čitam sve što ste pisali, apsolutno se saosećam. Identična situacija. Pre preležane korone su mi se prvi put javili ti simptomi. Par meseci sam to prepisivala umoru. Nakon preležane korone i perikardnog izliva, ustanove ph 40. Doktor mi je rekao da je to posledica. Nije mi dao konkretnu terapiju betablokatorima, vec samo suplementacija i odmor. Cardiofortin konkretno.
Par meseci sam to koristila, i pritisak se smanjio na 33. Nakon tog pregleda, nije mi prepisao nikakvu terapiju niti upozorio. Medjutim, simptomi su se i dalje javljali.
Nakon dosta analiza i urednih rezultata, iskreno, obratila sam se psihologu a zatim i psihijatru. Ustanovljeno je da je uzrok tih simptoma anksioznost i panicno strah. Iskreno, nakon par meseci terapije, rekla bih da je anksioznost sigurno doprinela da to moje stanje traje mnogo duze. Niko ne porice prvobitno stanje, arotmije i osecaj umora , gusenja, ali strah od toga da ne znamo sta je i kako se sa tim boriti upravo izaziva da simptomi budu joj jaci i cesci. Kao i vi, i ja sam prestala sa svim aktivnostima zvog straha da mi ne pozli… i najvise me je mucio taj osecaj da me niko ne razume i da me ne shvataju ozbiljno.
Ono sto sad pisem Vama ujedno sad kazem i sebi- hajde da verujemo lekarima, sigurna sam da bi nas upozorili da je nesto zivotno ugrozavajuce. Radite na sebi, verujte i vezbajte. Prethodne godine nikome nisu lako pale i svakako su ostavile traga na sve nas, ma koliko se opirali da priznamo. Jacajte svoj um i duh, a telo ce vam zbog toga zahvaliti