Plik posle ujeda komarca

gost 370773

Zainteresovan član
Poruka
279
Zdravo pre neki dan me ujeo komarac na tabanu i ujeo me na palac kod nogu i dva puta na onaj mali prstic a na desnoj nozi me ujeo tacno u sredini tabana i nastao veliki plik tolko veliki da ne mogu da setam koliko me boli kad stanem na desnu nogu a naravno i drugi plikovi bole tokom hodanja. I ja sam morao da ih probusim probusio sam ih obicnom iglom za sivenje nije zardjala ali izgleda prasnjava Da li meni moze nesto da se desi na primer neka opasna infekcija i da li bi trebalo busiti plikove ,postoje li mozda neki drugi saveti kako otkloniti plik ili umanjiti bol

Zdravo pre neki dan me ujeo komarac na tabanu i ujeo me na palac kod nogu i dva puta na onaj mali prstic a na desnoj nozi me ujeo tacno u sredini tabana i nastao veliki plik tolko veliki da ne mogu da setam koliko me boli kad stanem na desnu nogu a naravno i drugi plikovi bole tokom hodanja. I ja sam morao da ih probusim probusio sam ih obicnom iglom za sivenje nije zardjala ali izgleda prasnjava Da li meni moze nesto da se desi na primer neka opasna infekcija i da li bi trebalo busiti plikove ,postoje li mozda neki drugi saveti kako otkloniti plik ili umanjiti bol

Moj ti je savet da pod hitno odes kod lekara i da ti daju tetanus. Ti si stvarno neodgovaran da ne upotrebim neku tesku rec.
Kad imas tako plikove stavis one jastucice ( ima da se kupe u svakoj drogeriji) i tako lakse hodas jer amortizuju taj pritisak.

tetanus za povrsinsku ranu, omg, da to tako ide.... :lol:

elem za postvaljaca:
ne tetanus
dobio si alergisku reakciju i trebalo je kod dr da odes da ne cackas sam
sad kad si vec sam zabrljo sad ocisti i dezinfikuj ranu
valjao bi da namazes neku mast/gel koja u sebi ima kortikosteroid plus antibiotik (recimo didermal, hidrociklin i sl marke)
antibiotik da stiti sad ranu koju si napravio, a kotiko da smiri otok i lokalnu reakciju organizma
redovno odrzavaj higijenu stopala, prati ranu
ako krene da se inficira i pored ovih mackanja, pravac doktor

Back