Plivacki klubovi

Zlatna Iris

Veoma poznat
Poruka
10.624
Otvaram temu sa namerom da dobijem neke dodatne informacije. Ako ste upoznati sa situacijom trenutno postoje 3 plivacka kluba u Novom Sadu, Vojvodina, Novi Sad i Proakva. Pomalo komicna situacija na treninzima gde se bazen bukvalno podeli na pola kako bi plivaci Vojvodine i Novog Sada imali trening istovremeno. Iskreno meni je bilo cudno kada sam cula da postoje ne 2 vec cak 3 plivacka kluba. Kako roditelj da se odluci koji je klub najbolji izbor, buduci da treneri nisu bas raspolozeni da daju smernice sto apsolutno razumem, ne zele sebe da stavljaju u nezgodnu situaciju. Ja kao roditelj jedino na osnovu pehara i uredjenosti panoa i prostorija plivackog kluba mogu da donesem odluku. Ako je neko upucen u ova dogadjanja i funkcionisanje klubova kao i njihove rezlutate dobrodosao je na temu. Takodje ukoliko neko ima iskustva volela bih da cujem misljenje.

da li znas da je uzrok epidemije meningitisa pre, ja mislim 2g bio kucni bazen?

i u beogradu klubovi dele bazen jer je na zalost premalo bazena, a prevelika potraznja
na sajtu svakog kluba mozes da vidis plan za tekucu godinu, kao i ono sto su uradili u prethodnim
svaki klub ima obevazu da odrzi sednicu na pocetku godine i da napravi plan rada
i imaju obavezu da o tome obaveste clanove svog kluba
ako ocekujes neke rezultate od svoje dece u tom sportu, treneri kluba mogu samo da ih podrze i usmere na teninzima, a od individualnog pristupa zavise rezultati
vecina dece dolazi, ne sa ambicijom osvajanja medalja na takmicenjima,nego da bi imal organizovanu rekreaciju na takav nacin
meni je reper sem ovoga sto sam napisla, bio termini koje klub ima na baznu,a koje ja teba da uklopim u svoje obaveze

nazalost ja ne mogu da pronadjem sajtove ovih klubova, dal' sam smotana il' sta.
mislim da nisi dobor razumela. na osnovu postignutih rezultata ja izvodim zakljucak da treneri imaju bolji pristup deci. dete upisujem na sport zbog njegovog psihofizickog razvoja i zbog zdravstvenog faktora buduci da ima problema sa plucima i grudnim kosem. meni kao roditelju nije bitno da osvoji pehar vec da pravilno nauci da pliva kako bi taj sport imao sto bolji uticaj na njegov psihofizicki razvoj. zbog toga mi je bitno da je trener kvalitetan, a ne da je neki koji ce ih pustiti da se igraju ceo trening, a malo vremena posvetiti pravilnom odrzavanju na vodi. za njega je inace plivanje pravi sport jer zaista obozava i trudi se. zbog samog njegovog interesovanja i ispravnog pristupa trenera i jeste bio najbolji u grupi. steta bi bilo da toliko njegovo interesovanje naidje na nezainteresovanog i bezvoljnog trenera. ako vec on ima volje zelim coveka koji ima isto toliko volje da ga nauci. a to jedino ja mogu da zaklujucim na osnovu rezultata i jos par faktora koji klub je ozbiljan u svom poslu.
a ako gledamo iz ugla deteta - koje to dete ne stremi ka peharu ukoliko se bavi nekim sportom? sto se tice termina dosta su fleksibilni tako da cak i deca koja idu posle podne te nedelje mogu da odrade trening pre podne. to nije probblem.

- - - - - - - - - -

p.s. individualni trening mi ne pada na pamet, ne zelim da ga forsiram i da previse ozbiljno pristupam jer tako pravim bauk od necega sto treba da mu pricinjava zadovoljstvo.

nazalost ja ne mogu da pronadjem sajtove ovih klubova, dal' sam smotana il' sta.
mislim da nisi dobor razumela. na osnovu postignutih rezultata ja izvodim zakljucak da treneri imaju bolji pristup deci. dete upisujem na sport zbog njegovog psihofizickog razvoja i zbog zdravstvenog faktora buduci da ima problema sa plucima i grudnim kosem. meni kao roditelju nije bitno da osvoji pehar vec da pravilno nauci da pliva kako bi taj sport imao sto bolji uticaj na njegov psihofizicki razvoj. zbog toga mi je bitno da je trener kvalitetan, a ne da je neki koji ce ih pustiti da se igraju ceo trening, a malo vremena posvetiti pravilnom odrzavanju na vodi. za njega je inace plivanje pravi sport jer zaista obozava i trudi se. zbog samog njegovog interesovanja i ispravnog pristupa trenera i jeste bio najbolji u grupi. steta bi bilo da toliko njegovo interesovanje naidje na nezainteresovanog i bezvoljnog trenera. ako vec on ima volje zelim coveka koji ima isto toliko volje da ga nauci. a to jedino ja mogu da zaklujucim na osnovu rezultata i jos par faktora koji klub je ozbiljan u svom poslu.
a ako gledamo iz ugla deteta - koje to dete ne stremi ka peharu ukoliko se bavi nekim sportom? sto se tice termina dosta su fleksibilni tako da cak i deca koja idu posle podne te nedelje mogu da odrade trening pre podne. to nije probblem.

- - - - - - - - - -

p.s. individualni trening mi ne pada na pamet, ne zelim da ga forsiram i da previse ozbiljno pristupam jer tako pravim bauk od necega sto treba da mu pricinjava zadovoljstvo.

u klubovima se treneri vise posvecuju deci koja imaju dobre rzultate..
oni su im nosiocikluba
ako zelis da ti se neko posveti detetu ovako kako pricas, onda ti jedino ostaje opcija individualnog rada
na zalost, u masi dece koja su ne treningu, trener podstice samo klince sa vrhunskim rezultatom..tuje interes kluba
roditelji prosecne dece, moraju sami da uloze u njih

da verujem da je tako. mi smo tek krenuli. izuzetno sam zadovoljna trenerom koji ih je vodio prosli mesec, jer je covek pravi pedagog, tacno zna kada kom deteu treba podstrek, tacno zna kako da im pristupi, tacno se zna kada se radi, kada se igra. tsvi su ga slusali bez izuzetka. na polaganju npr, mom detetu nije on licno dao nikakav podstrek, jer je bez problema isplivao, ali onima koji su slabiji je posebno davao podrsku. a opet na treninzima naravno da je pohvalio onoga ko postigne uspeh, ko napreduje, a takodje uci decu da i ona sama daju podrsku jedni drugima i da se ugledaju na one bolje. covek je ozbiljan u svom poslu.
to j moje iskustvo do sad, kao sto rekoh ne pada mi na pamet da pravim sou od toga, ali isto tako ne zelim da neko ubije njegov entuzijazam nezainteresovanoscu.

Vojvodina je klub sa tradicijom i uvek kvalitetnim trenerskim kadrom. Za Novi Sad kad je nastao... sećam se da je bilo nekog frakcionaštva svojevremeno pa su nastala dva kluba, ne znam kako danas stoje stvari, ali generalno, hronični problem plivanja i vaterpola u Novom Sadu je nedostatak prostora.Ono kako su podeljene staze i kako se deca bukvalno guraju u bazenu u opštoj gužvi je van svake "sportske" logike i pameti. Naravno, nikako ne odustaj, plivanje će detetu biti od višestruke koristi.
Govorim kao mama iskusne plivačice, bivše aktivne članice Vojvodine, danas rekreativca:)

krenuli smo sa treninzima, jako su velike guzve. u svlacionicama je haos. a staze su po meni dosta dobro podeljene, s tim sto sta prva zstaza za najlmadje je podeljena jos dodatno na pola, pa se deca sudaraju kad plivaju ledjno. :lol: nije mi se narocito svideo pristup trenera, da li je bio nervozan ili sta nemam pojma. medjutim klincu nije smetalo.

Back