Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Kada smo kod plumeria...Videla sam da neki prodaju mlade sadnice za cak 1700 dinara. Ne znam sta im je mlado ali mislim tek nikle biljcice.
Vise vredi kupiti semena, ovako je preskupo.
Dobar dan svima ljubiteljima plumeria. Prije tri godine sam preselila iz Italije i došla na sever bačke. Cisti pesak . Donijela sam sa sobom svoju kolekciju Plumeria. Tri koje sam dobila sa juga Italije i 21 koje sam sama uzgojila od sjemena. Na jugu mogu da se uzgajaju na otvorenom, ali i tamo ih zimi zaštite od vjetra ako se radi o malim biljkama. Pročitala sam da neke članice žele da ih ostave zimi na otvorenom . Odmah da vam kažem da sigurno neće preživeti. Što se tiče tuširanja to ne bih preporučila nikako jer samo biljka može da oboli. U Italiji i drugim mediteranskim zemljama to niko, baš niko ne radi.Dovoljno je da nije izložena na vjetru. Dosta informacija na našim sajtovima koje sam pročitala o njihovom uzgoju su pogrešna. Od 23 plumerije, prošle godine su njih 20 cvetale. Biljka treba da ima najmanje 3 do 5 godina i dobar tretman za cvetanje. Nakon svakog cvetanja stabljika dobije tri nove grane.