Plenković tvrdi: Pitanje vlasništva NIS-a biće uskoro rešeno

Nije to samo zasluga Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Gospodina Premijera Andreja Plenkovića, već i lavovskog zalaganja Председникa Републике Србије, Господинa Председникa Александpa Вучићa.
Mislim da je sada konačno svima jasno da Председник Републике Србије, Господин Председник Александap Вучић, već 13 godina radi kao rob na galiji.

За Хрвате.

Да прво разјаснимо, да ли ти схваташ да је Хрватски Јанаф до сада омогућавао ОДЛАГАЊЕ санкција НИСу?
Да или Не?

Nije JANAF ništa odlagao nego Ameri.

JANAF može odmah da stavi ključ u bravu bez NIS-a a NIS može još 5 meseci bez JANAFA.

NIS kao kompanija ima operativne zalihe sirove nafte za dva meseca i država Srbija ima kao drugi subjekt za još tri.

Čuj Hrvati pomažu Srbima.. :)

JANAF može odmah da stavi ključ u bravu bez NIS-a a NIS može još 5 meseci bez JANAFA.

NIS kao kompanija ima operativne zalihe sirove nafte za dva meseca i država Srbija ima kao drugi subjekt za još tri.

A ОФАК је то одлагао по молби Тихог? Или пак ЈАНАФа?

Постоји квалитативна разлика између реченице "ЈАНАФ омогућио одлагање санкција НИС-у" и "Хрвати помажу Србима".

Даље, безвезе је водити расправу на форуму тако што саговорнику припишеш ненаписано, а онда се са ненаписаним расправљаш.

ЈАНАФ, а не Влада Србије, је ангажовао правни тим из Америке, који месецима ради на овом случају.

Као што је НИС и Србија колатерална штета светског сукоба, исто тако је Србија колатерални бенефицијер пословних активности ЈАНАФ-а.

Чиме долазимо до главног закључка. Србија није никакав субјект међународних односа, већ обичан објекат.

Pa mole zato što će staviti katanac u bravu bez NIS-a.. I treba da mole ali pop je Amer.. :)
Да нису молили, не само они, већ и НИС би одавно ставио катанац на браву (без ЈАНАФ-а).

Управо због те међузависности, можемо да очекујемо да Руси продају део НИС-а нашим драгим сусједима.

Постоји квалитативна разлика између реченице "ЈАНАФ омогућио одлагање санкција НИС-у" и "Хрвати помажу Србима".

Даље, безвезе је водити расправу на форуму тако што саговорнику припишеш ненаписано, а онда се са ненаписаним расправљаш.

ЈАНАФ, а не Влада Србије, је ангажовао правни тим из Америке, који месецима ради на овом случају.

Као што је НИС и Србија колатерална штета светског сукоба, исто тако је Србија колатерални бенефицијер пословних активности ЈАНАФ-а.

Чиме долазимо до главног закључка. Србија није никакав субјект међународних односа, већ обичан објекат.

Vlada Srbije je to prepustila našim dobrim susjedima.
Videli smo da su mece dobrići pa što da ne.. :)

Vlada Srbije je to prepustila našim dobrim susjedima.
Videli smo da su mece dobrići pa što da ne.. :)
A што нам Руси не би продали НИС по *братској цени, по којој смо га и ми њима продали

*Братска цена је тржишна цена умањена за 70%

Да нису молили, не само они, већ и НИС би одавно ставио катанац на браву (без ЈАНАФ-а).

Управо због те међузависности, можемо да очекујемо да Руси продају део НИС-а нашим драгим сусједима.

Ma ne bi.
Ima NIS sa državom Srbijom rezerve za još pet meseci.

Neće prodati.
Biče prodat nama, ali mora malo da se ložite, Vučić nije od juče pa da sve karte iznese na sto.
Mora da se drži tenzija do proleća 2027-me.. :)

I sad ću da ti kažem za tačno koju cenu.
320 miliona za 11% one ćerke firme NIS-a.
Pitaš se sad što baš toliko?
Pa toliko nam Rusi duguju za dve baterije Pancira, 4 Mi-35 i 3 Mi-17 što smo platili a nismo dobili.

Onih 13% od malih akcionara kupujemo na berzi.
Kredit ide od Amera.. :)

A што нам Руси не би продали НИС по *братској цени, по којој смо га и ми њима продали

*Братска цена је тржишна цена умањена за 70%

Pa ne mogu baš po toj jer je prošlo dosta godina od tada i dosta procenata inflacije.. :)

11% na berzi vredi oko 110 miliona ali daćemo im tri puta više jer su nam braća.. :)

Pa ne mogu baš po toj jer je prošlo dosta godina od tada i dosta procenata inflacije.. :)

11% na berzi vredi oko 110 miliona ali daćemo im tri puta više jer su nam braća.. :)
НИС је 2008. вредео 2,5-3 милијарде евра. Тадашњих евра. Који су вреднији од садашњих.
Па, ипак ми га дадосмо упола цене.
Плус, омогућили Русима монопол нафте 15 година, арчење наших извора итд...
Могло би се ту направити солидна рачуница, сабрати и одузети, па видети да су Руси прилично профитирали од тог посла, а ми издували.
Сходно томе, кад се подвуче црта, чак и да нам продају за 1 рубљу, опет су остали у ДЕБЕЛОМ плусу

НИС је 2008. вредео 2,5-3 милијарде евра. Тадашњих евра. Који су вреднији од садашњих.
Па, ипак ми га дадосмо упола цене.
Плус, омогућили Русима монопол нафте 15 година, арчење наших извора итд...
Могло би се ту направити солидна рачуница, сабрати и одузети, па видети да су Руси прилично профитирали од тог посла, а ми издували.
Сходно томе, кад се подвуче црта, чак и да нам продају за 1 рубљу, опет су остали у ДЕБЕЛОМ плусу

Naravno da jesu.
Svašta nešto je NIS imao u svom vlasništvu čak i naftna polja u Angoli.

Ali te kukumavke kod Borisa i Voje.
Aca Srbin sada gradi, stvara, zapošljava i vraća oteto.. :)

Znači ništa od prodaje NIS-a Hrvatima?
Kakva tragedija.

Ma kakva prodaja Hrvatima, šta se dobija ako oni kupe 11% .. ?
Opet su Rusi većinski vlasnici.

Za svih 51% + svakako nemaju pare jer su gologuzija, niti bi Rusi prodali toliki procenat.
Svesno je izdvojeno 11% kod ćerke firme i to se prodaje.

Od NIS-a beže svi kao od đavola.
Nijedna država (osim Rusije) nema interes da bude većinski vlasnik rafinerije u nekoj drugoj državi.
To na zapadu drže privatni subjekti.
Hrvati ni u svojoj državi nisu vlasnici svoje rafinerije.. :)

Poslednja izmena:
Jer bi ga ameroguzi kao ti odma dali Amerima i zapadu

SAD PODRZAVAS SNS I VUCICA, VLAST :mazi: :lol:
I oni isto traze od Rusa da nacionalizjju

Pa jel nam to treba???? Da se sns dokopa NIS-a?!

Pa naravno da ti to odgovara jer bi odma Amerima prosledili

:mazi:Kontra bote

Још боље. Значи, Србија помаже Хрватској.

Док Хрватска истовремено организује Цветнају револуцију у Србији.

Чини ми се да у Србији имамо неке издајнике у власти... :per:

Још боље. Значи, Србија помаже Хрватској.

Док Хрватска истовремено организује Цветнају револуцију у Србији.

Чини ми се да у Србији имамо неке издајнике у власти... :per:

Ne u vlasti, već u sudstvu i nešto u policiji. Doduše ovi drugi su eliminisani a uskoro će i ovi prvi.. :)

Па шта је сад? Малопре си устврдио да су Пленковић и Вучић као браћа...или сестре... :per:
Ne bi brat brata nikada iskoristio.
Hrvatska sve i da otkupi ruski udio, taj isti bi Srbiji poklonila.
Recimo za Dan državnosti, kao rođendanski poklon.

Back