Platonska ljubav

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
30.975
Da li ova vrsta ljubavi postoji ili je samo iluzija?
Šta bi za vas bila platonska ljubav,... osim one neostvarene a željene, koja je možda mogla biti, ali sticajem okolnosti nije.
Možda je bila tema, možda nije.
Možda temi nije ni mesto ovde,...ali gde bi inače?
Mora li svaka ljubav biti realizovana kao klasična, zašto onda ne i platonska po vama?
P.S. Još jednom pomenite čuvene pisce i filozofe na temi, više neću otvoriti ni jednu.😁
Hvala.

Ne znam.
Uglavnom, osoba koju sam tobože smatrao "prijateljicom" mi je poremetila plan kada sam s nekih 32 planirao odvući u krevet malu, bucmastu, plavokosu, plavooku 19-ogodišnjakinju, čiji je tata HRT snimatelj, došao na Iž snimiti Suze Sv. Lovre.
Tu sam prvi put počro razmipljati o tome, koliko ženski rod može biti opasan, čast onim tradicionalnim ženama.
Isto je sa ženskim članovima obitelji, reci im nešto u povjerenju i možeš biti siguran da će te cinkati.
Čak sam promijenio odnos prema vlastitoj materi, načelno smo si još uvijek dobri, ali nema šanse da bi joj ikada više prišao idejom da zajedno zapalimo joint, ili je nagovorio da proba psihodelik.
Nije problem, može pitati i iskemijati ću joj što god zaželi, ali nema šanse da ja više budem uz nju.
Na kraju krajeva, pronašla je Isusa, neka se on brine o njenim potrebama.

Ne znam.
Uglavnom, osoba koju sam tobože smatrao "prijateljicom" mi je poremetila plan kada sam s nekih 32 planirao odvući u krevet malu, bucmastu, plavokosu, plavooku 19-ogodišnjakinju, čiji je tata HRT snimatelj, došao na Iž snimiti Suze Sv. Lovre.
Od tada ne vjerujem ženskom rodu.
Isto je sa ženskim članovima obitelji, reci im nešto u povjerenju i možeš biti siguran da će te cinkati.
Čak sam promijenio odnos prema vlastitoj materi, načelno smo si još uvijek dobri, ali nema šanse da bi joj ikada više prišao idejom da zajedno zapalimo joint, ili je nagovorio da proba psihodelik.
Nije problem, može pitati i iskemijati ću joj što god zaželi, ali nema šanse da ja više budem uz nju.
Na kraju krajeva, pronašla je Isusa, neka se on brine o njenim potrebama.
Ja mislim da je mačak iskusio platonsku ljubav. Djeluje još tako nevino. :lol:

Da li ova vrsta ljubavi postoji ili je samo iluzija?
Šta bi za vas bila platonska ljubav,... osim one neostvarene a željene, koja je možda mogla biti, ali sticajem okolnosti nije.
Možda je bila tema, možda nije.
Možda temi nije ni mesto ovde,...ali gde bi inače?
Mora li svaka ljubav biti realizovana kao klasična, zašto onda ne i platonska po vama?
P.S. Još jednom pomenite čuvene pisce i filozofe na temi, više neću otvoriti ni jednu.😁
Hvala.

Šta se od toga ima ?

Ja mislim da je mačak iskusio platonsku ljubav. Djeluje još tako nevino. :lol:
Ne znam što bih ti odgovorio.
Sprcao sam 45 godina u guziczu, bez kučeta i mačeta.
OK, ako tako misliš, nije baš da se otimam za Bošnjacima, Hrvatima i Srbima... da ti iskreno kažem, svi mi se podjednako gade.
Kada malo bolje razmislim, u pravu si, sve što želim je prespavati ovo ludilo.

Ne znam što bih ti odgovorio.
Sprcao sam 45 godina u guziczu, bez kučeta i mačeta.
OK, ako tako misliš, nije baš da se otimam za Bošnjacima, Hrvatima i Srbima... da ti iskreno kažem, svi mi se podjednako gade.
Kada malo bolje razmislim, u pravu si, sve što želim je prespavati ovo ludilo.
dodji u Novi Sad da ti nadjemo sosu (naziv za Vojvodjanku) . A moze i Madjarica da bude, one su najbolje u krevetu

Back