlachite neshto.moze i sporo i brzo..mozete da radite kad ste nervozni il tako nesto..kad vas neko ljuti..onda - stisnete guzu, vaginalno-anus i donji stomak.
ima jos jedna..kad se probudite istegnite nogu jednu, zadrzite do 2 min..znaci dok jos lezite (na ledjima)
pa drugu nogu.
paznja vam je na kuku..gde pocinje noga. tako svako jutro.
ne znam, mozda pomogne.

storm cloud:
LepaJeka:
Ja imam jake bolove i mucninu tek kada dobijem menstruaciju, i obavezno pijem brufen. Skoro sam cula da je stetan i da navodno izaziva sterilitet. Popijem 400mg pre nego sto pocnu bolovi, zato sto kad krenu ja se raspadnem dok lek ne pocne da deluje. E, sad, u pms-u me nista ne boli, jedino malo jajnici, ali nista strasno. Nego imam drugi problem, postajem psihicki labilna osoba! U stanju sam svasta ruzno da kazem dragim osobama, malo mi fali da se iznerviram, mogu stalno da placem, ubija me nerasplozenje...Da li se to i vama desava?

Naravno! Ja jednom otvorila temu o tome.

Ma idi, upravo sam u tom periodu..i...unapred se uzvinjavam svima prema kojima cu mozda biti nepravedno agresivna 8)

caj od macine trave, popijem nekoliko solja... boljeg je ukusa od zalfije, a stvarno ima efekta... on se kuva kafena kasicica na solju, pa procedi posle 7 minuta i zasladi medom...

a kad me bas otkida namazem se rakijom i vezem pet salova oko stomaka i deset cebadi i OBAVEZNO angazujem nekog da me drzi za ruku, pazi i mazi... ;)

sto se tice psihickih efekata klopam dosta banana, zbog magnezijuma & cokolade /nedostatak ljubavi/... a volim i da pijem crno vino...

u stvari praktikujem sve sem hemikalija...

pa ako vas ne otkida bash da umirete
onda mislim da je lakshe kada se krecete. mene danas onako ali sam malo luda
eto.
kad me preskachete
ono je ruska metoda
zaista je OK nije zezancija.
ok. halt

jagodica:
pa ako vas ne otkida bash da umirete
onda mislim da je lakshe kada se krecete. mene danas onako ali sam malo luda
eto.
kad me preskachete
ono je ruska metoda
zaista je OK nije zezancija.
ok. halt

Draga, ti nemas pms nego za....... I nemas pojima o kojoj jacini bolova mi ostale pricamo (padanje u nesvest je vec uobicajeno u mom slucaju, a setanje je potpuni apsurd jer ne mogu ni da stojim). :!: :!: :!:

radoznala 2:
Draga, ti nemas pms nego za....... I nemas pojima o kojoj jacini bolova mi ostale pricamo (padanje u nesvest je vec uobicajeno u mom slucaju, a setanje je potpuni apsurd jer ne mogu ni da stojim). :!: :!: :!:
ohh draga, a ti uopste ne pricas o pms-u, koji se javlja 2 nedelje pre menstruacije, gde su najcesci nervoza, razdrazljivost, zelja za slatkisima, pad koncentracije, vrtoglavica, suva kosa, glavobolja, nesanica,..vec o nekom bolu koji se javlja za vreme menstruacije, a u tom bolu uzivam..eto koliko se svi mi razlikujemo..simptomi pred m. su jedno, bolna m. je drugo.

Devilishgirl:
radoznala 2:
ohh draga, a ti uopste ne pricas o pms-u, koji se javlja 2 nedelje pre menstruacije, gde su najcesci nervoza, razdrazljivost, zelja za slatkisima, pad koncentracije, vrtoglavica, suva kosa, glavobolja, nesanica,..vec o nekom bolu koji se javlja za vreme menstruacije, a u tom bolu uzivam..eto koliko se svi mi razlikujemo..simptomi pred m. su jedno, bolna m. je drugo.

:shock: :shock: :shock:

Samo da dodam, ja sam mislila i na jedno i na drugo. I za vreme PMS-a (znaci pre menstruacije) neke od nas imaju stravicne glavobolje od kojih se ne moze stajati na nogama ili nesvestice. Da, mnogo se razlikujemo, pa neko mozda i ne zna da takve stvari postoje.

Moj slucaj:

1. kratak ciklus <28 dana
2. buran PMS sa gore pomenutim nesvesticama i glavoboljama, bubuljicama, nervozom, plakanjem i histerisanjem
3. jako bolne menstruacije, ponekad sa nesvesticama, mucninom i dijarejom (ipak ne povracam - jos samo to mi fali), opet plakanja i histerisanje, bar prva tri dana
4. trajanje menstruacije >8 dana.
5. obilna menstruacija

Dakle, menstruacija je moj zivot - sve se svodi na cekanje ili prezivljavanje iste!

Ufff grozno..Meni je pms vreme kada imam izrazitu zelju da ubijem svakog ko me popreko pogleda..samo to, bez nekih gluposti u fizickom smislu..sem sto se osecam tesko..i malo mi porastu grudi i doope..a mozda izadje i neka bubuljica, nisam obracala paznju...hehehe..sad ispade kretenski. boli 2 dana..stomak ..zglobovi ..4 dan kraj.

"Roxikam" je najbolji, inace se koristi kod reume i kostobolje, ali mi ga je lekarka prepisala i odlican je. Samo mora da se popije pre nego sto pocnu jaki bolovi. Pije se samo jedna dnevno, i sasvim je dovoljna. Eto, nadam se da ce ti pomoci, meni jeste.

Devilishgirl:
Ufff grozno..Meni je pms vreme kada imam izrazitu zelju da ubijem svakog ko me popreko pogleda..samo to, bez nekih gluposti u fizickom smislu..sem sto se osecam tesko..i malo mi porastu grudi i doope..a mozda izadje i neka bubuljica, nisam obracala paznju...hehehe..sad ispade kretenski. boli 2 dana..stomak ..zglobovi ..4 dan kraj.

Pricaj mi o tome, posvadjah se sa pola foruma 8)

i ja imam toliko jake bolove da sam dva puta zavrsila na hitnoj, davali su mi infuziju i injekcije (baralgin). bila sam kod ginekologa, kaze da je sve u redu i da tako mora biti dok ne pocnem da radjam :( sad pijem baralgin,brufen ili rapten k. to mi nekeko pomaze. a o neraspolozenju i tripovima da ne pricam...

Meni su te fizičke propratne pojave manje izrazene nego mentalne... mislim, ok, boli stomak, sva sam nešto otekla i to... ali nije to ono što je strašno... mentalni sklop mi se skroz promeni... i ide od totalne i ničim izazvane( :lol: ) agresije, pa do krajnjih granica samosazaljenja... :cry: ... i ne znaš šta je gore.
Meni zato više znači neko sredstvo za uspostavljanje biohemijske ravnoteze u glavi, nego nešto za umirenje yebenih bolova... :roll:

E svasta s vama...
Bas mi vas je zao!
Mene ponekad zaboli stomak na tri minute kad dobijem...pa prestane...malo sam nervozna tri dana pre...ponekad malaksala,izmeni mi se za nijansu culo ukusa tako da slabije podnosim jaku hranu...i nista vise!!!
A za vreme menstruacije pijem samo neki dobar sumeci multivitamin!!!

Back