Plazma se vraća u redovnu prodaju

Belgradeboy

Elita
VIP
Poruka
21.281
Kompanija Bambi je obnovila proizvodne linije oštećene u požaru i ponovo pokrenula proizvodnju u punom kapacitetu. Za manje od godinu dana, nova fabrika je izgrađena, a "Plazma" se vraća na tržište u svim prodavnicama!

Generalni direktor Dragan Stajković ponosno najavljuje da će Plazma ponovo biti dostupna u punom obimu već za mesec dana!

"Ovaj uspeh je rezultat ogromne posvećenosti i snage našeg tima. Hvala svim partnerima i potrošačima na strpljenju, Plazma se vraća, i to na velika vrata!“

S ponosom objavljujemo da u narednim mesecima na tržištu neće biti manjak Plazme!", poručili su iz Bambija.

Plazma se vraća na police u marketima: Bambi obnovio proizvodnju, posle požara izgrađena nova fabrika
Plazma će ponovo biti dostupna u punom obimu.

https://mondo.rs/Info/Drustvo/a2078887/plazma-se-vraca-u-markete.html

Aaaa, zato je bilo nestasice Plazme i na dalekoj pacifickoj obali. Ja se pitao sta se desava, jedno vreme nije bilo Plazme a posle su uvozili samo Lane (to je Plazma za americko trziste, ne smeju tamo da prodaju pod imenom Plazma jer valsnik Plasmona-originalnog keksa koji je Bambi maznuo od njih- je stavio zabranu za prodaju u USA), no situacija se normalizovalaa pre par meseci.

Aaaa, zato je bilo nestasice Plazme i na dalekoj pacifickoj obali. Ja se pitao sta se desava, jedno vreme nije bilo Plazme a posle su uvozili samo Lane (to je Plazma za americko trziste, ne smeju tamo da prodaju pod imenom Plazma jer valsnik Plasmona-originalnog keksa koji je Bambi maznuo od njih- je stavio zabranu za prodaju u USA), no situacija se normalizovalaa pre par meseci.

Ako je ovo tačno, koliko se tek onda ukrade značajnijih patenata, inovacija, izuma. Nikad ne bih prijavio svoje patente nijednom patentnom zavodu.

A plazma mi i nije nešto. Da samo probate moj čokoladni desert ...

Ako je ovo tačno, koliko se tek onda ukrade značajnijih patenata, inovacija, izuma. Nikad ne bih prijavio svoje patente nijednom patentnom zavodu.

A plazma mi i nije nešto. Da samo probate moj čokoladni desert ...
Za plazmu je poznata prica o nasem coveku koji je radio u italijanskom Plasmonu kao tehnolog, tamo dobio otkaz i maznuo tehnoloski proces te ga preneo u SFRJ 1965-66-67-me. Pokusao je da taj proizvod proda nekim fabrikama ali niko sem u Pozarevcu nije imao razumevanja, tamo je pokrenuta proizvodnja sa malo izmenjenim receptom (stavili su neke jeftinije sirovine) i posle je sve istorija.

Danas imate pozarevacku Plazmu u rafovima prodavnica koje prodaju italiajnsku robu po USA i Canadi, originalnog Plsmon keksa nemate skoro nigde (dva puta sam naleteoo na njega i uporedio ga sa nasom Plazmom, meni je boja pozarevacka, mozad sam navikao na nju).

Mislim da je americki Heinz kupio italijanski Plasmon te zato Bambi mora da promeni naziv keksu Plazma u Lane na americkom trzistu. Plazma keksa ima bas u velikom broju prodavnica koje prodaju evropsku hranu, bile nase ili grcke, italijanske, poljske... no, najvise je kupuju nasi ljudi sa Balkana. Navika.

20240615_214517-jpg.1564646

Za plazmu je poznata prica o nasem coveku koji je radio u italijanskom Plasmonu kao tehnolog, tamo dobio otkaz i maznuo tehnoloski proces te ga preneo u SFRJ 1965-66-67-me. Pokusao je da taj proizvod proda nekim fabrikama ali niko sem u Pozarevcu nije imao razumevanja, tamo je pokrenuta proizvodnja sa malo izmenjenim receptom (stavili su neke jeftinije sirovine) i posle je sve istorija.

Danas imate pozarevacku Plazmu u rafovima prodavnica koje prodaju italiajnsku robu po USA i Canadi, originalnog Plsmon keksa nemate skoro nigde (dva puta sam naleteoo na njega i uporedio ga sa nasom Plazmom, meni je boja pozarevacka, mozad sam navikao na nju).

Mislim da je americki Heinz kupio italijanski Plasmon te zato Bambi mora da promeni naziv keksu Plazma u Lane na americkom trzistu. Plazma keksa ima bas u velikom broju prodavnica koje prodaju evropsku hranu, bile nase ili grcke, italijanske, poljske... no, najvise je kupuju nasi ljudi sa Balkana. Navika.
Власник пожаревачке Плазме, тј. Бамбија
1748987921587.png

Наше, а америчко.

Gorelo kao što ce cena sad da gori. 300 gr za 300 dinara. To je cena koja je bila kad su pomalo ubacivali u prodaju. Nekad je bila velika 600 gr za te pare.
Sve je poskupelo.
Ja je u poslednje vreme nikad nisam kupovala za 300, uvek bude oko 250, najviše 270.

I ima je već neko vreme ali u mnogo manjim količinama, sve što stigne proda se za par dana.

Власник пожаревачке Плазме, тј. Бамбија Pogledajte prilog 1737533
Наше, а америчко.
Naravno da su stranci pokupovali sve sto valja u Srbiji. Ne moze da se Marbo nosi sa Pepsijem, Bambi sa CocaColom, cak su i Slovenci/Hrvati pokupovali pola industrije u Srbiji, one koja nesto valja. Tako funcionise svet.

Ali zanimljivo je da je jedna od nasih najboljih konditorskih/prehrambenih fabrika koja je nastala na direktno ukradenoj tehnologiji na kraju zavrsila u americkim rukama.

Inace, ta prehrambena industrija u Srbiji je bila/jeste ekstremno dobra i jedna je od najboljih stvari koje imamo. Redom Bambi, Stark, Banini, Pionir, Jafa, Marbo su odlicne firme i ne zaostaju za svetskim standardima. Dobar je i Knjaz i ono sto je prestalo od mesarske industrije, pivarska industrija koja je opstala pod strancima itd.

Back